”Leirintäalueet Pohjanmaa, ne sua palvelevat.” Katso nämä!

Klassinen amerikkalainen auto on vetänyt matkavaunun Seinäjoen leirintäalueelle.

Leirintäalueet Pohjanmaa: tutustu alueen vaihtoehtoihin

”Karavaanari, karavaanari, on kaikkien kaveri…” Tämä laulu voisi jatkua näin: ”Leirintäalueet Pohjanmaa, ne kutsuvat sut ja mut luokseen ain”. Suomalaiset muusikotkin ovat ammentaneet materiaalia musiikkitaiteeseensa yhdestä kesän suurimmista matkailuilmiöistä. Olipa kulkupeli tai saapumistyyli sitten mikä tahansa, kaikkia leirintäalueilla liikkuvia yhdistää yleensä letkeä elämänasenne, huumori ja lämpöinen sydän. Nappaa mukaan ystäväsi, kumppanisi, perheesi tai jokin muu mahtava pienempi tai suurempi seurue, ja huristelkaa viihtymään Seinäjoen mukaville leirintäalueille!

Jos haluat ottaa kesäreissun suunnaksi leirintäalueet Pohjanmaalla, tule Seinäjoelle. Vaikka leirintäalueita on tällä hetkellä kaksi, joskus niitä saattaa olla vaikkapa kolme – ehkä neljäkin, kuka tietää? Meillä kun on tunnetusti tilaa ja lakeuksia. Olipa kuinka hyvänsä, mielestämme nämä kaksi tänäkin päivänä palvelevaa leirintäaluetta kuuluvat varmuudella hyviin syihin vierailla meillä.

Puitteet ovat kunnossa ja elämykset odottavat

Seinäjoen leirintäalueet tarjoavat mahtavat puitteet karavaanareille. Mikä olisikaan mukavampaa kuin pakata perhe tai ystävät, matkatavarat ja eväät samaan kyytiin ja hurauttaa lomalle Etelä-Pohjanmaalle? Lähde perheesi kanssa päiväksi Ähtärin Eläinpuistoon ihastelemaan suloisia pandoja ja pysähdy samalla Suomen suurimmassa kyläkaupassa Tuurissa. Vai oletteko kenties road tripillä ystävien kesken ja etsitte actionia maakunnasta? Ottakaa Visit Lakeuden matkailuesite haltuun ja kiertäkää läpi Alajärven Tulivuorikeskus, tutustukaa Lappajärven meteorijärveen, tutustukaa Isossakyrössä Kyrö Distilleryn tislaamoon ja lähtekää illaksi Seinäjoelle katsomaan kesäteatteria yhdistettynä jokilaivaristeilyyn. Yöksi kannattaa pystyttää leiri, jotta aamulla seikkailut jatkuvat virkeinä. Juuri sitä varten Seinäjoelta löytyy kaksi leirintäaluetta; toinen sijaitsee muutaman kilometrin päässä kaupungin sydämestä Törnävällä ja toinen Peräseinäjoella luonnonkauniin Kalajärven rannalla.

Lauluehdotus tulistelupaikalle: ”Leirintäalueet Pohjanmaa, ne meitä kesäisin kutsuvat, sua ja mua. Me sinne kaikki suunnataan, joukolla lomaa, omaa ja aikaa viettämään, rentoilemaan, nauttimaan” (voit sanoittaa leirilaulusi jatkon).

Leirintäalue historiallisessa miljöössä lähellä Seinäjoen keskustaa

Tarvitsetteko leirintäpaikkaa läheltä Seinäjoen keskustan palveluita? Tämän leirintäalueen maisema saattaakin olla sinulle jo entuudestaan tuttu, jos olet joskus käynyt legendaarisilla Provinssi-festivaaleilla (tunnetaan myös nimellä Provinssirock). Törnävän puiston vehreät maisemat tarjoavat mieltä rauhoittavan ympäristön leiriytyjille ja retkeilijöille. Leirintäaluetta on uudistettu kovalla tahdilla ja majoitusvaihtoehtoja löytyy moneen lähtöön. Alueelta löytyy useita leirintämökkejä, sata vaunupaikkaa asuntovaunuille ja -autoille sekä telttapaikkoja kauniissa jokirantamaisemassa. Huoltorakennuksessa leiriytyjien käytössä on suihkut, vessat ja mahdollisuus ruuanlaittoon ja pyykinpesuun. Tilaussauna on varattavissa ja kahvila palvelee kesäkaudella päivittäin.

Kalajärven lomakylä kauniiden maisemien ympäröimänä

Kalajärven upeassa ympäristössä on kaikki mahdollisuudet rentouttavaan ja virkistävään ajanviettoon. Kalajärven Matkailukeskus on pohjoismaisen leirintäalueluokituksen mukaan neljän tähden alue ja voittanut useita valtakunnallisia asiakasäänestyksiä. Aktiviteettivaihtoehtoja löytyy niin lapsiperheille kuin aktiivisillekin liikkujille. Sauno lämpimissä löylyissä ja virkistäydy Kalajärven aalloissa. Lähde rentouttavalle souturetkelle leirintäalueen veneillä ja kokeile samalla kalaonneasi. Kalajärven lomakylässä ruokailet joko ravintolassa tai omassa leirissä grillikatoksessa itse valmistamiasi herkkuja nauttien. Pelaa puistogolfia palkitulla minigolfalueella ja nauti luonnosta.

Matkailuvinkkimme, Leirintäalueet Pohjanmaa: valitse itsellesi tai poppoollesi mieluisin leirintäalue – tai miksipä et samalla matkallasi vierailisi molemmissa? Pakkaa auto ja laita karavaani kuntoon. Viihtyisää matkaa Seinäjoelle ja Etelä-Pohjanmaan lakeuksille!

Kuuletko jo leirielämän kutsun? ”Leirintäalueet Pohjanmaa, ne sut meille johdattaa”

• Seinäjoen leirintäalue

• SF Caravan Kalajärvi