Seinäjoen teatteri ja musiikki: tutustu kulttuurielämyksiin

Ennen lintuja pressi kuva, jossa nainen katsoo intensiivisesti kameraan

Teatteria ja musiikkia Seinäjoella

Seinäjoen teatteri on muun muassa tätä: esirippu aukeaa ja jännitys tiivistyy… Tule nauttimaan alueen rikkaasta kulttuuritarjonnasta yksin, kaksin tai suuremmankin ryhmän kanssa! Seinäjoelle kannattaa saapua vuodenajasta riippumatta. Meillä on monta syytä, miksi visiitti Seinäjoella on syytä varata kalenteriin vaikka heti.

Seinäjoki on eittämättä maineikas kulttuurikaupunki, josta löytyy valikoimaa kulttuurinnälkään. Tango- ja rock-kaupunkina tunnettu Seinäjoki toimii kotina esimerkiksi Rytmikorjaamolle, joka on yksi maamme rakastetuimmista rock-klubeista. Entäpä sitten Seinäjoen teatteri! Tarjontaa riittää, sillä teatterit tuottavat vuosittain useita upeita ensi-iltoja, ja esittävät näytelmiä joka lähtöön vaihtuvilla ohjelmilla ympäri vuoden. Kaupungissa pääsee nauttimaan niin ammatti- kuin harrastajateatterin monipuolisesta tarjonnasta. Seinäjoen teatteri, musiikki ja kulttuuri on kokonaisuus, joka on täynnä tähtiä.

Seinäjoki tihkuu livemusiikin energiaa

Suomen tunnetuimpien artistien keikkakiertueiden yksi vakiopysähdys on Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Aikoinaan postiautovarikkoon remontoitu musiikkiklubi tarjoilee hyvällä maulla tuotettua ohjelmaa kärkiartisteista legendoihin ja nouseviin lupauksiin. “Rytmiksen” kävijät tuntevat itsensä tervetulleiksi, sillä klubia pyörittävä Selmu ry on jo vuosia panostanut iltoja pyörittävien vapaaehtoisten ryhmähenkeen.

Hyvä tekemisen meininki ja vieraanvaraisuus välittyy asiakkaille ja siksi usein hämärään klubisaliin astuessa tuleekin tunne, kuin tulisi kotiin. Seinäjoen pienempien, mutta sitäkin autenttisempien keikkapaikkojen lippua pitävät yllä legendaarinen rock-luola Bar15, trubaduurien suosimat Kultainen Kulaus ja Danny Boy sekä kulttuuriravintola Still Standing. Open stage -konseptista nauttivan kannattaa piipahtaa Cafe & Bar Palaverissa.

Astetta klassisempaan suuntaan kallistutaan Seinäjoen kaupunginorkesterin kotinäyttämöllä Seinäjoki-Salissa. Erilaisia musiikkielämyksiä tarjoilee myös vuonna 2020 Itikanmäelle avattu Kalevan Navetta. Kesäisten lukuisten ulkoilmatapahtumien ohella mainittakoon vielä kaupungin OmaSP-stadion, joka jalkapallokauden lomassa muuntautuu erilaisten konserttien ja keikkojen toteutuspaikaksi. Seinäjoki Areenalla on vuosia järjestetty paitsi Tangomarkkinoiden laulukilpailuosuuksia, myös monia suuremman luokan keikkailtoja. Keikkoja Seinäjoella aika ajoin tarjoilevat myös ostoskeskus Ideapark sekä Viihdemaailma Ilona.

Seinäjoen teatteri: vaihtoehdot kuljettavat uuteen maailmaan

Tiesitkö, että arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupunginteatteri valittiin vuoden teatteriksi vuonna 2015? Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään vuosittain puolisen tusinaa ensi-iltaa. Omien ja yhteistyöproduktioiden lisäksi teatterissa nähdään vierailunäytöksiä. Teatterissa on neljä näyttämöä, jotka on nimetty Aalto-teeman mukaisesti: päänäyttämö Alvar, Elissa-studio, Aino-lava sekä Verstas-näyttämö, joiden katsomoihin mahtuu yhteensä liki 700 katsojaa. Teatterin ravintola täydentää teatterikokemuksen herkullisin väliaikatarjoiluin. Seinäjoen kaupunginteatterin suvinäyttämö – Törnävän kesäteatteri – löytyy Törnävänsaarelta. Tutustu kaupunginteatterin ohjelmistoon ja valitse suosikkisi! Törnävän Piirillä toimiva Teatteri Hysteria tuottaa viihdyttäviä ja ajankohtaisia näytelmiä sekä kuljettaa katsojansa improvisaatioteatterin hulvattomaan ja arvaamattomaan maailmaan. Seinäjoen teatteri kannattaa nauttia kaikilla aisteilla: muistathan myös harrastajateatterin.

Harrastajateatteri elää täällä vahvana, koe Seinäjoen teatteri poppoollasi

Nauti Jyrkän kesäteatterin esityksistä Ylistaron Kainastossa kesäisessä ilmassa auringon lämmössä, tai sateen osuessa kohdalle katetussa katsomossa. Esitykset ovat Kyrönmaan opiston ja Ylistaron näytelmäpiirin valmistamia esityksiä, ja nuorisoseuran palvelut ovat yleisön käytössä esitysten ajan. Pennihäät ry toteuttaa kesäteatteriesityksiä Peräseinäjoen Kalajärvellä. Seinäjoen teatteri on ainutlaatuinen loman, vierailun tai muun matkan kohokohta, josta riittää jutun juurta pitemmäksi aikaa.

Nauti elokuvista Seinäjoen persoonallisissa leffateattereissa

Koe elokuvateatteri Matin-Tupa Seinäjoen Ylistarossa! Vuonna 1941 rakennetussa ainutlaatuisessa ja perinteisessä elokuvateatterissa on onnistuttu säilyttämään upea nostalginen tunnelma. Teatterin projektorit käynnistyvät päivittäin useaan otteeseen ja ohjelmistossa on joka viikko Suomen ensi-iltaesityksiä. Myös Seinäjoen keskustassa pääsee nauttimaan elokuvista joulukuussa 2021 avatussa BioRex-elokuvateatterissa. BioRex tarjoaa kuusi nykyaikaisella elokuvatekniikalla varustettua elokuvasalia ja 617 asiakaspaikkaa. Prime-salin huipputekniikka ja valtaisa 17 metriä leveä valkokangas takaavat ainutlaatuisen elokuvaelämyksen. Rex-saleissa on mukavien elokuvatuolien lisäksi valaistut sivupöydät, joihin voi tuoda aulabaarin tarjoilut. Muissa elokuvasaleissa voi halutessaan myös valita leveämmän Plus-sohvapaikan. BioRexin vauvabio-esitykset on suunnattu perheille, joissa on ihan pieniä lapsia, ja senioribio huomioi varttuneemmat elokuvien ystävät. Opiskelijoita ja kanta-asiakkaita hemmotellaan aika-ajoin edullisilla elokuvalipuilla.

Tanssin taikaa tanssikoulujen voimin

Tanssin mukaansatempaavaa tunnelmaa pääsee kokemaan Seinäjoella eri tanssikoulujen näytöksissä. Tarkista esitysajat ja paikat Tanssikoulu Wimman, Miloff Tanssiopiston, Studio De Dancen, Esittävän taiteen koulu Glowdancen sekä Samba Tropicalin kotisivuilta.

Seinäjoen teatteri ja koko kulttuuritarjonta kutsuvat sinut käymään

Etelä-Pohjanmaan seutu tunnetaan ennen muuta tasaisista peltoaukeistaan, niistä maankuuluista lakeuksistaan. Maaseudun pittoreskit peltopinta-alat ovat kuin maisemataulu, jota pysähdytään katsomaan. Vastaavasti vuolaasti virtaavat joet ja aina yhtä idylliset pohjalaisladot muistuttavat menneistä ajoista. Ne hurmaavat kaupunkia lähestyvät matkailijat sekä kansainväliset vieraat, jotka ovat ehkä ensimmäistä kertaa Suomessa. Mutta tuskin viimeistä, täällä käytyään.

Entä Seinäjoki? Sehän on suunnilleen 65 000 asukkaan kaupunki ja Etelä-Pohjanmaan vireä maakuntakeskus. Seinäjoki tiedetään kulttuuristaan, tapahtumistaan ja urheilustaan. Kesän suosituimpiin tapahtumiin kuuluvat esimerkiksi Provinssi (tunnetaan yhä myös nimellä Provinssirock), Vauhtiajot (autourheilu- ja musiikkitapahtuma) sekä useille sukupolville tutut Seinäjoen Tangomarkkinat. Lisäksi kaupungista löytyy laaja kattaus kulttuuria, ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, elämyksiä ja aktiviteetteja, joiden parissa riittää nähtävää ja koettavaa vuoden jokaisena päivänä.

Seinäjoen teatteri ja koko kulttuurikirjo kutsuu visiitille! Tule päiväretkelle tai pidemmäksi aikaa: käy sydäntalvella, kevään korvalla, juhannuksena, heinäkuun helteillä tai syksyn väriloistossa. Seinäjoelta löydät varmasti nähtävää ja koettavaa. Kaiken lisäksi olet juuri nyt oikeilla verkkosivuilla, sillä nimenomaan täältä saat ideoita ja inspiraatiota vierailusi suunnitteluun. Voit pistäytyä myös Ideaparkissa sijaitsevaan matkailuneuvontaan, annamme sinulle mieluusti vielä viime hetken vinkit, joiden avulla löydät Seinäjoen suosituimmat käyntikohteet ja piilotetut helmet.