Pakene arjen tylsyyttä Seinäjoelle - Visit Seinäjoki

Pakene arjen tylsyyttä Seinäjoelle

Lähdimme kolmen naisen tehotiimillä tutkimaan pariksi päiväksi Seinäjoen mahdollisuuksia. Ja niitähän löytyi kaikille aisteille.

Reissumme ensimmäinen kohde sopii sisustajalle. Seinäjoelta kotoisin olevan ystäväni Tarja Salmen luottoliike Kangaskeskus (lue lisää osoitteessa: kangaskeskus.fi) on maineensa veroinen. Kun astuimme sisään keltaiseen kivitaloon, olin saman tien myyty. Kauppias Sari-Anna Koivisto kertoi, että palveluun kuuluu ilmainen suunnittelu valokuvien pohjalta. Kun sopivat verhot ovat löytyneet, ne ommellaan valmiiksi ja lähetetään tarvittaessa kotiosoitteeseen kaikkialle Suomeen.

Ai että, miten upeita kuoseja ja värejä. Tiesitkö, että laadukkaimmat verhokankaat tulevat Espanjasta? Eteläpohjalainen Kangaskeskus tarjoilee siis palasia auringon maasta, sopii ainakin minun kaltaiselleni Espanjan ystävälle erinomaisesti. Tästähän tuleekin kallis reissu, pohdiskelin kun lupasin lähettää Sari-Annalle kuvia omasta olohuoneestani.

Kankaista on vain pieni matka koruihin, sillä muutaman askeleen päässä sijaitsee Kultaseppä Hanhiniemi (lue lisää: kultaseppahanhiniemi.fi). Aika legendaarinen paikka, sillä samasta liikkeestä hankimme aikoinaan vihkisormukseni. Nyt ei todellakaan olla polttarireissulla, joten katseet kohdistuvat koruihin. Kultaseppä-taidekaivertaja Aimo Hanhiniemi kertoo, että muotia ovat nykyään näyttävät korut. Mitä isompi, sen parempi. Valikoimista löytyikin tosi upeita koruja, jotka pääsivät suoraan lahjatoivelistani kärkikaartiin.

Ainahan se on mielessä, nimittäin ruoka. Kevyt keittolounas Bar 15 -ravintolassa (lue lisää: bar15.fi) oli oikein sopiva vaihtoehto, koska illalla oli luvassa kunnon päivällinen. Chilillä maustettu kukkakaalikeitto yllätti todella positiivisesti. En muista, milloin olisin saanut noin maukasta keittoa.

Ihan parasta hemmottelua on päästä kosmetologille. Me käväisimme Kauneuspiste Lakeudessa (lue lisää: kauneuspistelakeus.fi) virkistäytymässä. Kosmetologi Henna Pahkasalo muistutti, että iho kaipaa eniten huoltoa silloin, kun vuodenaikojen vaihtelut rasittavat sitä. Olipas ihanaa levähtää hetkisen kosmetologin käsittelyssä. Näinä hetkinä tulee aina mietittyä, että pitäisi ottaa hoidot säännölliseksi vuosihuolloksi.

Uusi minä vahvistuu tanttuterapialla

Olen pitkään seurannut somessa Johanna Rintamäen ja Heidi Hirvilammin Tanttu-matkaa (lue lisää: vaatelainaamotanttu.fi), heidän yrityksensä vuokraa kotimaisia merkkivaatteita kierrättämisestä innostuneille asiakkaille. Keksin, että nyt meillä olisi mahdollisuus testata ”tanttuterapiaa” – iltaa lainahöyhenissä tulevassa teatteri-illassamme.

Törnävän Piirillä kauniissa miljöössä sijaitsevan liikkeen rekit pullistelevat tuttuja ja vähemmän tunnettuja merkkivaatteita. Voihan Tanttu, nyt iski valinnan vaikeus. Johanna neuvoo, että kannattaa ottaa lainaksi jotain erilaista. Lainavaatteella on hyvä testata, millainen uusi minä voisi olla.

Tuumasta toimeen, kokeilimme porukalla antaumuksella monenlaisia mekkoja. Miten olisi kolme samanlaista Miia Halmesmaan Lush-mekkoa, joista tulee mieleen Pikku Myy? Tai jos ottaisin upealla eläinkuosilla varustetun ruskean kaftaanin? Rakastan värejä, siksi päädyin upeaan vihreään Vimmaan – on muuten harvinaisen hyvä tuotenimi tuo Vimma. Se kuvaa intohimoista suhtautumista elämään, tykkään vimmaisesta menosta. Korviksiksi valitsin Mine Güngörin isot avaruussukkulat ihan sen kunniaksi, että olimme visiitillä avaruuden pääkaupungissa Seinäjoella.

Näyttäviä vaatteita rakastava turkulainen ystäväni Marjukka Karttunen bongasi heti suosikkinsa, Andiatan kauniin kukkajakun ja tyllihameen. Hän viimeisteli asun verenpunaisilla pisarakorviksilla ja maihareilla, jotka toivat kokonaisuuteen sopivasti räyhää. Tarja valitsi kauniin Uhanan mustan silkkimekon, jossa oli upea kukkakuvio. Isosta valikoimasta löytyi siihenkin täydellisesti istuvat korvikset.

Lakeus sopii hyvin teatterimatkaajille

Majoituimme Original Sokos Hotel Lakeuteen (lue lisää: sokoshotels.fi), joka on kätevän lähellä Aalto-keskusta. Pohjalaisuudesta ammentava hotelli on tunnettu saunoistaan, sillä suuressa osassa hotellihuoneita on oma sauna. Myyntipalvelun palvelupäällikkö Piia Rinta-Keturi esitteli meille ylimmässä kerroksessa sijaitsevaa tilaussaunaa. Se on niin komea, että hienompaa saa etsimällä hakea. Olisi aika ylellistä saunoa katsellen ikkunasta avautuvaa näkymää Lakeuden Ristille. Lakeuden ravintola Matador on takuuvarma ruokapaikka, kun haluat syödä hyvän illallisen nauttien paikallisista raaka-aineista.

Lakeudesta on vain lyhyt kävelymatka Seinäjoen kaupunginteatteriin, jossa kävimme katsomassa Niin kuin taivaassa -musikaalin (lue lisää: seinajoenkaupunginteatteri.fi). Se on suurten tunteiden musikaali, jossa lumoava tarina, taitavat näyttelijät, elävä musiikki ja taidokkaat lavasteet kietoivat koskettavaan tunnelmaan.

Tänä vuonna 60 vuotta täyttävä Seinäjoen kaupunginteatteri osoittaa, että se on pitänyt maineensa läpi vuosikymmenien. Muistan vieläkin siellä näkemäni ensimmäisen musikaalin, 1990-luvun alussa esitetyn Zorbasin. Se oli kuin matka Kreikkaan.

Tällä kertaa matkasimme ruotsalaiseen pikkukylään ja vähän Itävaltaankin. Lauluja kuunnellessa aistin niissä jotain tuttua… kappas vain, suosikkiartistini Maija Vilkkumaa oli toiminut sanoittajana.

Teatteri-illan huipennus oli tavata pääosan esittäjät, Natalil Lintalan ja Peter Nybergin. Hyvin he jaksoivat vielä hymyillä ja rupatella mukavia, vaikka noin ison urakan jälkeen oli varmasti aika tyhjiin ammennettu olo. Meitä katsojia taide-elämys puhutti pitkään, varsinkin papin vaimon vahva irtiotto sovinnaisuuden kahleista oli vaikuttava.

Pikkutuhmia hetkiä pakohuoneessa 

Kiireetön hotelliaamu, mikä ihana ylellisyys. Ei suinkaan, tällä aktiivireissulla kutsuu aamusali. Lakeuden hotelliasukkaat saavat käydä Vaakunan kuntosalilla, sinne mekin aamutuimaan suunnistimme. Tehokkaan treenin jälkeen maistui aamusauna ja herkullinen aamiainen.

Seinäjoella kannattaa ehdottomasti vierailla Kalevan Navetassa (lue lisää: kalevannavetta.fi). Entisen kivinavetan vahvojen seinien sisällä vallitsee mystisen ajaton tunnelma. Taidehalli, käsitöitä myyvä Taito Shop ja Äärellä Kuppi ja Kattila -ravintola ovat toimiva yhdistelmä. Kalevan Navetassa järjestetään myös kulttuuritapahtumia.

Ennen reissun viimeistä etappia jäi aikaa sen verran, että ehdimme pikaisesti poiketa hauskalla nimellä varustetussa Justihin eikä melkehen -alusasuliikkeessä (lue lisää: liivitliikkeessa.fi). No kyllä siellä olikin sopivaa tarjontaa, mukaan tarttui kivaa kotiin vietävää.

Valitsimme Pakopeli Findoutin (lue lisää: findout.fi) tarjonnasta Crazy Cat Ladyn, jossa peräkamarin ovet aukeavat ja karva pöllyää. Selvitimme kissanaisena tunnetun mummon salaisuuksia, sieltä pulpahti esiin varsin persoonallisia juttuja. Tämä pakohuone sopii erityisesti naisille, esimerkiksi polttariporukoille, sen verran pikkutuhmia juttuja K16-peli sisälsi – toki hyvällä maulla varustettuja. Hyvää fiilistä ei edes haitannut se, että jäimme yhden lukon päähän ratkaisusta. Kaikin puolin mieliinpainuva kokemus, joka naurattaa pitkään.

Blogin kirjoitti OUTI MYLLYMÄKI marraskuulla 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita