Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella

Vauhdikasta menoa, rentouttavia maisemia joen varrella, parhaita leffoja, herkullisia paikallisia aterioita ja juomia. Tästä koostuu kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella!

Seinäjoelle pääsee junalla, bussilla tai omalla autolla. Junamatka Tampereelta Seinäjoelle kestää vähintään 1 tunnin ja 4 minuuttia, autolla tai bussilla matka taittuu hieman yli kahdessa tunnissa. Vaasasta matka onkin jo paljon lyhyempi, sillä Seinäjoen saavuttaa alle tunnissa niin junalla kuin autollakin.

Sähköpotkulaudat

Kaksi sähköpotkulautailijaa Seinäjoen Keskuspuistossa

Tänä kesänä matkat kuljetaan scooteilla eli kypärät mukaan ja menoksi! Seinäjoella matkat taitetaan sähköpotkulaudoilla, joita ylläpitää JoeScooter ja TIER yritykset. Lataa haluamasi scootin sovellus puhelimeesi ja pääset kulkemaan hyvää vauhtia paikasta toiseen. Sovellukseen ladataan rahaa, jolloin saat scootin käyttöösi. Hinnaksi neljän kilometrin matkalle tulee noin 2 euroa. Löydät sähköpotkulaudat sovelluksen GPS-paikantimen avulla.

Kaupungilla ei tarvitse käyttää aikaa etsien sähköpotkulautojen latauspisteitä kun matka on taitettu, sillä niiden lataaminen toteutuu yrityksen toimesta. Huomioitavaa on että sähköpotkulaudoilla ajaessa noudatetaan samoja sääntöjä kuin polkupyörillä ajaessa ja että käyttäjän tulee olla yli 18-vuotias.

Seinäjoen vierustaa kulkeva hiekkatie vie keskustasta aina Sahalammelle saakka. Suunnaksi kannattaa ottaa esimerkiksi Fiilispuisto. Fiilispuisto on osa Seinäjoen Liikennepuistoa. Paikka erottuu värikkäällä kontilla, joka on avoinna liikennepuiston aukioloaikoina. Kontista voi lainata muun muassa mölkyn, diaboloja, tennis- ja pingismailat palloineen.

Seinäjoen varrella polkiessa voi löytää Fiilispuiston lisäksi Kampusrannan. Kesällä opiskelijoiden suosima ulkokatsomo on hyvä paikka tauolle. Seinäjoen torille saapuessa voi löytää itsensä haasteen edestä, ravintoloista ja kahviloista on vaikea valita. Kaveriporukan kohteeksi valikoitui ihanan aurinkoinen Valkoisen Puun ulkoterassi.

Lounashetki Valkoisessa Puussa

Valkoinen Puu tunnetaan herkullisista kakuista ja leivonnaisista, jotka saavat veden kielelle jo vitriinistä niitä valikoidessa. Tarjolla on myös suolaisia piirakoita, panineja ja salaatteja. Tutustu Valkoisen Puun tarinaan verkossa.

Valkoinen Puu on ehdoton käyntikohde makeiden herkkujen ystäville. Kakkutarjonta ja herkulliset erikoiskahvit kruunaavat lounaan satoi tai paistoi. Seinäjoen kahvilassa tarjoillaan runsasta lounasta arkisin kello 11-14.

Ystävykset kohottavat maljat odottaessaan ruokaa

Valkoisen Puun raaka-aineet ovat lähellä tuotettuja ja niiden reseptit ovat harmoninen sekoitus amerikkalaisia ja suomalaisia makuja. Valkoisen Puun taustalla on paikallisten tuotteiden käyttämisen lisäksi sitoutuminen ympäristövastuullisuuteen.

Valkoisen Puun ulkoterassin vierellä on yksi Seinäjoen puistoista, Keskuspuisto. Suurten puiden alla sijaitsee Paimentyttö veistos. Oikean lapsen kokoinen tyttöhahmo kertoo alueen maaseudun tärkeydestä. Valkoisessa Puussa, kuten monessa muussakin Seinäjoen kahvilassa ja ravintolassa, suositaan paikallisia raaka-aineita.

Kaveriporukan lounashetken kruunaa samettiset jälkiruuat, kesäinen Brita-leivos ja vegaaninen juustokakku. Valkoisen Puun tarjonta vaihtuu kausien mukaan, jolloin käytössä on kauteen sopivat maut. Lyhyen mutta kauniin Suomen kesän maut tuodaan esille Valkoisessa Puussa perinteisen kotoisalla tavalla. Herkuissa on kotoisuuden lisäksi aina mukana juuri sopivasti jotain pirteän uutta makunystyröille.

Vauhdikasta menoa Ideaparkin Hollywoodissa ja Pikselissä

Ideaparkkiin pääsee Seinäjoen keskustasta bussilla, sähköpotkulaudalla tai Ideaparkin vihreällä kaupunkijunalla, jota ei voi olla huomaamatta kaupunkikuvassa. Tutustu kaupunkijunan aikatauluihin Härmän Liikenteen sivuilla.

Ideaparkin Hollywood vie neonvaloista hohtavaan hohtokeilauksen, mysteerien pariin pakohuoneissa ja elämysgolfin kaistoille. Kaveriporukalle voi varata paketteja käyttöön Hollywoodin verkkosivuilla.

Kesäisen sateen yllättäessä Seinäjoen Ideaparkin Hollywoodissa voi viettää aikaa useammankin aktiviteetin parissa. Pakohuoneissa kaveriporukan tiimihenki ja äly on koetuksella, sillä huoneiden salaisuudet saavat kokeneimmankin raapimaan päätään ihmetyksessä. Suljetussa tilassa pakohuoneen mysteeri vie mukanaan, kun kaikkien aivosolut pyrkivät yhteispelissä ratkaisun äärelle.

Hieman rennompaan menoon Hollywood tarjoaa hohtokeilausta ja elämysgolfia.

Minigolfia Hollywood Seinäjoen mielikuvituksellisessa ympäristössä

Nyt mennään tutustumaan Seinäjoen uusimpaan elokuvateatteriin BioRexiin! Näin suuressa elokuvateatterissa pyörii jokaiselle jotain kiinnostavaa ohjelmaa. Elokuvateatterissa on kuusi elokuvasalia ja laajat herkkutarjonnat. Löydät BioRexissä olevat elokuvat verkosta mutta voit myös vain ilmestyä paikalle ja päättää spontaanisti mitä katsoa. Paikkojen varaaminen varsinkin ensi-iltoihin on kannattavaa. Tämä onnistuu helposti verkossa.

Elokuvalippujen jonotusta Seinäjoen Biorexissä

Tiesitkö, että tässä elokuvateatterissa on mahdollista olla kuin kotona? BioRexistä löytyy mahdollisuus katsoa elokuvia sohvilla ilman tilan puutetta. Kaveriporukan kannattaa myös katsastaa BioRexin erilaiset palvelukonseptit. On mahdollista muun muassa tilata elokuviin mukaan tapas-annoksia. Kauniissa BioRexin aulassa myös elokuvan alkamisen odottelu onnistuu mukavasti.

Ystävykset odottavat elokuvan alkue Biorexin aulassa.

Törnävän tunnelmaa Hotelli Sorsanpesällä

Kaveriporukka saapuu Seinäjoen Ideaparkilta bussilla hotellilleen, Törnävän Sorsanpesälle ennen kesäpäivä viimeistä pysäkkiä. Sorsanpesä sijaitsee Seinäjoen juna-asemalta 4 kilometrin päässä. Tutustu Sorsanpesän tarjontaan hotellin verkkosivuilla.

Ystävykset kohottavat aloitusmaljan terassilla.

Hotelli Sorsanpesä sijaitsee kauniin Seinäjoen varrella. Törnävän historialliset iän ikuiset metsät ja jokimaisemat ovatkin yllättäen tuttuja monelle, sillä alueella järjestetään vuosittain Provinssi Festivaali.

Hotelli Sorsanpesän ulkoterassi on auki jokaiselle, vaikka ei yöpyisikään hotellilla. Ulkoterassin mukavat puitteet saavat loppusilauksen kesäisistä luonnon äänistä. Kaverukset suuntaavat takaisin keskustaa kohti, sillä vielä on kokematta paikallisen panimon herkut!

Paikallisen panimon herkkuja Mallaskosken Panimoravintolassa

Mikä olisikaan paras paikka päättää päivä Seinäjoella kuin paikallinen Mallaskosken Panimoravintola. Tutustu ravintolan tarjontaan ja aukioloaikoihin verkossa.

Ystävykset ihailevat maisemia sillalla

Jo vuodesta 1921 Mallaskoski on tarjonnut alueella käsityöoluita komeasti pauhaavan kosken rannalla. Mallaskosken tehtaassa valmistetaan yhä oluita. Juomien tekoprosessi on näkyvästi läsnä ravintolan sisällä, sillä asiakkailla on ikkuna itse panimoon. Panimon tuotanto on yhä perinteikkäällä tavalla ylläpidetty, samalla perinnehiivalla ja käsityöläisyyden voimalla kuin ennenkin.

Mallaskosken Panimoravintolassa on tarjolla täyttäviä aterioita virvokkeiden lisäksi. Tuoreita ainesosia hyödyntävät ruuat eivät jätä ketään kylmäksi. Hampurilaiset on tehty paikallisen Pirjon Pakari leipomon kaurasipulisämpylöiden väliin. Makuyhdistelmät maistuvat oluen kanssa kuin sinfoniaan sovitetusti. Hiukopalaksi valikoituu esimerkiksi kukkakaaliwingsejä tai paahdettuja paikallisia sirkkoja.

Kavereiden kokemus Seinäjoella saa vielä lisäkseen elämyksellisen panimokierroksen ja olut-tastingin. Aitoja elämyksiä voi varata omalle kaveriporukalle pitkin vuotta. Illan päättyessä helle on hellittämässä ja Mallaskosken Panimoravintolan terassille paistaa viimeisiä auringon säteitä. Alapuolella virtaava Seinäjoen koski on upea näky. Koskeen pääsee tutustumaan turvallisesti kauniin puusillan päältä aivan ravintolan viereltä laskeutuvalta polulta. Tunnelma jatkuu live-musiikin soidessa ulkoterassin lämmössä.

Jaa sinun kesäpäiväsi sosiaalisessa mediassa #visitseinajoki #visitlakeus tagien kera! Seinäjoki odottaa seikkailijoita!

Ilta Lauriina Lahti, tuottaja @ilta.lauriina
Joni Kuusisto, valokuvaaja @j.kuu

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita