Kirpputorit Seinäjoella - Visit Seinäjoki
Nuori nainen ihastelee vaatteita joita on esillä liikkeessä.

Kirpputorit Seinäjoella

Antiikkia, kasaria ja runsaasti kaikkea tarpeellista – tätä ovat Seinäjoen kirpputorit. Seinäjoelta löytyy useita kirpputoreja, vintage-vaatekauppoja sekä vaatelainaamoja. On aika suunnata tekemään ekologisia kirpputorilöytöjä Seinäjoelle.


Ykkösbasaari

Teollisuustie 18, 60200 Seinäjoki

Ykkösbasaari on Seinäjoen suurin kirpputori. Ykkösbasaari on perinteinen kirpputori, jossa voi vuokrata hyllyn ja myydä omia tavaroita. Mukaan saattaa tarttua myös sisustuselementtejä tai askarteluvälineitä, sillä Ykkösbasaarilla myydään kirpputoritoiminnan ohella myös uusia esineitä. Ykkösbasaarilla on leikkinurkka, joka antaa pienemmille tekemistä vanhempien kirpputorikiertelyn ajaksi. Tarpeen tullen makeiset ja muut herkut ovat saatavilla kassan luota. Ykkösbasaarin toiminnassa on mukana hyväntekeväisyys. Kohteena on muun muassa Seinäjoen Seudun Eläinsuojeluyhdistys.

Kaksi nuorta naista lähdössä SPR kirpputorilta ostostensa kanssa

Lue lisää Ykkösbasaarin sivuilta.

SPR Hyllykallio  

Laturitie 2, 60510 Seinäjoki

SPR tarjoaa kategorisoidut rekit eri vaatekappaleille ja selkeästi erotellut hyllyt sisältäen kaikkea kattiloista kirjoihin. Täältä on helppoa lähteä etsimään juuri mitä tarvitsetkin. Kirpputorit tarjoavat usein tukea ja apua eri hyväntekeväisyysjärjestöille tai paikallisille yhteisöille lahjoittamalla tuottojaan. SPR Hyllykallio ottaa vastaan vaatteita ja tavaroita. Voit lahjoittaa hyväkuntoisia tavaroita ja vaatteita suoraan liikkeeseen. SPR Hyllykallion tuotto menee Suomen Punaisen Ristin toimintaan. 

Lue lisää SPR Hyllykallion sivuilta.

Vintarelle 

Keskuskatu 13, 60100 Seinäjoki

Vintarellesta löydät juhlaan tai arkeen kaunista päälle laitettavaa. Vintarelle on täynnä ainutlaatuisia second hand löytöjä, jotka erottuvat katukuvasta väreillä ja printeillä. Modernin, retron ja vintagen tyylit kattava valikoima sisältää vaatteita, kenkiä ja koruja. Vintarellessa on vaatteiden lisäksi Saaren Taika tuotteita. Ainutlaatuisen tyylin kruunaa Vintarellen kauniit kotimaisen designin mekot. Löydät Vintarellesta myös vanhojentanssimekot, joiden kimallusta ei voi olla huomaamatta ovesta sisään astuessaan. Vintarellen myyjät auttavat mielellään sinua löytämään etsimäsi uniikin vaatekappaleen tilanteeseen kuin tilanteeseen.  

Naiset kurkkaavat sovituskopista pitäen käsissään sovitettavia vaatteita

Lue lisää vinttarellen sivuilta.

Kirppis Sakura  

Puolatie 5, 60510 Seinäjoki

Kirppis Sakura on perinteinen kirpputori, jossa hyllyjen tarjonta muuttuu aina uuden myyjän vaihtuessa. Aarteiden löytymisessä on paljon mahdollisuuksia, sillä myyntipaikkoja on jopa 300 kappaletta. Kirppis Sakuran hyllyiltä löytyy paljon lastenvaatteita ja myös yllättäviä helmiä. Sakurassa on lapsille oma leikkinurkkaus ja tiskiltä voi ostaa virvokkeita. Erityistä Kirppis Sakurassa on sen PopUp-myymälä ja Ekotori. Kirppis Sakura sijaitsee Hyllykalliolla lähellä SPR Hyllykallio kirpputoria. 

Nuori nainen ojentaa ostoksensa kassatädille Törnävän kirpputorilla

Lue lisää Kirppis Sakuran sivuilta.

Törnäväntien kirppis 

Törnäväntie 14, 60200 Seinäjoki

Törnäväntien kirppis on omalaatuinen käytettyjen tavaroiden jälleenmyyntikauppa. Törnäväntien kirppis on pieni mutta mielenkiintoinen kohde tehdä ekologisia löytöjä. Astuessasi sisään huomaat olevasi lasi- ja posliiniesineiden ympäröimänä. Törnäväntien kirppikseltä löytyy myös vaatteita ja taidetta. Paikka on kuin mummola, jossa esineet on aseteltu ajatuksella omalle paikalleen uutta omistajaa odottamaan. 

Lue lisää Törnävän kirpputorin Facebook-sivuilta.

Seinäjoen Kierrätyskeskus 

Päivölänkatu 34, 60120 Seinäjoki 

Kierrätyskeskuksen rekit ja hyllyt on järjestetty selkeästi eri kategorioihin. Täältä on helppo löytää etsimänsä ja paljon muuta. Ekologisuus ja vanhan tavaran uudelleen käyttäminen on Seinäjoen Kierrätyskeskuksen toiminnan ytimessä. Kierrätyskeskus on oiva paikka löytää halvalla hinnalla huonekaluja ja vaatteita. Seinäjoen Kierrätyskeskus ilmoittaa sosiaalisessa mediassa, kun tiedossa on alennuspäiviä. Alennuspäivinä kaikki myynnissä olevat tavarat ja vaatteet ovat puoleen hintaan.  

Lue lisää Seinäjoen kierrätyskeskuksen sivuilta.

Piritan kirpputori 

Rengastie 6 h, 60120 Seinäjoki

Piritan kirpputorin tarjonta on nopeasti vaihtuvaa ja tavaraa löytyy tarpeeseen kuin tarpeeseen. Piritan kirpputorilta voi vuokrata oman hyllyn ja antaa tarpeettomille tavaroille uusi koti. Piritan kirpputorin tarjonta ei rajoitu yhteen kategoriaan. Myynnissä on kaikenlaista retrolampuista pehmoleluihin. Saapuessasi osoitteen parkkipaikalle on hyvä huomata, että kirpputorin etuovi on toisella puolella rakennusta lyhyen kävelymatkan päässä. Piritan kirpputorilla on kahvila, josta saa pientä purtavaa ja kahvia. 

Lue lisää Piritan Kirpputorin sivuilta.

Holmström Second Hand 

Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki 

Rento ote vintageen, retroon ja suomalaiseen designiin – Tätä on Holmström Second Hand. Shoppaile upeita ekologisia vaatekappaleita Holmströmin Instagramissa. Seuraamalla Holmströmiä sosiaalisessa mediassa, pääset näkemään avoimien ovien päivät Seinäjoen Rytmikorjaamon lähellä sijaitsevaan tilaan. Yksilölliset vaatekappaleet, kengät ja korut on tarkkaan valikoitu Holmströmin hyllyille odottamaan uusia omistajia. Holmströmin tarjonta kuvastaa Seinäjoen tyylitietoisten katumuotia parhaimmillaan. 

Lue lisää Holsmström Second Handin Instagramista.

Vanhankylän Ullakko 

Välskärinkatu 7, 60320 Seinäjoki 

Vanhankylän Ullakko on suuri kirppis, josta voi vuokrata hyllyn omaan käyttöön. Vanhankylän Ullakko on ollut paikallaan jo vuodesta 1996. Kyseessä on Seinäjoen vanhin kirpputori. Paikalliset nimittävät paikkaa yksinkertaisesti Ullakoksi. Kirppiksen ensimmäisessä kerroksessa on pitkät rivit hyllyjä täynnä vaatteita, antiikkia ja käyttötavaraa. Toisessa kerroksessa on muun muassa huonekaluja ja tauluja. Tiskiltä voi ostaa makeisia ja kahvin tarpeeseen vastaa kahvitarjoilu. Pienemmille löytyy pillimehua ja muita herkkuja.  

Lue lisää Ullakon sivuilta.

Kirppis Wanha Pokki 

Keskustie 28, 61100 Peräseinäjoki 

Kirppis Wanha Pokki on Peräseinäjoen aarreaitta, joka tarjoaa tutkimusmatkan antiikkisten esineiden maailmaan. Wanhan Pokin laajaan tarjontaan kuuluu pianot, senkit, piirongit ja muita upeita huonekaluja, jotka omaavat historiaa. Älä unohda tutustua myös Wanhan Pokin alakertaan. Wanha Pokki luo mahdollisuuden aidolle aarteen etsinnälle. Wanha Pokki on erityisesti antiikista ja vanhoista esineistä nauttivan sisustajan unelmakohde. Kirppis on avoinna lauantaisin ja vierailun kruunaa paikallisten tarinointi Wanhan Pokin kioskilla kahvin ja jäätelön parissa.  

Nainen poseeraa Vaatelainaamo Tantussa kesäinen mekko päällään

Lue lisää Kirppis Wanhan Pokin sivuilta.

Vaatelainaamo Tanttu 

Piiri, Atelje-talo, Björkenheimin puistotie 6, 60220 Seinäjoki

Vaatelainaamo Tanttu vie vaatteiden lainaamisen uudelle tasolle. Ekologisuutta tavoitellaan välttämällä uuden vaatteen ostamista vain yhden käyttökerran vuoksi. Oli kyseessä juhla tai arki, Vaatelainaamo Tanttu tarjoaa suomalaista muotia sinun käyttöösi. Vaatteiden ja korujen lainaaminen onnistuu liittymällä jäseneksi. Lainaaminen perustuu pääosin 2 tai 6 kuukauden jäsenyyksiin. Lainaaminen onnistuu myös kertaluonteisesti. Tantun tarjonnan kotimaisten merkkien vaatekirjoon kuuluu muun muassa Uhana, R/H, Kaiko, Katri Niskanen, Papu, Vimma ja Marimekko.  

Lue lisää Vaatelainaamo Tantun sivuilta.

Kuvat ja tekstit – Ilta Lahti @ilta.lauriina kesäkuu 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita