Seinäjoen viileimmät jätskikiskat - Visit Seinäjoki

Seinäjoen viileimmät jätskikiskat

Mikäs kesässä sen parempaa kuin jäätelöt! Saisiko olla wanhan ajan vaniljaa vohvelissa vai suuri suklaapallo strösseleillä? Kokosimme yhteen Seinäjoen alueen jäätelökioskit, jotta tietäisit mihin suunnata helteisenä päivänä hakemaan viilennystä. Joukkoon mahtuu perinteikkäitä kiskoja ja uudenlaisia makuelämyksiä.

Rullis – herkkujäätelöt rullalla

Rulliksen päätuote rullajäätelö valmistetaan käsin tuoreista raaka-aineista. Jäätelö valmistetaan sille tarkoitetun erityisen kylmäjäädytysalustan päällä. Rulliksen oman jäätelömassan sekaan lisätään tuoreet raaka-aineet ja niitä sekoitetaan lastoilla, jolloin jäätelö lähtee muodostumaan kylmän vaikutuksesta asiakkaan silmien alla – mielenkiintoinen prosessi. Kylmästä jäätelömassasta rullataan lastojen avulla rullia, jotka annostellaan kuppiin. Lopuksi annos koristellaan kermavaahdolla, kastikkeilla ja tuoreilla hedelmillä, kekseillä tai marjoilla. Makuvaihtoehdot taatusti vakuuttavat herkkusuun, sillä tarjolla olevia makuja ovat muun muassa Banaani-Nutella, Kiivi-Turkinpippuri ja Kinuski-Popcorn.

Osoite: Päivölän Citymarketin piha, Väinämöinen 2

Kioskit rannan tuntumassa

Jäätelökioskeja löytyy tietenkin myös uimarantojen yhteydestä. Sahalammen uimarannan yteydessä toimii SIA-jäätelökioski. SIA Jäätelön valikoimaan kuuluu myös laktoosittomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Kesähelteillä on mukava pulahtaa uimaan ja nauttia viileästä jäätelöstä lämpimällä rannalla. Muita uimarantojen yhteydestä löytyviä jäätelökioskeja ovat Tanelinrannan ja Kalajärven jäätelökioskit.

  • Sahalammen uimaranta, Koskenalantie
  • Tanelinlammen pysäköintialue, Mäki-Hakolantie
  • Ravintola Kalajärvi, Kalajärventie 6

Alman jättipallot

Taatusti kaupungin isoimmat pallot saat Alman jäätelökioskilta. Valtavista jätskipalloista tunnettu kioski sijaitsee Hotelli Alman vieressä, aivan rautatieaseman tuntumassa.

Osoite: Hotelli Alman piha, Ruukintie 4

Liisankankaan jäätelö

Joupiskan laskettelurinteen edestä löytyy Liisankankaan tilajäätelöä tarjoileva kioski. Liisankankaan jäätelöissä yhdistyy suomalaisen ja italialaisen jäätelön parhaat puolet. Kotimaisesta maidosta valmistetuissa jäätelöissä maku on kuin italialaisessa gelato-jäätelössä.

Osoite: Huipulla Ravintolan terassi, Lakeudentie 20

Kotokulmasta herkkuannokset

Viime vuonna avattu Kotokulman jäätelökahvila sijaitsee Ideaparkin lähellä, Sopurahaa vastapäätä. Kotokulman valikoimaan kuuluu perinteisten makujen lisäksi herkulliset erikoisannokset. Jäätelön voi nauttia viihtyisästi puutarhaan pystytetyillä penkeillä, mutta paikalta voi lainata myös piknikpeittoa. Jäätelöiden lisäksi tarjolla on muun muassa kahvia ja limua. Myös koirat on huomioitu, sillä heille on tarjolla vettä ja oma laktoositon jätskiannos koirankeksein koristeltuna!

Osoite: Liuhtarinkatu 2

Muru-kioski

Ylistarossa sijaitsevan, Kainaston nuorisoseuran ylläpitämän Muru-kioskin makuvalikoimasta löytyy tuttuja ja turvallisia klassikkomakuja sekä raikkaita uutuuksia seikkailunhaluiselle! Pingviinin ja Mövenpickin jäätelöitä saa myös herkullisina comboina kahvin tai vohvelin kera!

Osoite: Ylistarontie 524

Torille!

Seinäjoen uudella torilla voi syödä jäätelöä samalla torin vilinää seuraten.

Osoite: Seinäjoen keskustori, Kalevankatu 7

Takalan Kotieläinpiha

Takalan Eläinklinikan yhteyteen on avattu tänä kesänä sympaattinen kotieläinpiha. Kotieläinpihassa voi rapsutella lampaita ja ihailla muun muassa kaneja ja hevosia. Pihassa kiertelyn jälkeen on hyvä pysähtyä kioskille, jossa myydään herkullista Minetti-jäätelöä!

Osoite: Takalan kotieläinpiha, Isokoskentie 206

Pingviinin perinteikkäät kojut

Suomalaisille tutut Pingviinin jäätelökioskit tarjoilevat tänäkin kesänä perinteikkäitä makuja.

  • Osoite: Seinäjoen uimahallin edessä, Kirkkokatu 15
  • Osoite: Ylistaron apteekin edessä, Kaukolanraitti 7

Muut

Minetti-jäätelöä saa myös Minimanin pihassa sijaitsevasta kojusta, kun taas Ideparkin pihassa voi herkutella Ingmanin suomalaisella irtojäätelöllä ja softiksella.

  • Osoite: Minimanin piha, Tehtaantie 5
  • Osoite: Ideaparkin piha, Suupohjantie 57

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita