Festareiden välkettä Seinäjoella  - Visit Seinäjoki

Festareiden välkettä Seinäjoella 

Seinäjoen kesä on musiikkia täynnä. Joka kesä Seinäjoella järjestetään neljä suurta festivaalia – Provinssi, Tangomarkkinat, Vauhtiajot ja Solar Sound. Musiikki valloittaa Provinssin aikana Törnävän alueen, Vauhtiajojen ja Tangomarkkinoiden aikaan Seinäjoen keskustan ja Solar Sound raikaa OmaSP Stadionilla. Festivaalit luovat Seinäjoesta suurten ihmismäärien kohtaamispaikan, jossa luodaan kesämuistojen kirjoa musiikin kannattelemana. 

Provinssi 

27.-29.6.2024 – Törnäväntie 20, Seinäjoki  

Seinäjoella on järjestetty jo vuodesta 1979 asti Provinssi festivaalia. Provinssi alkoi rockmusiikkifestivaalina ja se on muotoutunut monipuoliseksi festivaaliksi, jossa suuret kotimaiset kuin myös ulkomaalaiset bändit esiintyvät tuhansille vierailijoille. 

Viime vuoden Provinssi järjestettiin jo huimatta 41. kertaa ja paikalla oli yhteensä tapahtuman aikana noin 73 000 juhlijaa. Tänä vuonna Provinssin musiikkiesityksiin kuuluu muun muassa Bring Me The Horizon, Apulanta, Yungblud, Jenni Vartiainen, PMMP, Måneskin ja moni muu upea artisti ja bändi. 

Provinssin tapahtumapaikkana on Törnävä, jonne festivaali rakennetaan joka vuosi uudelleen suurella joukolla. Provinssin yhteisöllisyys näkyy niin festivaaliasiakkaiden kuin myös vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kautta. Provinssi kehittää myös ympäristövaikutuksien vähentämistä aktiivisesti. Provinssin aikatauluista, lipuista ja sen historiasta voit lukea lisää Provinssin verkkosivuilta www.provinssi.fi 

Seinäjoen Tangomarkkinat 

Ilmakuva Tangomarkkinoiden festivaalilavasta jonka edessä on paljon yleisöä

10.-14.7.2024 – Seinäjoen keskusta 

Seinäjoen Tangomarkkinat tarjoilee suuria tunteita ja elämyksiä! Festivaalin iloisesti kupliva sydän, Tangokatu, tanssittaa ja laulattaa kolme päivää tango- ja iskelmätaivaan kirkkaimpien tähtien tahdissa. Laita jalalla koreasti Satumaateltan 600 m² tanssilattialla, seuraa Katulavan ohjelmistoa esimerkiksi VIP-alueelta käsin ja nauti maittavaa VIP-ruokaa tango x Juurella -pop up -ravintolassa. 

Tango Areena tarjoaa mahtavat puitteet tapahtuman neljäkymmenvuotista taivalta kunnioittavalla Juhlakonsertille sekä Laulukilpailun Finaalille. 40-vuotisjuhlakonsertti siivittää perjantaina kuulijansa juhlavasti lauantaihin, jolloin Tango Areenalle kilpaillaan kirkkaimmista kruunuista. Finaalikonsertin päätteeksi kruunataan vuoden 2024 Tangokuninkaalliset. 

Laulaja esiintymässä Tangokilpailussa

Tanssitalon pyörteet pitävät huolen siitä, että jokainen saa tanssia kylläkseen. Päivisin pyörivät tanssileirit siivittävät tanssinnälkäiset vieraat Tanssitalon iltatansseihin. Keskiviikon avajaistanssit tanssitaan Tanssitalolla, ja lauantaina parketti ja suuri nouseva katsomo tarjoavat loistavat puitteet Lavatangon SM-kilpailun seuraamiseen. Tutustu tapahtuman ohjelmistoon ja tarkempiin aikatauluihin osoitteessa www.tangomarkkinat.fi. Nähdään Tangoilla! Siihen asti, hiljaa yössä… 

Vauhtiajot Race & Rock Festival  

Yleisöä katsomassa Vauhtiajojen festivaalikeikkaa

18.-20.7.2024 – Lakeudenpuisto, Seinäjoki 

Seinäjoen Vauhtiajot Race & Rock Festival on villinnyt jo 20 vuotta Seinäjoen katuja. Sen historiassa sekoittuu autourheilu ja musiikki. Tänä vuonna Vauhtiajoissa pidetään taukoa rataosuudesta ja juhlitaan musiikin parissa täyttä vauhtia.  

Ilmakuva suuresta yleisömäärästä festivaalialueella

Mukana on ensimmäistä kertaa Jyrki retrolava, jolla esiintyy kansainvälisiä ja kotimaisia artisteja. Musiikkia kuullaan 90-luvun ja milleniumin väliltä laaja kattaus. Esiintymässä on muun muassa E-Type, Inna, Basshunter, ItaloBrothers, Mohombi, Las Ketchup, Günther, Pandora ja Basic Element sekä kotimaiset Ressu Redford, Miljoonasade, Waldo’s People ja Movetron. Tapahtuma-alue sijaitsee tänä vuonna Seinäjoen keskustassa Lakeudenpuistossa ja Olavinpuistossa. 

Vauhtiajot järjestetään tänä vuonna 21. kerran ja sen historiaan mahtuu autoilukulttuurin kultaisia hetkiä ja nykyisin myös kansainvälisen tason festaritunnelmaa. Viime vuonna koko tapahtuman kävijämäärä hipoi 66 000 juhlijaa. Tänä vuonna alueohjelmaan panostaminen tulee näkymään täysin uudella tavalla karaokebussin, benjihyppyjen, tanssi- ja sirkusesityksien sävyttämänä. Ota haltuun Vauhtiajojen ohjelma verkkosivuilta www.vauhtiajot.fi

Solar Sound Festival 

Yleisöä katsomassa artistin esiintymistä festivaaleilla

9.-10.8.2024 – OmaSp Stadion, Seinäjoki 

Elokuussa järjestettävä urbaanin ja elektronisen musiikin kaupunkifestivaali Solar Sound toimii Seinäjoen festivaalien täytteisen kesän viimeisenä juhlapaikkana. Lue lisää Solar Soundin ohjelmasta tapahtuman omilta verkkosivuilta www.solarsound.fi

Solar Sound on mukautunut osaksi Seinäjoen festivaaleja jo 12-vuotisen taivalensa kautta. Kaksi päiväinen Solar Sound Festival tuo liudan kotimaan kärkinimiä Seinäjoen OmaSp Stadionille. Artisteihin kuuluu muun muassa Teflon Brothers, Turisti, Jore & Zpoppa, VJ, KERZA, Mouhous, Gettomasa, Haloo Helsinki!, Costi, Lauri Haav, Elastinen, TUULI ja Robin Packalen. 

Festivaalien esiintymislava ja ilotulituksia

Viime vuonna juhlittu Solar Sound festivaali keräsi viikonlopun aikana yli 12 000 kävijää oheistapahtumineen. Tänä vuonna kesäpäivien kumarrus toteutuu jälleen kerran Solar Soundin tempojen tahtiin. 

Valokuvat: Visit Seinäjoki. Solar Sound Festival: Riia Grasshill. Vauhtiajot: Joni Rantala,  Saija Valtonen. Tangomarkkinat Oy. Sisällöntuottaja: Ilta @iIta.creative 

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita