Leidit mekkomatkalla Seinäjoella - Visit Seinäjoki
Ryhmä naisia sovittaa uusia kesämekkoja.

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Kyllä siinä kellohame heilahti kansallisromanttisen oloisesti, kun Etelä-Suomessa asuvat leidit pääsivät tutustumaan lakeudelle Seinäjoen mekkotarjotaan.

Syntyperäisenä eteläpohjalaisena, nykyään kouvolalaisena minulla oli ostosreissulla kotikenttäetu. Tamperelaisella Saara Karhulla oli sukuyhteyksiä Ylistaron suuntaan, turkulaiselle Marjukka Karttuselle Seinäjoki oli tuttu paikka menneiden vuosien tangojuonnoista. Vaateshoppailijoina olemme kaikki liki ammattilaisia, joten autossa matkasi Seinäjoelle melkoinen määrä kokemusasiantuntijuutta. Kiintiömiehenä reissulle pääsi mukaan herra C: Marjukan Venäjäntoy-koira Chaos.

Saaralla oli Ylistaron matka ollut kevään ajan suunnitelmissa, nyt tuli kätevästi tuokin toteutettua. Pääsimme yöksi ystäväni, Ylistaron Halpa-Aitan/Fiini Fröökynän omistajan Jaana Hautamäen luokse, näin olimme valmiina pelipaikalla heti aamusta. Jaana vei meidät illalla pikku kiertoajelulle paikallisiin nähtävyyksiin ja pikkuisen piipahdimme myös Isonkyrön puolella Kyrö Distilleryä moikkaamassa. Eivät mokomat olleet auki, mutta naapureilla oli varmasti hauskaa katsellessa, kun poseerasimme yhteiskuvassa. Ihan ei mennyt ensimmäisellä otoksella nappiin…

Shoppailukierros alkoi aamulla Jaanan kaupalta, minulla kävi heti tuuri: keltapalloinen mekko roikkui henkarissa käytävällä huhuillen nimeäni. Kun näin sen, olin heti myyty. Olikohan joku pirulainen laittanut sen siihen minua odottamaan, kun tuntevat vaatemakuni? Saara ja Marjukka ihastuivat jo edellisenä iltana Jaanan uuteen mekkoon ja pian meillä olikin sininen trio kasassa. Löytyi sieltä pinkkeihin Fiini Fröökynä -kangaskasseihin muutakin ostettavaa. Kuten yleensä Ylistaron Halpa-Aittaan ensimmäistä kertaa tulevat, niin myös nämä shoppailijat yllättyivät kaupan suuruudesta ja isosta valikoimasta.

Nainen aurinkomekko päällään Fiini Fröökynän myymälässä.
Nainen aurinkomekko päällään Fiini Fröökynän myymälässä.

Seuraava kohde oli kätevästi samalla suunnalla Seinäjokea eli Ylistaron Wanha Markki, jossa on eläinten vanhainkoti, kahvio ja myymälä. Hurmaava paikka, kalkkunat pyörivät pihamaalla ja polleat alpakat tuijottelivat meitä epäluuloisena aitauksessaan. Vaateliike sijaitsee vanhan pohjalaistalon tunnelmallisessa miljöössä. On hieno idea laittaa vaatteet esille väreittäin eri huoneisiin. Se on kaunista katseltavaa ja jokainen voi keskittyä mieliväriensä valikoiman huoneisiin.

Vaatteet Wanhan Markin vitin telineillä
Nainen poseeraa uudet paita ja korvakorut yllään.

Wanhan Markin isäntäväki Liisa-Cristiina ja Heikki Laaksonen ottivat vieraat vastaan sydämellisesti, tuli väkisinkin mieleen, että heidän viettämät talvet Espanjassa ovat tehneet tehtävänsä. Kuten hyvät asiat yleensäkin, vieraanvaraisuus ja hymy tarttuvat. Tuosta visiitistä jäi todella hyvä mieli, myös matkakumppanini ihastuivat kovasti Wanhaan Markkiin ja sen väkeen.

Seikkailu jatkui Seinäjoen keskustaan lounaalle. Valkoisen Puun ystävällinen palvelu ja maukas ruoka eivät petä koskaan. Kun olisi vielä ollut tarjolla minun suosikkiani, käsittämättömän hyvää pestolasangea, olisi ollut kiva maistattaa sitä ystävilläni. Lounaalla oli hyvä hetki pohtia, millaisia shoppailijapersoonia oikein olemme. Saara kertoi olevansa fiilis-shoppailija ja -pukeutuja. Hän tykkää väreistä. Lisäksi vaatteen pitää olla mukava, että tulee käytettyä: värejä ja iloa. Hän ostaa myös pukukoruja ja tykkää hauskoista laukuista. Marjukka tunnustaa olevansa aika impulsiivinen ostaja – eniten painaa hauskuus, että tulee sellainen olo, että toi on kiva. Ja kun lisätään meikäläisen kaltainen äkkinäinen innostuja, niin meidän kolmikko on vaarallinen. Aina joku yllyttää toista ostopäätöksiin ja eurot pyrkivät aktiivisesti virtaamaan pois tileiltä.

Hymyilevä tarjoila tuo ruoka-annoksen pöytään jossa hymyilevä nainen
Ruokaisa Halloumijuustosalaatti kulhossa

Iltapäivän suunnitelmissa oli vielä tutustua kolmeen erilaiseen kauppaan. Boutique S on kauniita merkkivaatteita myyvä liike suositun Juurella-ravintolan vieressä. Upeita vaatteita, kenkiä ja koruja. Minua jäi vaivaamaan ihanat Yo Zenin joutsen-korvakorut, täytyy varmaan käydä ostamassa ne.

Joutsen-korvakorut telineessä

Sokeriksi pohjalle olin jättänyt paikallisen kenkätaivaan, Paulan kengän. Seinäjoella shoppailevalle on synti jättää tuo rasti väliin. Paulan kengästä löytyy persoonallisia kenkiä vaativaankin makuun ja kauniita laukkuja. Ystäväni hämmästelivät, että Seinäjoen kokoisesta kaupungista löytyy näin tasokas kenkäkauppa. Samalla sovittiin, että seuraavalla ostosvisiitillä kierros alkaa tästä putiikista.

Kaksi hymyilevää naista esittelevät räikeän värikkäitä kenkiä hymyillen
Kaksi naista istuvat hymyillen kohottaen kuohuviinimaljat Vekselin kesäterassilla

Mahtava päivä, monta mekkoa rikkaampana päätimme sen Vekselin terassille. Ja jotta ympyrä sulkeutuisi, oli hyvä hetki maistaa Kyrö Distilleryn uusinta drinkkiä.

Outi Myllymäki
Olenko kartalla? -matkabloggaaja

Naiset istuvat Kyrö Distilleryn terassilla uudet värikkäät mekot yllään

Lisää samanlaisia tarinoita

Mielenrauhaa meloen ja metsässä joogaten

Seinäjoki on elämysliikuntakaupunki

Yllättävät taideteokset Seinäjoella

Seinäjoen uniikit putiikit

Piirin kulttuuritarjonta kukkii koko kesän 

Seinäjoen kirjastot

Kalevan Navetta yhdistää perinteitä ja moderneja elementtejä

Seinäjoen kaikenkirjavat käsityökaupat

Festareiden välkettä Seinäjoella 

Voimaa kuin pienessä kylässä

Visit Seinäjoki matkailuesite kevät 2023

Kirpputorit Seinäjoella

Lentäviä lautasia ja mehiläispesiä Aalto-keskuksessa

Vegaanin makumatka Seinäjoella

Kalajärvi lumoaa leppoisuudellaan

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Uuden opiskelijan vinkkilista

Varpulan ja Hirvijärven kansallispuistomaisemissa

Seinäjoen skeittiskene tutuksi 

Törnävän historiallinen alue herää eloon 

Valokuvaajan Seinäjoki

Nostalgiamatka Seinäjoella

Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa

Seinäjoki on romaanikirjallisuudessa kaikenlainen

Nauti kesästä Kyrkösjärvellä suppaillen

Peliseikkailu Seinäjoella 

Seinäjoen kuvankauniit maisemat

Luontoterapiaa Seinäjoella – Ota äkkilähtö lähelle

Seinäjoki pyöräillen osa 3: Nurmoon nurkat

Seinäjoen laadukkaat ulkosalit odottavat 

Pirulan tila – Alkoholitehdas ja tapahtumapaikka Ylistarossa

Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella

Seinäjoen parhaat pullat ja makeimmat leivokset

Matkakohteena Kalajärvi

Seinäjoki pyöräillen osa 1: kulttuurireitti

Seinäjoen viileimmät jätskikiskat

Sibeliusten kihlajaiset Kotilammilla

Seinäjoki pyöräillen osa 2: Luontoreitti

Kesätekemistä Seinäjoella

Kyrkösjärvellä on vaikka mitä

Ravintolatason lähiruokaa

Seinäjoki haltuun pyöräillen

Sisustajan Seinäjoki

Lähikuppiloiden lämpöä

Katso ja näe itse – Rakennettu Seinäjoki omin silmin

Salaiset laavut Seinäjoella

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Seinäjoen kirjastot tutuiksi

Tekemistä Törnävän kartanoalueella

Lue lisää tarinoita