Ihastu Seinäjoen museoihin ja näyttelyihin

Museot ja monipuoliset näyttelyt ovat olennainen osa Seinäjoen elämystarjontaa! Seinäjoella on paljon nähtävää aina perinteisestä Maakuntamuseosta upeisiin yksityiskokoelmiin ympäri kaupunkia. Galleriat sijaitsevat ympäri Seinäjokea, jolloin näet upeita maisemia ja Seinäjoen lakeutta matkan varrella. Ihastu näyttelyalueiden upeisiin miljöihin ja nauti kesäisestä tunnelmasta yksin, ystävien tai vaikka koko perheen kanssa.

Historian havinaa

Suomalaisten siirtolaisten historia herää henkiin Maailman Raitilla eli siirtolaismuseossa. Kaikki museoalueen rakennukset ovat suomalaisten siirtolaisten rakentamia ja ne on tuotu eri puolilta maailmaa. Seinäjoen ydinkeskustassa sijaitseva Suojeluskunta- ja lottamuseo on tutustumisen arvoinen kohde Suomen sotahistoriasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Rakennus on arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema nuoruudentyö.

Taidetta ja muotoilua Seinäjoella

Seinäjoelta löytyy useita kohteita taiteesta ja muotoilusta kiinnostuneille. Seinäjoen Taidehalli on muuttanut keväällä 2020 upeisiin tiloihin Kalevan Navettaan, jossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja mm. taidekasvatustoimintaa. Miltä kuulostaisi luova kokous taiteellisessa ympäristössä, tai vauvojen värikylpy perheen pienimmille? Taidehallin yhteydessä toimii myös taidelainaamo, joka mahdollistaa taiteen hankkimisen omaan kotiin matalalla kynnyksellä. Rautatieaseman vanhalla varikolla sijaitseva Varikkogalleria on paikallisten taiteilijoiden ylläpitämä galleria ja työtila. Galleriassa on esillä vaihtuvia näyttelyitä perinteisistä maalauksista keramiikkatöihin. Amfora-galleriassa tutustutaan muotoilija ja kuvanveistäjä Päivi Rintaniemen töihin. Seinäjoen Aalto-keskuksesta löytyy myös nähtävää taiteen ja muotoilun ystäville. Aalto-kirjasto kätkee sisäänsä maailman suurimman Aalto-lasikokoelman, joka sisältää yli 200 Aino ja Alvar Aallon suunnittelemaa lasiesinettä. Apila-kirjaston näyttelytiloissa on esillä paikallisten taiteilijoiden ja ryhmien valmistavaa taidetta ja käsitöitä.

Eteläpohjalaista historiaa

Eteläpohjalaiseen värikkääseen historiaan pääsee tutustumaan Seinäjoella useassakin kohteessa. ”Mihinä me ollahan?” -kysymykseen saa vastauksen Etelä-Pohjanmaan museossa Törnävällä. Tutustumalla Nurmon museoon, Ritarin kotimuseoon tai Peräseinäjoen riihimuseoon voi tehdä aikamatkan entisajan elämään Etelä-Pohjanmaalla.

Erikoisuuksia traktoreista musiikin tekoon

Seinäjoen Nurmossa sijaitsevasta Etelä-Pohjanmaan traktorimuseosta löytyy Suomen laajin yksityinen traktorikokoelma. Musiikista ja äänitystekniikasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Rytmikorjaamolle Ääniaallot-studiolaitenäyttelyyn. Näyttelyssä sukelletaan äänen tallentamisen ja studiolaitteiston saloihin. Rytmikorjaamon ravintolan puolella kannattaa myös vilkaista seinillä esillä olevia valokuvia, jotka antavat maistiaisia legendaarisen Provinssi-festivaalin pitkästä historiasta.

Valitse mielenkiintoisimmat kohteet ja nauti Seinäjoen monipuolisesta museotarjonnasta!