Leidit mekkomatkalla Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Kyllä siinä kellohame heilahti kansallisromanttisen oloisesti, kun Etelä-Suomessa asuvat leidit pääsivät tutustumaan lakeudelle Seinäjoen mekkotarjotaan.

Syntyperäisenä eteläpohjalaisena, nykyään kouvolalaisena minulla oli ostosreissulla kotikenttäetu. Tamperelaisella Saara Karhulla oli sukuyhteyksiä Ylistaron suuntaan, turkulaiselle Marjukka Karttuselle Seinäjoki oli tuttu paikka menneiden vuosien tangojuonnoista. Vaateshoppailijoina olemme kaikki liki ammattilaisia, joten autossa matkasi Seinäjoelle melkoinen määrä kokemusasiantuntijuutta. Kiintiömiehenä reissulle pääsi mukaan herra C: Marjukan Venäjäntoy-koira Chaos.

Saaralla oli Ylistaron matka ollut kevään ajan suunnitelmissa, nyt tuli kätevästi tuokin toteutettua. Pääsimme yöksi ystäväni, Ylistaron Halpa-Aitan/Fiini Fröökynän omistajan Jaana Hautamäen luokse, näin olimme valmiina pelipaikalla heti aamusta. Jaana vei meidät illalla pikku kiertoajelulle paikallisiin nähtävyyksiin ja pikkuisen piipahdimme myös Isonkyrön puolella Kyrö Distilleryä moikkaamassa. Eivät mokomat olleet auki, mutta naapureilla oli varmasti hauskaa katsellessa, kun poseerasimme yhteiskuvassa. Ihan ei mennyt ensimmäisellä otoksella nappiin…

Shoppailukierros alkoi aamulla Jaanan kaupalta, minulla kävi heti tuuri: keltapalloinen mekko roikkui henkarissa käytävällä huhuillen nimeäni. Kun näin sen, olin heti myyty. Olikohan joku pirulainen laittanut sen siihen minua odottamaan, kun tuntevat vaatemakuni? Saara ja Marjukka ihastuivat jo edellisenä iltana Jaanan uuteen mekkoon ja pian meillä olikin sininen trio kasassa. Löytyi sieltä pinkkeihin Fiini Fröökynä -kangaskasseihin muutakin ostettavaa. Kuten yleensä Ylistaron Halpa-Aittaan ensimmäistä kertaa tulevat, niin myös nämä shoppailijat yllättyivät kaupan suuruudesta ja isosta valikoimasta.

Seuraava kohde oli kätevästi samalla suunnalla Seinäjokea eli Ylistaron Wanha Markki, jossa on eläinten vanhainkoti, kahvio ja myymälä. Hurmaava paikka, kalkkunat pyörivät pihamaalla ja polleat alpakat tuijottelivat meitä epäluuloisena aitauksessaan. Vaateliike sijaitsee vanhan pohjalaistalon tunnelmallisessa miljöössä. On hieno idea laittaa vaatteet esille väreittäin eri huoneisiin. Se on kaunista katseltavaa ja jokainen voi keskittyä mieliväriensä valikoiman huoneisiin.

Wanhan Markin isäntäväki Liisa-Cristiina ja Heikki Laaksonen ottivat vieraat vastaan sydämellisesti, tuli väkisinkin mieleen, että heidän viettämät talvet Espanjassa ovat tehneet tehtävänsä. Kuten hyvät asiat yleensäkin, vieraanvaraisuus ja hymy tarttuvat. Tuosta visiitistä jäi todella hyvä mieli, myös matkakumppanini ihastuivat kovasti Wanhaan Markkiin ja sen väkeen.

Seikkailu jatkui Seinäjoen keskustaan lounaalle. Valkoisen Puun ystävällinen palvelu ja maukas ruoka eivät petä koskaan. Kun olisi vielä ollut tarjolla minun suosikkiani, käsittämättömän hyvää pestolasangea, olisi ollut kiva maistattaa sitä ystävilläni. Lounaalla oli hyvä hetki pohtia, millaisia shoppailijapersoonia oikein olemme. Saara kertoi olevansa fiilis-shoppailija ja -pukeutuja. Hän tykkää väreistä. Lisäksi vaatteen pitää olla mukava, että tulee käytettyä: värejä ja iloa. Hän ostaa myös pukukoruja ja tykkää hauskoista laukuista. Marjukka tunnustaa olevansa aika impulsiivinen ostaja – eniten painaa hauskuus, että tulee sellainen olo, että toi on kiva. Ja kun lisätään meikäläisen kaltainen äkkinäinen innostuja, niin meidän kolmikko on vaarallinen. Aina joku yllyttää toista ostopäätöksiin ja eurot pyrkivät aktiivisesti virtaamaan pois tileiltä.

Iltapäivän suunnitelmissa oli vielä tutustua kolmeen erilaiseen kauppaan. Boutique S on kauniita merkkivaatteita myyvä liike suositun Juurella-ravintolan vieressä. Upeita vaatteita, kenkiä ja koruja. Minua jäi vaivaamaan ihanat Yo Zenin joutsen-korvakorut, täytyy varmaan käydä ostamassa ne.

Sokeriksi pohjalle olin jättänyt paikallisen kenkätaivaan, Paulan kengän. Seinäjoella shoppailevalle on synti jättää tuo rasti väliin. Paulan kengästä löytyy persoonallisia kenkiä vaativaankin makuun ja kauniita laukkuja. Ystäväni hämmästelivät, että Seinäjoen kokoisesta kaupungista löytyy näin tasokas kenkäkauppa. Samalla sovittiin, että seuraavalla ostosvisiitillä kierros alkaa tästä putiikista.

Mahtava päivä, monta mekkoa rikkaampana päätimme sen Vekselin terassille. Ja jotta ympyrä sulkeutuisi, oli hyvä hetki maistaa Kyrö Distilleryn uusinta drinkkiä.

Outi Myllymäki
Olenko kartalla? -matkabloggaaja

Lisää samanlaisia tarinoita

Kyrkösjärvellä on vaikka mitä

Aktiivinen viikonloppu Seinäjoen tyylillä

Elämysmatka Seinäjoelle oli tunteiden vuoristorataa

Vegaanin makumatka Seinäjoella

Seinäjoen viileimmät jätskikiskat

Salaiset laavut Seinäjoella

Sisustajan Seinäjoki

Seinäjoki pyöräillen osa 1: kulttuurireitti

Kalevan Navetta yhdistää perinteitä ja moderneja elementtejä

Mielenrauhaa meloen ja metsässä joogaten

Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa

Luontoterapiaa Seinäjoella – Ota äkkilähtö lähelle

Kalajärvi lumoaa leppoisuudellaan

Katso ja näe itse – Rakennettu Seinäjoki omin silmin

Seinäjoen kirjastot

Seinäjoki on romaanikirjallisuudessa kaikenlainen

Raiteilla lakeuksille

Lähikuppiloiden lämpöä

Visit Seinäjoki matkailuesite kevät 2023

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Varpulan ja Hirvijärven kansallispuistomaisemissa

Sibeliusten kihlajaiset Kotilammilla

Seinäjoen kuvankauniit maisemat

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Valokuvaajan Seinäjoki

Nostalgiamatka Seinäjoella

Penkkiurheilijan paratiisi Seinäjoki

Seinäjoen parhaat pullat ja makeimmat leivokset

Seinäjoki pyöräillen osa 3: Nurmoon nurkat

Seinäjoen uniikit putiikit

Keväinen kirpputori -haaste

Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella

Seinäjoen kaikenkirjavat käsityökaupat

Seinäjoki pyöräillen osa 2: Luontoreitti

Pirulan tila – Alkoholitehdas ja tapahtumapaikka Ylistarossa

Nauti kesästä Kyrkösjärvellä suppaillen

Seinäjoki on elämysliikuntakaupunki

Uuden opiskelijan vinkkilista

Seinäjoen kirjastot tutuiksi

Seinäjoki haltuun pyöräillen

Lentäviä lautasia ja mehiläispesiä Aalto-keskuksessa

Elämysmatkakohteena vuoden 2022 majoitusliike Hotelli Alma Seinäjoella

Ravintolatason lähiruokaa