Matkakohteena Kalajärvi - Visit Seinäjoki
Vanhempi ja lapset istuskelemassa rannalla

Matkakohteena Kalajärvi

Viihtyisä ja monipuolinen Kalajärven matkailualue Peräseinäjoella

Tervetuloa Peräseinäjoelle, idylliseen pohjalaiskylään, jonka sydämessä sykkii Kalajärven monipuolinen matkailukeskus!

Kalajärven matkailualue sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Peräseinäjoella, vain puolen tunnin ajomatkan päässä Seinäjoen keskustasta. Tämä monipuolinen matkailukohde tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden. Sen kattavat palvelut takaavat viihtyisän loman niin perheille, pariskunnille kuin yksin matkustavillekin, joista voi nauttia pidemmänkin loman ajan.

Kalajärvi on täydellinen paikka nauttia auringosta ja uimisesta. Lapsiystävällinen matala ranta ja vesiliukumäki takaavat hauskanpidon koko perheelle. Rannan läheisyydessä sijaitsevat hyvät pukuhuoneet ja suihkutilat tekevät rantapäivästä mukavan ja helpon.

Kalajärvi Beach – Kesän ehdoton keidas

Ilmakuva Kalajärven uimarannalta

Kalajärven matkailualueen ytimessä sijaitseva Kalajärvi Beach -ravintola tarjoaa monipuolista ruokaa ja juomaa. Kesäkaudella ravintolassa voi nauttia kahvilatuotteiden lisäksi pizzoja, hampurilaisaterioita ja á la Carte -annoksia sekä kesäiltaisin viihtyä live-musiikin kera. Kesäkaudella ravintola toimittaa myös ruokia suoraan mökeille ja saunoille ennakkotilauksesta, mikä tekee lomailusta entistä mukavampaa ja helpompaa.

Terassilla on tilaa noin 300 hengelle, ja sisätiloissa mahtuu istumaan noin 150 henkilöä. Ravintola Kalajärvi Beach tarjoaa myös erinomaiset puitteet erilaisten kokous- ja koulutuspäivien sekä perhe-, suku- ja kurssijuhlien järjestämiseen.

Ravintolassa järjestetään kesäisin live-esiintyjiä ja DJ-vetoja terassilla, ravintolan sisällä ja tanssilavalla. Myös talvikaudella ravintola on auki viikonloppuisin, tarjoten karaokea, teemailtoja, näytöksiä ja monipuolista musiikkiviihdettä. Ravintolassa on A-oikeudet, joten iltaisin klo 21 jälkeen ikäraja ravintolaan on 18 vuotta.

Ravintolasta käsin voit myös vuokrata välineitä erilaisiin aktiviteetteihin, kuten tennikseen tai SUP-lautailuun.

Aukioloajat ja ajankohtaiset asiat

Ravintola Kalajärvi Beachin aukioloajat ja ajankohtaiset tapahtumat löydät Facebookista ja Instagramista. Ajankohtaiset tiedot löytyvät myös matkailukeskuksen verkkosivuilta.

Aktiviteetteja ja elämyksiä

Kaksi ihmistä minigolfaamassa

Kalajärven alueella on runsaasti aktiviteetteja kaikenikäisille. Puistogolf, frisbeegolf, tenniskentät, SUP-lautailu, luontopolut ja saunalautta tarjoavat tekemistä niin aktiivisille lomailijoille kuin rauhallisempaa menoa kaipaaville. Lapsille löytyy leikkipuisto ja vaijerirata, ja koirille oma uittopaikka ja koirapuisto.

Luontoretkeilijät voivat nauttia Kalajärven geologisesta luontopolusta, joka kulkee Kalajärven matkailualueen läheisyydessä. Tämä helppokulkuinen polku sopii erinomaisesti päiväretkikohteeksi niin aloittelijoille kuin lapsiperheillekin. Polku on esteetön ja sen varrella on laavu taukopaikkoineen.

Kalajärven matkailukeskus ei ole vain kesäparatiisi, vaan se tarjoaa runsaasti aktiviteetteja ja elämyksiä myös talvikaudella. Kun lumi peittää maiseman ja järvi jäätyy, Kalajärvi muuttuu talviurheilun ja -aktiviteettien keitaaksi, joka houkuttelee niin aktiivisia liikkujia kuin rauhallisempaa talvilomaa kaipaavia.

Tapahtumia ympäri vuoden

Kalajärven matkailualueella järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden. Kesäisin alue herää eloon erilaisten musiikki- ja tanssitapahtumien myötä, ja syksyn tullen tarjolla on kulttuuri- ja teatteriesityksiä. Ravintola Kalajärvi Beach on tapahtumien keskipisteenä tarjoten viihtyisän ympäristön nauttia livemusiikista ja hyvästä ruuasta. Katso ajankohtaiset tapahtumat Kalajärven sivuilta ja suunnittele vierailusi niin, että saat kaiken irti alueen tarjoamasta ohjelmasta.

