Oletko jo käynyt Lepokallion reitillä Ylistaron Hanhikoskella? - Visit Seinäjoki

Oletko jo käynyt Lepokallion reitillä Ylistaron Hanhikoskella?

Kauniina syksyisenä sunnuntaipäivänä haastoin ystävääni lähtemään kanssani nauttimaan metsäretkestä.  Harrastan itse geokätköilyä ja olin etukäteen selvittänyt, että Ylistaron Hanhikoskella on kiinnostava Lepokallion ulkoilureitti/patikkalenkki. Lenkki on noin kuuden kilometrin pituinen. Reitin varrella on piilotettuna peräti 15 erilaista ja mielenkiintoista geokätköä kätköilyä harrastaville. Ekstraa siis retkeilyyn.

Sammaleista ja kallioista maastoa metsässä


Ulkoilureitti kulki vaihtelevassa maastossa: erilaista metsää, välillä ihan satumaista sellaista, pellonreunaa, pitkospuupolkua, komeita jäkäläisiä kallioita ja lyhyt pätkä hiljaista metsäautotietä.  Reitti on hyvin merkitty sinisin merkein eikä eksymistä tarvinnut pelätä. 

Sininen kyltti johdattaa retkeilijää oikealle polulle.


Lepokallion reitillä on kaksi laavua; uudempi laavu on Lepokallion päällä, missä  tulistelimme nauttien kauniista maisemasta ja hiljaisuudesta.  Toinen laavu sijaitsee pururadan varrella. Laavut ovat hyvässä kunnossa ja niillä on polttopuita.

Lepokallion laavu, jonka takaa nousee savu nuotiosta


Hanhikosken maa- ja kotitalousnaiset ovat saaneet Seinäjoen kaupungin elinvoimalautakunnalta avustusta  Lepokallion lenkin ennallistamiseen ja uudelleen reitittämiseen. Vuoden 2019 ja 2020 aikana Hanhikosken kylällä on tehty runsaasti kökkätunteja kun lenkkiä on kunnostettu raivaustöitä tehden ja selkeitä reittimerkkejä asentaen.

Lepokallion kyltti ja kartta, joka johdattaa retkeilijää polulla.


Suosittelen Lepokallion lenkkiä. Moni muukin oli polulle löytänyt, mutta jokainen kulki omaa vauhtia eikä minkäänlaista ruuhkaa poluille syntynyt. Rauhallista oli metsässä käyskennellä.  Ihana oli myös huomata, miten moni lapsiperhekin oli luonnosta nauttimassa. Reitin kunnostaminen on mielestäni toteutettu erittäin hyvin. Monta kertaa polulla kulkiessa huokaisin ääneen ihmetellen maaston monimuotoisuutta ja vaihtelevuutta. Tänne kyllä lähden uudestaan.   

Reitille lähdetään Hanhikosken pesäpallokentältä os. Koskentie 124 

Retkeilijä eväskorin kanssa lepokallion metsäpolulla.

Reitillä kävi syyskuulla 2021 Raija Kujanen

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita