Seinäjoen kirjastot - Visit Seinäjoki

Seinäjoen kirjastot

Seinäjoelta löytyy useita kirjastoja. Sadepäivä tai ei, on aika mennä kirjastoihin etsimään seikkailuja!

Kaikkien kirjastojen aukioloajat, tiedot kirjastoautoista ja muista tiedotettavista asioista löydät Seinäjoen kirjastojen verkkosivuilta osoitteesta: https://kirjasto.seinajoki.fi/kirjastot-ja-aukioloajat/

Apila-kirjasto

Alvar Aallon katu 14, 60100 Seinäjoki

Seinäjoen keskustan Aalto-keskuksesta löytyvä Apila-kirjasto on osa pääkirjastoa. Pääkirjasto koostuu kahdesta rakennuksesta, joiden väliä pääsee kulkemaan maanalaisen käytävän kautta. Vuonna 2012 avatun upean kirjaston suunnitteli helsinkiläinen arkkitehtitoimisto JKMM.  

Aallon kirjasto

Koulukatu 21, 60100 Seinäjoki

Nimensä mukaisesti upean kirjastorakennuksen suunnitteli arkkitehti Alvar Aalto vuonna 1965. Kunnostuksen jälkeen avattu Aallon kirjasto on ollut olennainen osa Aalto-keskuksen ydintä. Kirjaston yhteydessä on esillä myös Aalto-lasikokoelma.

SeAMK:n kirjasto

Kalevankatu 35, 60100 Seinäjoki

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kirjasto tarjoaa opiskelijoille tarpeelliset kirjat mutta on avoin myös muille lukutoukille! Kirjasto tarjoaa laajasti opintoihin soveltuvia materiaaleja.

Kyrkkärin kirjasto

Östermyrankatu 9, 60200 Seinäjoki

Kyrkösjärven läheisyydessä uudessa M-talossa on sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen kaupungin kaikille avoin kirjasto. Keväällä 2022 valmistuneen kirjaston sisäänkäynti on heti M-talon pääsisäänkäynnin vierellä.  

Nurmon kirjasto

Nurmontie 7, 60550 Seinäjoki

Nurmon kirjasto on saanut uudet tilat avarasta Nurmo-talosta! Aivan Nurmon keskustassa sijaitseva kirjasto antaa mahdollisuuden pysähtyä niin kirjojen kuin myös äänikirjojen pariin.

Peräseinäjoen kirjasto

Keikulinkuja 2, 61100 Peräseinäjoki

Peräseinäjoen kirjastosta löytyy koko perheelle mukavat tilat viettää aikaa kirjojen parissa. Kirjasto tarjoaa kirjojen lisäksi mahdollisuuden pelata lautapelejä ja käyttää tietokoneita.

Ylistaron kirjasto

Kaukolanraitti 5, 61400 Ylistaro

Ylistaro-talon monipalvelukeskuksen kirjastolla järjestetään tapahtumia ja kerhoja. Seuraa Seinäjoen kirjastoja Facebookissa niin saat tietoa tulevista tapahtumista ja kerhotoiminnasta!

Teksti ja kuvat: Ilta Lahti ja Joni Kuusisto

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita