Vegaanin makumatka Seinäjoella - Visit Seinäjoki
Mies ja nainen syömässä

Vegaanin makumatka Seinäjoella

Seinäjoella on lukuisia ravintoloita, joissa voi valita ympäristöystävällisen vegaanivaihtoehdon. Tässä blogissa vegaanista ruokaa tarjoilee Hotelli-Ravintola Alma, Bar 15 Street, Japanilainen ravintola Juku, Ravintola Verstas, Holy Smoke, Kahvila-Konditoria Pikku Paussi ja Valkoinen Puu Cafe & Shop. Tervetuloa tutustumaan vegaanin makumatkaan Seinäjoella! 

Hotelli-Ravintola Alma  //  Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki  // Lue lisää Hotelli Alman sivuilta.

Bar 15 Street  //  Kauppakatu 15, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Bar 15 sivuilta.

Japanilainen ravintola Juku // Koulukatu 22, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Ravintola Jukun sivuilta.

Ravintola Verstas  //  Seuralantie 25, 60220 Seinäjoki // Lue lisää Ravintola Verstaan sivuilta.

Holy Smoke  //  Koulukatu 20, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Holy Smoken sivuilta.

Kahvila-Konditoria Pikku Paussi  //  Koulukatu 18, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Kahvila-Konditoria Pikku Paussin sivuilta.

Valkoinen Puu Cafe & Shop //  Kauppakatu 6 B, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Valkoinen Puu Café & Shopin sivuilta.

Kahvila-Konditoria Hanna & Kerttu // Kalevankatu 11-13, 60100 Seinäjoki // Lue lisää Kahvila-Konditoria Hanna & Kertun sivuilta.

Hotelli-Ravintola Alma 

Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki 

Hotelli-Ravintola Alma on historiallinen ja upeasti uudistettu arkkitehtuurikohde. Hotelli-Ravintola Alma tarjoilee laadukkaita kotimaisia aterioita kauniissa jugend-henkisessä ravintolasalissa. Ravintolan modernia puolta tuo esiin herkullinen vegaaninen kolmen ruokalajin menu. 

Vegaaninen ravintola-annos Hotelli Almassa.

Alkupalaksi tarjolla on paikallisista aineksista valmistettua pehmeää kasviskeittoa. Pääruokana on rapea vegaanipihvi, joka tarjoillaan maustettujen perunoiden, kasvipohjaisen kerman ja tuoreen parsaan kera. Jälkiruuaksi nautiskellaan paikallisista marjoista tehtyä marjasorbettia. Kokonaisuus täydentyi henkilökunnan suosittelemilla juomilla. Valikoimassa on myös vegaanisia viinejä. 

Lue lisää Hotelli Alman sivuilta.

Bar 15 Street 

Kauppakatu 15, 60100 Seinäjoki 

Bar 15 Street on erityisen oiva kohde vegaanin makumatkalla. Bar 15 Street ravintola sijaitsee Seinäjoen keskustassa. Bar 15 Streetin keittiö painottaa tarjonnassaan erityisesti vegaani- ja kasvisruokaan. Paikasta on kuitenkin myös mahdollista tilata eläinperäisiä aterioita.  

Vegaanista ruokaa lautasella ja kesäisiä juomia

Vegaanin makumatkalle vei Bar 15 Streetin sienipannu, grillattu sydänsalaatti ja ramenkeitto. Sienipannussa yhdistyy vegaaninen mozzarella, valkosipuli ja persilja itsetehdyn yrittiöljyisen leivän kera. Grillatussa sydänsalaatissa maistuu vegaaninen fetajuusto, passionvinegrette ja Bar 15 Streetin oma yrttiöljy. Ramenkeitto puolestaan sisälsi paahdettuja marinoituja kasviksia, tofua ja kasvislientä mison, valkosipulin ja inkiväärin mausteilla. Jälkiruuaksi löytyy näätelöä, eli kasvipohjaista jäätelöä. 

Tiistaisesta perjantaihin kello 11–14 Bar 15 Streetiltä saa viikottain vaihtuvaa maittavaa keittolounasta. Ravintolassa valmistuu lähes kaikki alusta asti paikanpäällä valmistettuna. Saman keittiön valmistamia aterioita tarjoillaan Mallaskosken Panimoravintolassa. Mallaskosken upeassa ympäristössä sijaitseva Mallaskosken Panimoravintola omaa vegaanisia hampurilaisia ja muita grillattuja herkkuja.   

Lue lisää Bar 15 sivuilta.

Vegaanista ruokaa aseteltuna lautaselle olutlasin vieressä.

Japanilainen ravintola Juku 

Koulukatu 22, 60100 Seinäjoki 

Ravintola Jukun valikoimaan kuuluu susheja ja suomalaiseen makuun sopivia japanilaistyylisiä lämpimiä ruokia. Japanin perinteisen keittiön annokset perustuvat riisiin, misokeittoon ja nuudeleihin, joissa hyödynnetään kausiluonteisia ainesosia. Tunnetuimpia japanilaisia ruokia ovat erilaiset sushit, joita luodaan uudelleen vegaanisena. 

