Tekemistä lapsiperheille

Seinäjoki on loistava kohde perheille! Kaupunki sijaitsee Suomen parhaiden perhelomakohteiden keskipisteessä. Pakkaa matkalaukut ja mukulat autoon, näppäile navigaattoriin reitti Etelä-Pohjanmaalle ja suuntaa kohti lakeuksia! Meillä voit viettää perheen kanssa ikimuistoisen lomamatkan, josta ei toimintaa puutu. Seinäjoki tarjoaa elämyksiä veikeille temppuilijoille, vauhdikkaille polkuautoilijoille, eläinrakkaille muksuille sekä todellisille vesipedoille!

Vauhdin hurmaa kaiken ikäisille

Vietä päivä temppuilijan paratiisissa Duudsonit Activity Parkissa ja ole oman elämäsi Duudsoni. Jekkuja ja aktiviteetteja löytyy jokaiseen temppuilun nälkään. Hyppää trampoliinilta vaahtomuovimereen, tykitä koivujen takana juoksevaa kaveria tennispallotykillä, ja parkouraa jättikokoisen flipper-pelin luo. Lasten Liikennepuistossa pääsee kurvailemaan vapaasti erilaisilla menopeleillä, ja samalla oppii huomaamattaan liikennesääntöjä – astetta hauskemmalla tavalla. Puistossa liikenteessä liikkumista harjoitellaan liikennevaloissa, suojatiellä ja tankkauspisteellä. Villiinny HopLopissa ja ottakaa koko perheen kanssa haaste vastaan: kuka löytää nopeiten tiensä läpi seikkailulabyrintissa ja kuka uskaltaa laskea vaudikkaimmin liukumäestä? Liikunnallisesta seikkailupuistosta löytyy mielenkiintoista ja viihdyttävää tekemistä kaikenikäisille.

Lähemmäs luontoa ja eläimellisiä kavereita

Koe ikimuistoinen päivä eläinten parissa eteläpohjalaisessa pihapiirissä taiteilijakoti Wanhalla Markilla, josta löytyy ainutlaatuinen Eläinten vanhainkoti. Eläimet ovat tulleet viettämään vanhuudenpäiviään vapaaehtoisvoimin toimivaan vanhainkotiin, ja ne rakastavat rapsutuksia. Myös 4H-Elämysmaailmassa Seinäjoen Ylistarossa pääsee tutustumaan aina yhtä ihaniin kotieläimiin. Perheen huimapäät voivat samalla testata, kuinka kovat vauhdit uskaltaa ottaa leikkipuiston Jättiskeinussa. Pulahda järveen, laske vesiliukumäkeä ja nauti Kalajärven mahtavista maisemista Kalajärven Matkailukeskuksessa. Tutki suomalaista luontoa havaintometsässä tai luontopolulla ja haasta perheesi puistogolf-turnaukseen. Neljän tähden leirintäalueelta löytyy myös kesäteatteri ja urheilumahdollisuuksia tenniksestä pyöräilyyn. Vaikka Etelä-Pohjanmaa onkin tunnettu komeista peltomaisemistaan, löytyy Seinäjoelta myös useampi uimaranta. Sahalampi sijaitsee aivan keskustan välittömässä läheisyydessä ja tarjoaa upean jokimaiseman. Kesäisin uimareista täyttyvän Kyrkösjärven rannalla leikkipuisto ja elämysliikuntareitit houkuttelevat vesipetojen lisäksi muitakin seikkailijoita.

Loma, jolla aivonystyrät pysyvät virkeinä

Ratko mysteereitä ja pakene pakopelihuoneesta, jossa koko perheen hoksottimet joutuvat koetukselle. Kaupungin Apila Kirjasto tarjoaa mahdollisuuden rauhoittua ja uppoutua kirjojen tarjoamiin seikkailuihin. Kömmi kirja kainalossa johonkin kirjaston seinään kaiverrettuun lukukoloon, tai sukella Lasten Piilomaahan ja anna satujen ja seikkailujen viedä mukanaan.

Toivotamme perheet lämpimästi tervetulleiksi tapahtumien suurkaupunkiin Seinäjoelle!