Caravan-Kalajärvi: Neljän Tähden Leirintäalue Etelä-Pohjanmaalla

Ilmakuva Kalajärven matkailukeskuksesta

Kalajärven matkailukeskuksen sydämessä sijaitsee SF-Caravan Kalajärvi, 250-paikkainen leirintäalue, joka tarjoaa korkeatasoista majoitusta ja monipuolisia palveluita matkailijoille ympäri vuoden. Tämä neljän tähden leirintäalue, palkittu useilla valtakunnallisilla asiakasäänestyksillä, on erinomainen kohde sekä lyhyille että pidemmille lomille.

Kesäkaudella alueella on päivittäin lämpiävät saunat ja puulämmitteinen tilaussauna. Vankkuritupa toimii tapahtumien järjestämispaikkana ja tarjoaa mahdollisuuden pelata biljardia ja muita pelejä. Alueella on myös kesäkeittiö, grillikota ja laavu ruoanlaittoon ja rentoutumiseen.

Caravan-Kalajärvi sijaitsee aivan Kalajärven rannalla, lähellä matkailualueen kaikkia aktiviteetteja, ravintolaa ja uimarantaa. Keskeinen sijainti Etelä-Pohjanmaalla mahdollistaa helpon pääsyn myös lähialueen nähtävyyksiin, kuten Tuuriin, PowerParkiin ja Ähtäri Zoo:hon.

Katso lisää SF-Caravan-Kalajärven sivuilta.

Historian havinaa Maailman Raitilla

Ihmisiämetsäpolulla, taustalla keltainen talo

Siirtolaisuusmuseo sijaitsee Kalajärven rannalla Peräseinäjoella.
Alueelle on tuotu eri puolilta maailmaan asuinrakennuksia, jotka kertovat Suomesta lähteneiden siirtolaisten elämästä. Amerikan siirtolaisuudesta kertoo Hakalan talo, joka rakennettiin alun perin vuoden 1910 paikkeilla Ilmajoelle USAssa tienatuilla rahoilla ja se oli ulkoilmamuseoalueen ensimmäinen rakennus. Hakalan taloa voi myös vuokrata ympäri vuoden pieniin tilaisuuksiin.

Vanha talo metsässä
Unkurin talo

Kanadasta alueelle on lahjoitettu Knuuttilan talo, joka rakennettiin New Finlandiin, Saskatchewaniin. Poppelihirsisen talon vanhin osa on vuodelta 1893 ja talon sisustus on suurimmaksi osaksi alkuperäinen. Australiaan suuntautuneesta siirtolaisuudesta kertoo sokeriruokofarmin työntekijöiden asuinparakki, keinikämppä, joka on ollut käytössä 1920-luvulta 1960-luvulle saakka. Venäjälle Siperiaan karkotettu Matti Unkuri rakensi perheelleen Bugeneen haapapuisen hirsitalon vuonna 1879. Se on nyt alkuperäisen näköisenä Maailman Raitilla. Unkurin taloa voi vuokrata kesäaikana pieniin tilaisuuksiin. Siirtolaisuusmuseo on toiminut Peräseinäjoella vuodesta 2006 lähtien ja sitä ylläpitää Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry.

Museo avoinna:
kesäkuussa
ti-pe 11-17, la 12-16
suljettu 21.-22.6. ja su-ma

heinäkuussa
ti, ke, pe 11-17, to 11-18 la-su 12-16

elokuussa
ti-pe 11-17, la 12-16

syyskuussa
ti-la 11-15

Aitoa maatilamatkailua

Lapset silittävät pupua Maatilamatkailu Ilomäellä

Ilomäen tila on aito pieni maatila, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea perinteisen maalaiselämän nostalgisia hetkiä. Tila on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat tuntea heinän tuoksun, silitellä kotieläimiä ja viettää yhteisiä hetkiä maaseudun rauhassa. Se on suosittu erityisesti perheiden keskuudessa, jotka haluavat jakaa lapsilleen maalaiselämän lämpimät kokemukset.

Ilomäen tilalla viljellään perinteisiä viljoja kuten ohraa ja kauraa sekä tuotetaan kuivaa heinää tilan kotieläimille. Metsänhoitotyöt ovat myös osa tilan arkea. Tila on ollut samalla suvulla vuodesta 1827 lähtien ja nyt sitä pyöritetään jo kuudennessa polvessa. Tila on kasvanut ja kehittynyt ajan myötä, ja maanviljelyn rinnalle on noussut yhä tärkeämpänä osana maatilamatkailu.

Ilomäen tilalta löytyy nyt seitsemän erilaista itse rakennettua mökkiä, ja Kalajärven matkailukeskuksella on vuokrattavana kaksi loma-asuntoa. Maatilamajoituksen ohessa järjestetään ohjelmaa ryhmille sekä maatilavierailuja lapsiryhmille, tarjoten heille mahdollisuuden oppia ja kokea maatilan elämää läheltä.

Lue lisää Ilomäen tilasta heidän nettisivuiltaan.

Tekstit Nella Vuorenmaa. Kuvat Visit Seinäjoki

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita