Peliseikkailu Seinäjoella  - Visit Seinäjoki
Tyttö potkaisee jalan ilmaan iloisesti

Peliseikkailu Seinäjoella 

Seinäjoen seikkailijoille riittää ajanvietettä urheilullisten ja rentojen pelien parissa. Seinäjoella seikkaillessa kannattaa tutustua uusiin peleihin Fantasialinnan lauta- ja roolipeliharrastajien kanssa, virittäytyä kilpailulliseen tunnelmaan tiimin kanssa Padel or Die -padelkentillä, suunnitella pelitaktiikoita Seinäjoen leirintäalueen minigolfissa, lainata mukaan Seinäjoen kirjastosta videopelejä ja ottaa mittaa taidoista Hollywoodin pelikoneilla, pakohuoneissa ja keilaradoilla. 

Fantasialinna 

Osoite: Peltosenkatu 3, 60320 

Mikä on Fantasialinna? Lauta- ja roolipelien, keräilyfiguurien ja pelien harrastajien lempipaikka. Seinäjoen Alakylässä sijaitseva Fantasialinna on hieno mahdollisuus tutustua sarjakuvien ja keräilykorttipelien maailmaan. Fantasialinnan laaja valikoima kattaa pehmolelut, legot, lautapelit ja jopa harvinaisimmat pokemonkortit.  

Kaksi naista katselevat esineitä peliliikkeessä

Keräilykorttien maailmaan pääsee parhaiten mukaan osallistumalla peli-iltoihin. Fantasialinnalla kokoontuu vakioporukka taidokkaita pelaajia, joiden mukaan voi liittyä pelaamaan. Suurin suosio keskittyy Magic: The Gathering -keräilykorttipelin seikkailun täytteiseen fantasiamaailmaan. Fantasialinnan omistaja Mikko Ojanperä kertoo mielellään lisää peli-illoista kaikille kiinnostuneille. Kysy tiskiltä lisää ja liity pelien kautta seikkailijoiden joukkoon. Varsinkin Magic: The Gathering -pelin on kerrottu olevan aivonystyröille parasta hupia sen monivivahteisten haasteiden ansiosta. Löydät Fantasialinnan laajan tuotevalikoiman myös verkosta.  

Lue lisää Fantasialinnan sivuilta.

Mies seisoo ulkona padel pelikentän vierellä kesällä

Padel or Die  

Ulkokentät: Kirkkokatu 15, 60100 ja Suupohjantie 57, 60320 

Sisäkentät: Battleground Jalostajankuja 2 ja Harjoitushalli Jalostajankuja 4, 60100 

Padelkentillä toteutetaan taitoa vaativia energisiä pelejä. Seinäjoen upeat padelkentät tarjoaa Padel or Die. Padel on mailapeli, jossa yhdistyy tennis ja squash. Padelissa toimitaan kahden tai neljän pelaajan tiimeissä. Pelissä on erityistä lasiset seinämät, joita pelaajat voivat hyödyntää osana pelistrategiaansa.  

Mies pelaa padelia ulkokentällä Kampusrannan ja uimahallin läheisyydessä.

Padelkentillä on mahdollista lajin testaaminen, sillä myös mailat ja pallot voi vuokrata käyttöön. Kuvissa näkyy Seinäjoen keskustassa sijaitseva Kirkkokadun laadukas padelkenttä. Seinäjoen virran varrella pelaamista virkistää padelkentän laidalta ostettavat viileät juomat. Myös Seinäjoen Ideaparkin ulkokenttä ja Jalostajankujan antoisat sisäkentät kutsuvat lajista innostuneita säällä kuin säällä. Yrityksen verkkosivuilta löytyy välineet lajia varten ja tietoa padeljäsenyyksistä. 

Lue lisää Padel or Dien sivuilta.

Tutustu myös muihin Seinäjoen padelkenttiin. Padel Club Finland toimii useassa kaupungissa. Liittymällä jäseneksi pääset Seinäjoen kentän lisäksi usean muun kaupungin padelkentille harjoittelemaan. Osoite: Puurtajantie 28, 60510 Seinäjoki, Lue lisää Padel or Dien sivuilta.

Mies kävelee kohti padelkenttää

Seinäjoen leirintäalueen minigolf 

Osoite: Törnäväntie 29, 60200 Seinäjoki 

Törnävän luonnonhelmasta löytyy Seinäjoen leirintäalueen minigolf, joka koostuu pienen metsäalueen keskelle sijoitetuista erilaisista radoista. Naposteltavaa ja juomia voi ostaa leirintäalueen kioskilta. Minigolf on kevyempi versio golfista. Minigolf-radat ovat pieniä ja niissä on erilaisia haastetta luovia esteitä, jotka pyritään ohittamaan taktisilla mailan lyönneillä. 

Leirintäalueella on paljon muutakin minigolfin lisäksi. Pelaaminen voi jatkua frisbeegolfin tai lentopallon parissa. Seinäjoen leirintäalueen minigolf-rata on kesällä joka päivä auki vastaanottopisteen aukioloaikojen mukaan. Minigolfin maksu maksetaan leirintäalueen vastaanottoon. Samalla mukaan tulee pelivälinevuokrasta mailat ja pallot. Tarkista aukioloajat ja tee varaukset Seinäjoen leirintäalueen verkkosivuilla. Lue lisää Seinäjoen Leirintäalueen sivuilta.

Tutustu myös Kalajärven Matkailukeskuksen puistogolfiin. Kauniin Kalajärven rannalla sijaitseva puistogolf on kesällä auki joka päivä sään mukaan. Osoite: Kalajärventie 6, 61100 Seinäjoki 

Apila-kirjaston julkisivu kesällä

Seinäjoen Apila-kirjasto 

Osoite: Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki 

Seinäjoen Apila-kirjastossa on oma hylly peleille, jotka odottavat lainaamista. Valikoimassa on lautapelejä ja videopelejä. Lautapelien lainaaminen on helppoa. Valittavissa on klassikkopelejä kuin myös uudempia strategiapelejä. Jos kodistasi löytyy pelikonsoli, voit lainata videopelejä.   

Poika katselee pelejä kirjaston hyllyllä pitäen shakkilautaa käsissään

Seinäjoen Aaltokeskuksen ympäristössä on monia istumapaikkoja, joissa voi pelata lautapelejä aurinkoisina kesäpäivinä. Kirjaston mukavat ja pehmeät lukunurkkaukset ovat oiva paikka pelata, jos sade yllättää. Seinäjoen kirjasto on avoinna viikon jokaisena päivänä. Tutustu Seinäjoen kirjaston lautapelivalikoimaan ja löydä uusia suosikkeja. Lue lisää Seinäjoen kirjaston sivuilta.

Poika etsii pelejä kirjaston hyllyltä

Hollywood 

Osoite: Ideapark, Suupohjantie 57, 60320 Seinäjoki 

Popcornit mukaan ja keilauskilpailu tulille! Seinäjoen Ideaparkissa sijaitsevan Hollywoodin pelitarjontaan kuuluu minigolf, keilaus, pakopelihuoneet ja lukuisat erilaiset pelikoneet. Kilpailulliseen menoon Hollywoodista löytyy hohtokeilausta ja elämysgolfia. Upeasti valaistut tilat korostuvat varsinkin Hollywoodin hohtokeilauksessa.  

Hohtokeilausta viihdekeskus Hollywoodissa

Hollywoodin pakohuoneet vievät seikkailijat Suuren kultaryöstön salaisuuksia ratkomaan. Toisessa pelissä jännittävä aikuisille tarkoitettu pakohuone sijoittuu hylättyyn rakennukseen, jossa seikkailijoiden täytyy löytää tiensä turvaan ennen kuin on liian myöhäistä. Seikkailunhaluiselle kaveriporukalle Hollywood tarjoaa pelipaketteja, jotka voi varata etukäteen verkossa isommallekin ryhmälle. Varaa keilarata ja paljon muuta Hollywoodin verkkosivuilla.  Lue lisää Hollywood Seinäjoen sivuilta.

Kuvat ja tekstit – Ilta Lahti @ilta.lauriina – kesällä 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita