Riemua ja ajankulua koko perheelle! - Visit Seinäjoki

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Lapsissa on monia asioita, joista meidän aikuisten olisi syytä ottaa mallia. Hetkessä eläminen ja aito tunteiden ilmaiseminen tahtovat toisinaan unohtua arjen kiireiden keskellä.

Kun lapsilla on hauskaa, he riemuitsevat avoimesti. Kun lapsilla on tylsää, se harvoin pysyy kauaa salaisuutena. Lapsiperheen vanhemmat varmasti allekirjoittavat tämän. Erityisesti kesällä, kun koulut ja hoitopaikat ovat kiinni, on aikaa tutkia ympäristöä ja nauttia kuluvasta hetkestä yhdessä lasten kanssa.

On mukavaa lähteä perheenä nautiskelemaan lähiympäristöstä tai tutkia lomamatkan kohteen paikalliset mahdollisuudet, niitähän nimittäin meillä täällä avaruuden pääkaupungissa riittää! Isoa budjettia näihin kohteisiin ei tarvita, korkeintaan muutama kolikko taskun pohjalle vilvoittavaa jätskireissua varten.  

Mutta millaisia vaihtoehtoja kaupunkimme tarjoaa lapsiperheiden kesäreissuja varten? Tässä viisi kaikenikäisille soveltuvaa menovinkkiä, aivan Seinäjoen keskustan tuntumasta.

Kyrkösjärven monipuolinen ympäristö

Kyrkösjärven hiekkaranta ja rannan kupeessa sijaitseva pieni leikkikenttä lienevät kaikille alueella asuville tuttuja. Mutta oletteko vieneet lapsia kävelylle päähiekkarannan kupeesta lähtevälle lasten luontopolulle?

Lasten luontopolku tarjoaa satumaista tunnelmaa ja autenttista läheisyyttä luontoon. Polun varrelta löytyy kota grillailua varten, erilaisia mökkejä esimerkiksi askartelua ja satujen kertomista varten, tietoiskutauluja luonnosta, sekä paljon muuta nähtävää ja koettavaa. Polku on helppokulkuinen ja kaiken ikäisille sopiva, myös perheen pienimmät kulkevat mielenkiintoisen reitin joko omatoimisesti tai rattaissa.

Lisäksi Kyrkösjärven sivussa, Pruukinrannan alueella, on toinen hiekkaranta, lasten leikkipuisto, ulkotekonurmi, sekä hyvin varusteltu kehonpainoharjoittelun rata hieman vanhempien lasten ja aikuisten ulkoliikuntaa varten, poikkea myös siellä!

Liikennepuisto

Liikennepuisto on paikallisille tuttu jo vuosikymmenien takaa ja kaupunkiimme saapuvat pienet vieraat varmasti haluavat poiketa puistossa! Liikennepuisto sijaitsee Kirkkokadun varrella, uimahalli-urheilutalon vieressä.

Liikennepuistosta löytyy asfalttipäällysteinen rata, polkuautot ajelua varten, iso ja hyvin varusteltu aidattu leikkipuisto, sekä Fiilispuisto -nimellä kulkeva pieni sivualue, mistä löytyy härveleitä potkumopoista keppihevosiin. Pienten heppatyttöjen kanssa kannattaa tutustua Fiilispuiston keppiheppa-esterataan.  

Puiston polkuautot on tarkoitettu polkimille yltävän ikäisistä 12-vuotiaisiin saakka, mutta alueen runsaasta tarjonnasta löytyy tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Suoraan puiston vierestä, Kirkkokadun lukion pihasta löytyy runsaasti parkkitilaa autolla saapuville.

Apila kirjasto

Suomen kesä tarjoaa toisinaan vesisadetta, mutta sateellakaan ei tarvitse jäädä kotiin, vaan perheen kanssa voi suunnata kaupunginkirjaston upealle lastenosastolle.

Mittavan kirjavalikoiman ohella tilassa on paljon pehmeästi vuorattuja pieniä piilopaikkoja, missä lasten ja vanhempien on kiva köllötellä yhdessä lueskellen. Mielikuvitus on elämässä avain moneen asiaan. Mikäpä sen parempi paikka kehittää sitä lapsella, kuin vanhemman kainalossa kirjaston pehmeissä, kotoisissa koloissa?

Keskustan leikkipuistot

Keskusta-alueella asioivillakin on mahdollisuus pistäytyä kauppareissujen välissä leikkituokiolle. Seinäjoen uudella torilla on jäätelökioskien ja avoilmakahviloiden ohella lapsillekin muutamia hyrriä ja härveleitä, joiden kanssa temmeltää.

Torin kupeeseen, Keskuspuiston leikkikentälle on myös tehty uudistuksia. Paikalta löytyy nyt esimerkiksi isompia liukumäkiä, leikki- ja kiipeilytelineitä ja pehmeä, tekonurminen pohja. Eikä vanhaakaan toria kannata unohtaa. Sieltä löytyvä yksittäinen liukumäki on edelleen monien lasten ykkössuosikki.

Retkelle Törnävälle

Törnävän ja Kärjen alueella on tarjolla monia eri vaihtoehtoja lapsiperheille. Törnäväntien leirintäalueelta löytyy mahdollisuus minigolfin peluulle, sekä leikkikenttä.

Jokirantaa pitkin kävelemällä pääsee Törnävän kartanon alueelle, mistä löytyy paljon nähtävää ja tehtävää perheiden kesäretkiin. Uimaranta, myllertävä koski ihasteltavaksi, kesäteatteri, sekä Törnävän koulun leikkikenttä tarjoavat paljon erilaisia mahdollisuuksia kesäpäivien viettoon.

Tässä pieni kattaus Seinäjoen kaupunkialueen tarjonnasta leikinnälkää tyydyttämään. Seinäjoen kaupungin kotisivuilta löydät listan kaikista kaupungin leikkipaikoista, osoitteesta https://www.seinajoki.fi/asuminen-ja-ymparisto/puistot/leikkipaikat/ .

Ihania, aurinkoisia leikkihetkiä!

Kuvat ja teksti Pekka Nyrhinen

Lisää samanlaisia tarinoita

Kalevan Navetta yhdistää perinteitä ja moderneja elementtejä

Visit Seinäjoki matkailuesite kevät 2023

Kalajärvi lumoaa leppoisuudellaan

Seinäjoen kuvankauniit maisemat

Mielenrauhaa meloen ja metsässä joogaten

Elämysmatkakohteena vuoden 2022 majoitusliike Hotelli Alma Seinäjoella

Leidit mekkomatkalla Seinäjoella

Penkkiurheilijan paratiisi Seinäjoki

Seinäjoki on elämysliikuntakaupunki

Pirulan tila – Alkoholitehdas ja tapahtumapaikka Ylistarossa

Valokuvaajan Seinäjoki

Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa

Kaveriporukan kesäpäivä Seinäjoella

Lentäviä lautasia ja mehiläispesiä Aalto-keskuksessa

Raiteilla lakeuksille

Ravintolatason lähiruokaa

Elämysmatka Seinäjoelle oli tunteiden vuoristorataa

Kyrkösjärvellä on vaikka mitä

Nostalgiamatka Seinäjoella

Riemua ja ajankulua koko perheelle!

Seinäjoki on romaanikirjallisuudessa kaikenlainen

Seinäjoen kirjastot tutuiksi

Vegaanin makumatka Seinäjoella

Seinäjoki pyöräillen osa 3: Nurmoon nurkat

Varpulan ja Hirvijärven kansallispuistomaisemissa

Uuden opiskelijan vinkkilista

Katso ja näe itse – Rakennettu Seinäjoki omin silmin

Luontoterapiaa Seinäjoella – Ota äkkilähtö lähelle

Seinäjoen kirjastot

Keväinen kirpputori -haaste

Sibeliusten kihlajaiset Kotilammilla

Seinäjoki haltuun pyöräillen

Nauti kesästä Kyrkösjärvellä suppaillen

Salaiset laavut Seinäjoella

Seinäjoen parhaat pullat ja makeimmat leivokset

Seinäjoen uniikit putiikit

Lähikuppiloiden lämpöä

Aktiivinen viikonloppu Seinäjoen tyylillä

Seinäjoki pyöräillen osa 2: Luontoreitti

Seinäjoen viileimmät jätskikiskat

Sisustajan Seinäjoki

Seinäjoen kaikenkirjavat käsityökaupat

Seinäjoki pyöräillen osa 1: kulttuurireitti

Lue lisää tarinoita