Riemua ja ajankulua koko perheelle! - Visit Seinäjoki
Lapset lastenreitin polulla kävelemässä kohti metsikköä

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Lapsissa on monia asioita, joista meidän aikuisten olisi syytä ottaa mallia. Hetkessä eläminen ja aito tunteiden ilmaiseminen tahtovat toisinaan unohtua arjen kiireiden keskellä.

Kun lapsilla on hauskaa, he riemuitsevat avoimesti. Kun lapsilla on tylsää, se harvoin pysyy kauaa salaisuutena. Lapsiperheen vanhemmat varmasti allekirjoittavat tämän. Erityisesti kesällä, kun koulut ja hoitopaikat ovat kiinni, on aikaa tutkia ympäristöä ja nauttia kuluvasta hetkestä yhdessä lasten kanssa.

Lapset keinumassa korikeinussa hymyillen Kyrkösjärven maisemissa.

On mukavaa lähteä perheenä nautiskelemaan lähiympäristöstä tai tutkia lomamatkan kohteen paikalliset mahdollisuudet, niitähän nimittäin meillä täällä avaruuden pääkaupungissa riittää! Isoa budjettia näihin kohteisiin ei tarvita, korkeintaan muutama kolikko taskun pohjalle vilvoittavaa jätskireissua varten.  

Mutta millaisia vaihtoehtoja kaupunkimme tarjoaa lapsiperheiden kesäreissuja varten? Tässä viisi kaikenikäisille soveltuvaa menovinkkiä, aivan Seinäjoen keskustan tuntumasta.

Lapset seisovat kiven päällä nauraen. Edustalla lehdenmuotoinen kyltti, jonka teksti on niin pientä, että siitä ei saa selvää kuvassa.

Kyrkösjärven monipuolinen ympäristö

Kyrkösjärven hiekkaranta ja rannan kupeessa sijaitseva pieni leikkikenttä lienevät kaikille alueella asuville tuttuja. Mutta oletteko vieneet lapsia kävelylle päähiekkarannan kupeesta lähtevälle lasten luontopolulle?

Lapset lukevat lehdenmuotoista kylttiä Laavun edustalla.

Lasten luontopolku tarjoaa satumaista tunnelmaa ja autenttista läheisyyttä luontoon. Polun varrelta löytyy kota grillailua varten, erilaisia mökkejä esimerkiksi askartelua ja satujen kertomista varten, tietoiskutauluja luonnosta, sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Polku on helppokulkuinen ja kaiken ikäisille sopiva, myös perheen pienimmät kulkevat mielenkiintoisen reitin joko omatoimisesti tai rattaissa.

Pruukinrannan alueella sijaitseva leikkipuisto

Lisäksi Kyrkösjärven sivussa, Pruukinrannan alueella, on toinen hiekkaranta, lasten leikkipuisto, ulkotekonurmi, sekä hyvin varusteltu kehonpainoharjoittelun rata hieman vanhempien lasten ja aikuisten ulkoliikuntaa varten, poikkea myös siellä!

Liikennepuisto

Liikennepuisto on paikallisille tuttu jo vuosikymmenien takaa ja kaupunkiimme saapuvat pienet vieraat varmasti haluavat poiketa puistossa! Liikennepuisto sijaitsee Kirkkokadun varrella, uimahalli-urheilutalon vieressä.

Liikennepuistosta löytyy asfalttipäällysteinen rata, polkuautot ajelua varten, iso ja hyvin varusteltu aidattu leikkipuisto, sekä Fiilispuisto -nimellä kulkeva pieni sivualue, mistä löytyy härveleitä potkumopoista keppihevosiin. Pienten heppatyttöjen kanssa kannattaa tutustua Fiilispuiston keppiheppa-esterataan.  

Puiston polkuautot on tarkoitettu polkimille yltävän ikäisistä 12-vuotiaisiin saakka, mutta alueen runsaasta tarjonnasta löytyy tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Suoraan puiston vierestä, Kirkkokadun lukion pihasta löytyy runsaasti parkkitilaa autolla saapuville.

Apila kirjasto

Suomen kesä tarjoaa toisinaan vesisadetta, mutta sateellakaan ei tarvitse jäädä kotiin, vaan perheen kanssa voi suunnata kaupunginkirjaston upealle lastenosastolle.

Mittavan kirjavalikoiman ohella tilassa on paljon pehmeästi vuorattuja pieniä piilopaikkoja, missä lasten ja vanhempien on kiva köllötellä yhdessä lueskellen. Mielikuvitus on elämässä avain moneen asiaan. Mikäpä sen parempi paikka kehittää sitä lapsella, kuin vanhemman kainalossa kirjaston pehmeissä, kotoisissa koloissa?

Keskustan leikkipuistot

Keskusta-alueella asioivillakin on mahdollisuus pistäytyä kauppareissujen välissä leikkituokiolle. Seinäjoen uudella torilla on jäätelökioskien ja avoilmakahviloiden ohella lapsillekin muutamia hyrriä ja härveleitä, joiden kanssa temmeltää.

Torin kupeeseen, Keskuspuiston leikkikentälle on myös tehty uudistuksia. Paikalta löytyy nyt esimerkiksi isompia liukumäkiä, leikki- ja kiipeilytelineitä ja pehmeä, tekonurminen pohja. Eikä vanhaakaan toria kannata unohtaa. Sieltä löytyvä yksittäinen liukumäki on edelleen monien lasten ykkössuosikki.

Retkelle Törnävälle

Törnävän ja Kärjen alueella on tarjolla monia eri vaihtoehtoja lapsiperheille. Törnäväntien leirintäalueelta löytyy mahdollisuus minigolfin peluulle, sekä leikkikenttä.

Jokirantaa pitkin kävelemällä pääsee Törnävän kartanon alueelle, mistä löytyy paljon nähtävää ja tehtävää perheiden kesäretkiin. Uimaranta, myllertävä koski ihasteltavaksi, kesäteatteri, sekä Törnävän koulun leikkikenttä tarjoavat paljon erilaisia mahdollisuuksia kesäpäivien viettoon.

Tässä pieni kattaus Seinäjoen kaupunkialueen tarjonnasta leikinnälkää tyydyttämään. Seinäjoen kaupungin kotisivuilta löydät listan kaikista kaupungin leikkipaikoista, Seinäjoen kaupungin sivuilla.

Ihania, aurinkoisia leikkihetkiä!

Kuvat ja teksti Pekka Nyrhinen

Lisää samanlaisia tarinoita

Luontoterapiaa Seinäjoella – Ota äkkilähtö lähelle

Seinäjoki pyöräillen osa 2: Luontoreitti

Törnävän historiallinen alue herää eloon 

Lähikuppiloiden lämpöä

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Varpulan ja Hirvijärven kansallispuistomaisemissa

Seinäjoen uniikit putiikit

Aktiivinen viikonloppu Seinäjoen tyylillä

Seinäjoen kirjastot tutuiksi

Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa

Lentäviä lautasia ja mehiläispesiä Aalto-keskuksessa

Penkkiurheilijan paratiisi Seinäjoki

Nauti kesästä Kyrkösjärvellä suppaillen

Seinäjoen kuvankauniit maisemat

Kesätekemistä Seinäjoella

Seinäjoen viileimmät jätskikiskat

Visit Seinäjoki matkailuesite kevät 2023

Salaiset laavut Seinäjoella

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Seinäjoen kirjastot

Raiteilla lakeuksille

Seinäjoen parhaat pullat ja makeimmat leivokset

Seinäjoen skeittiskene tutuksi 

Ravintolatason lähiruokaa

Seinäjoki haltuun pyöräillen

Kalevan Navetta yhdistää perinteitä ja moderneja elementtejä

Seinäjoen laadukkaat ulkosalit odottavat 

Sisustajan Seinäjoki

Seinäjoki pyöräillen osa 1: kulttuurireitti

Seinäjoen kaikenkirjavat käsityökaupat

Voimaa kuin pienessä kylässä

Seinäjoki on elämysliikuntakaupunki

Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella

Katso ja näe itse – Rakennettu Seinäjoki omin silmin

Uuden opiskelijan vinkkilista

Piirin kulttuuritarjonta kukkii koko kesän 

Kyrkösjärvellä on vaikka mitä

Pirulan tila – Alkoholitehdas ja tapahtumapaikka Ylistarossa

Vegaanin makumatka Seinäjoella

Peliseikkailu Seinäjoella 

Seinäjoki on romaanikirjallisuudessa kaikenlainen

Nostalgiamatka Seinäjoella

Sibeliusten kihlajaiset Kotilammilla

Kalajärvi lumoaa leppoisuudellaan

Seinäjoki pyöräillen osa 3: Nurmoon nurkat

Valokuvaajan Seinäjoki

Yllättävät taideteokset Seinäjoella

Kirpputorit Seinäjoella

Mielenrauhaa meloen ja metsässä joogaten

Lue lisää tarinoita