Seinäjoen leirintäalueet

”Karavaanari, karavaanari, on kaikkien kaveri…” Suomalaiset muusikotkin ovat ammentaneet materiaalia musiikkiinsa yhdestä kesän suurimmista matkailuilmiöistä. Seinäjoen leirintäalueet tarjoavat mahtavat puitteet karavaanareille. Mutta mikä olisikaan mukavampaa kuin pakata perhe tai ystävät, matkatavarat ja eväät samaan kyytiin ja hurauttaa lomalle Etelä-Pohjanmaalle? Lähde perheesi kanssa päiväksi Ähtärin Eläinpuistoon ihastelemaan suloisia pandoja ja pysähdy samalla Suomen suurimmassa kyläkaupassa Tuurissa. Vai oletteko kenties roadtripillä ystävien kesken ja etsitte actionia maakunnasta? Ottakaa Visit Lakeuden matkailuesite haltuun ja kiertäkää läpi Alajärven Tulivuorikeskus, tutustukaa Lappajärven meteorijärveen, maistelkaa viskejä Isossakyrössä Kyrö Distilleryn tislaamolla ja lähtekää illaksi Seinäjoelle katsomaan kesäteatteria yhdistettynä jokilaivaristeilyyn. Yöksi kannattaa pystyttää leiri, jotta aamulla seikkailut jatkuvat virkeinä. Juuri sitä varten Seinäjoelta löytyy kaksi leirintäaluetta; toinen sijaitsee muutaman kilometrin päässä Törnävällä ja toinen Peräseinäjoella luonnonkauniin Kalajärven rannalla.

Leirintäalue historiallisessa miljöössä lähellä Seinäjoen keskustaa

Tarvitsetteko leirintäpaikkaa läheltä Seinäjoen keskustan palveluita? Leirintäalueen maisema saattaakin olla sinulle jo entuudestaan tuttu, jos olet joskus käynyt legendaarisilla Provinssi festivaaleilla. Törnävän puiston vehreät maisemat tarjoavat mieltä rauhoittavan ympäristön leiriytyjille ja retkeilijöille. Leirintäaluetta on uudistettu kovalla tahdilla ja majoitusvaihtoehtoja löytyy moneen lähtöön. Alueelta löytyy useita leirintämökkejä, sata vaunupaikkaa asuntovaunuille ja -autoille sekä telttapaikkoja kauniissa jokirantamaisemassa. Huoltorakennuksessa leiriytyjien käytössä on suihkut, vessat ja mahdollisuus ruuanlaittoon ja pyykin pesuun. Tilaussauna on varattavissa ja kahvila palvelee kesäkaudella päivittäin.

Kalajärven lomakylä kauniiden maisemien ympäröimänä

Kalajärven upeassa ympäristössä on kaikki mahdolliseen rentouttavaan ja virkistävään ajanviettoon. Kalajärven Matkailukeskus on pohjoismaisen leirintäalueluokituksen mukaan neljän tähden alue ja voittanut useita valtakunnallisia asiakasäänestyksiä. Aktiviteettivaihtoehtoja löytyy niin lapsiperheille kuin aktiivisillekin liikkujille. Sauno lämpimissä löylyissä ja virkistäydy Kalajärven aalloissa. Lähde rentouttavalle souturetkelle leirintäalueen veneillä ja kokeile samalla kalaonneasi. Kalajärven lomakylässä ruokailet joko ravintolassa tai omassa leirissä itse grillikatoksessa valmistamiasi herkkuja nauttien. Pelaa puistogolfia palkitulla minigolf-alueella ja nauti luonnosta.

Valitse siis mieluisa leirintäalue tai vieraile vaikka molemmissa. Pakataan auto ja laitetaan karavaani kuntoon. Viihtyisää matkaa Seinäjoelle!