Sushi tarjoillaan usein marinoidun inkiväärin, wasabin ja soijakastikkeen kanssa. Inkiväärin väärinkäyttö on hyvä välttää, ettei kokemus saa liian yllättävää makujen volttia aikaan. Inkiväärin tarkoitus on puhdistaa makuaistit seuraavaan sushilajiin siirtyessä. Ravintola Jukussa vegaaniset sushit tarjoillaan kauniisti aseteltuna myös lounasbuffetissa. 

Lue lisää Ravintola Jukun sivuilta.

Kaksi naista syömässä sushia Ravintola Jukun terassilla

Ravintola Verstas 

Seuralantie 25, 60220 Seinäjoki 

Ravintola Verstaan upea ympäristö ja maittava tarjoilu kutsuu vegaanisen ruuan pariin. Ravintola Verstaan kesämenusta löytyy vegaanille muun muassa friteerattua tofua, hampurilaisia, paahdettuja kasviksia, peruna- ja bataattilohkoja.  

Kaksi naista kilistävät ravintolassa vegeruoan äärellä

Ravintola Verstaan kesämenun lisäksi tarjolla on lounasbuffet. Lounasbuffetissa on usein valittavissa upeita vegaanisia vaihtoehtoja kuten tofu-kookoscurrya, lempeän tulista kasviswokkia, linssi-kurpitsapihvejä punajuurihummuksella ja paahdettua valkosipulitofua. Voit tarkistaa menun vegaaniset uutuudet ja kesäterassin esityksien aikataulut Ravintola Verstaan verkkosivuilta. 

Lue lisää Ravintola Verstaan sivuilta.

Holy Smoke 

Ruukintie 4, 60100 Seinäjoki 

Seinäjoen keskustassa sijaitseva Holy Smoke tarjoilee hampurilasiaterioita, perinteisiä grilliannoksia ja salaatteja. Holy Smoken keittiö aukeaa lounaan jälkeen kello 14, jolloin täyttäviä hampurilaisaterioita ja muita ruokia voi tilata vegaanisena. Myös lounaalla on mahdollista syödä vegaanisesti. 

Vegaaniset hampurilaiset ovat Holy Smoken vahvuus. Menusta löytyy usea erilainen herkullinen vegaani hampurilainen ja hiukopala. Aterioissa käytetään perinteisiä grilliruualle ominaisia aineksia vegaanisella otteella. Holy Smoken hampurilaisissa on laadukkaat Beyond Meat- pihvit, joiden maittava maku yllättää sekasyöjänkin. 

Lue lisää Holy Smoken sivuilta.

Nainen osoittaa vegaanista hapurilaisateriaansa

Kahvila-Konditoria Pikku Paussi   

Koulukatu 18, 60100 Seinäjoki 

Läheltä Seinäjoen toria löytyy suloisen kotoisa Kahvila-Konditoria Pikku Paussi. Perinteikäs ja monipuolinen kahvila-konditoria perustettiin vuonna 1989. Paussista voi tilata vegaanisia herkkuja etukäteen, jolloin varmistat, että vitriinissä on saatavilla vegaanisia vaihtoehtoja. 

Pikku Paussi kahvilan julkisivu ja kauniita kukkia sen ympärillä

Kaikki Pikku Paussin makupalat leivotaan taidolla ja rakkaudella kahvilan omassa leipomossa. Vegaanin makumatkaa täydensi vegaaniset, mutta perinteiset possumunkit ja täyteläisen suklaiset mokkapalat. Pikku Paussista voi myös tilata kakkuja juhlia varten. 

Lue lisää Kahvila-Konditoria Pikku Paussin sivuilta.

Valkoinen Puu Cafe & Shop  

Kauppakatu 6 B, 60100 Seinäjoki 

Idyllisessä ja vilkkaassa Valkoisessa Puussa on usein tarjolla vegaanisia vaihtoehtoja. Valkoisen Puun makumaailma yhdistelee amerikkalaista sukuperintöä ja Etelä-Pohjanmaan paikallisia reseptejä. Makeat herkut kruunaavat Valkoisen Puun tarjontaa. Vegaanisia kakkuja ovat tällä hetkellä suussa sulavat mango-passion ja maapähkinävoikakut. 

Kaksi ihmistä syömässä vegaanisia ruokia

Valkoisen Puun suolaiset vegaaniateriat ovat muun muassa vegepestosalaatti ja vegepizza. Kaikki kahvilan viileän piristävät ja pehmeän lämmittävät juomat ovat saatavilla kasvispohjaisina. Kaurakahveja voi maustaa oman maun mukaan makusiirapeilla. Lounaspöydän ollessa avoinna, vegaaniset lounasvaihtoehdot on selkeästi merkitty lounaslistoihin.  

Lue lisää Kahvila-Konditoria Pikku Paussin sivuilta.

Kaksi ihmistä syömässä vegaanisia ruokia kahvilassa

Kahvila-Konditoria Hanna & Kerttu

Kahvila Hanna & Kerttu on Ojalan Pakarin kotoisa leipomo. Kahvilassa on myynnissä vegaanisia leivonnaisia, kakkuja ja pikkuleipiä. Leipomosta voi tilata vegaanisia tarjoiltavia juhliin. Tilattavissa ovat myös laktoosittomat ja gluteenittomat leivonnaiset.

Lue lisää Kahvila-Konditoria Hanna & Kertun sivuilta.

Hannan ja kerttu Kahvila Seinäjoki

Kuvat ja tekstit: Ilta Lahti, @ilta.lauriina – Kesällä 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita