Teatteria ja musiikkia Seinäjoella

Seinäjoki on kulttuurikaupunki vailla vertaa. Tango- ja rock-kaupunkina tunnettu Seinäjoki toimii kotina Rytmikorjaamolle, joka on yksi maamme rakastetuimmista rock-klubeista. Seinäjoen teatterit tuottavat vuosittain useita ensi-iltoja, ja esittävät näytelmiä joka lähtöön vaihtuvilla ohjelmilla ympäri vuoden. Kaupungissa pääsee nauttimaan niin ammatti- kuin harrastajateatterin monipuolisesta tarjonnasta.

Seinäjoki tihkuu livemusiikin energiaa

Suomen tunnetuimpien artistien keikkakiertueiden yksi vakiopysähdys on Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Aikoinaan postiautovarikkoon remontoitu musiikkiklubi tarjoilee hyvällä maulla tuotettua ohjelmaa kärkiartisteista legendoihin ja nouseviin lupauksiin. “Rytmiksen” kävijät tuntevat itsensä tervetulleiksi, sillä klubia pyörittävä Selmu ry on jo vuosia panostanut iltoja pyörittävien vapaaehtoisten ryhmähenkeen. Hyvä tekemisen meininki ja vieraanvaraisuus välittyy asiakkaille ja siksi usein hämärään klubisaliin astuessa tulee tunne että tulisi kotiin. Seinäjoen pienempien, mutta sitäkin autenttisempien keikkapaikkojen lippua pitävät yllä legendaarinen rock-luola Bar15, trubaduurien suosimat Kultainen Kulaus ja Danny Boy sekä kulttuuriravintola Still Standing. Open stage -konseptista nauttivan kannattaa piipahtaa Cafe & Bar Palaverissa.

Astetta klassisempaan suuntaan kallistutaan Seinäjoen kaupunginorkesterin kotinäyttämöllä Seinäjoki-Salissa. Erilaisia musiikkielämyksiä tarjoilee myös vuonna 2020 Itikanmäelle avattu Kalevan Navetta. Kesäisten lukuisten ulkoilmatapahtumien ohella mainittakoon vielä kaupungin OmaSP-stadion, joka jalkapallokauden lomassa muuntautuu erilaisten konserttien ja keikkojen toteutuspaikaksi. Seinäjoki Areenalla on vuosia järjestetty paitsi Tangomarkkinoiden laulukilpailuosuuksia, myös monia suuremman luokan keikkailtoja. Keikkoja Seinäjoella aika ajoin tarjoilevat myös ostoskeskus Ideapark sekä Viihdemaailma Ilona.

Teatteri kuljettaa uuteen maailmaan

Tiesitkö, että arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupunginteatteri valittiin vuoden teatteriksi vuonna 2015? Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään vuosittain puolisen tusinaa ensi-iltaa. Omien ja yhteistyöproduktioiden lisäksi teatterissa nähdään vierailunäytöksiä. Teatterissa on neljä näyttämöä, jotka on nimetty Aalto-teeman mukaisesti: päänäyttämö Alvar, Elissa-studio, Aino-lava sekä Verstas-näyttämö, joiden katsomoihin mahtuu yhteensä liki 700 katsojaa. Teatterin ravintola täydentää teatterikokemuksen herkullisin väliaikatarjoiluin. Seinäjoen kaupunginteatterin suvinäyttämö – Törnävän kesäteatteri – löytyy Törnävänsaarelta. Tutustu kaupunginteatterin ohjelmistoon ja valitse suosikkisi! Törnävän Piirillä toimiva Teatteri Hysteria tuottaa viihdyttäviä ja ajankohtaisia näytelmiä sekä kuljettaa katsojansa improvisaatioteatterin hulvattomaan ja arvaamattomaan maailmaan.

Seinäjoella on vahva harrastajateatterin kenttä

Nauti Jyrkän kesäteatterin esityksistä Ylistaron Kainastossa kesäisessä ilmassa auringon lämmössä, tai sateen osuessa kohdalle katetussa katsomossa. Esitykset ovat Kyrönmaan opiston ja Ylistaron näytelmäpiirin valmistamia esityksiä, ja nuorisoseuran palvelut ovat yleisön käytössä esitysten ajan. Pennihäät ry toteuttaa kesäteatteriesityksiä Peräseinäjoen Kalajärvellä.

Nauti elokuvista Seinäjoen persoonallisissa leffateattereissa

Koe elokuvateatteri Matin Tupa Seinäjoen Ylistarossa! Vuonna 1941 rakennetussa ainutlaatuisessa ja perinteisessä elokuvateatterissa on onnistuttu säilyttämään upea nostalginen tunnelma. Teatterin projektorit käynnistyvät päivittäin useaan otteeseen ja ohjelmistossa on joka viikko Suomen ensi-iltaesityksiä. Myös Seinäjoen keskustassa pääsee nauttimaan elokuvista Bio Marilyn-elokuvateatterissa, joka on osa BioRex-elokuvateatteriketjua. Teatterissa on kolme elokuvateatterisalia, joiden valkokankailla näytetään ohjelmistoa monipuolisesti eturivin ensi-illoista oopperaan. Vauvabio-esitykset on suunnattu perheille, joissa on ihan pieniä lapsia, ja senioribio huomioi varttuneemmat elokuvien ystävät. Opiskelijoita ja kanta-asiakkaita hemmotellaan aika-ajoin edullisilla elokuvalipuilla.

Tanssin taikaa tanssikoulujen voimin

Tanssin mukaansatempaavaa tunnelmaa pääsee kokemaan Seinäjoella eri tanssikoulujen näytöksissä. Tarkista esitysajat ja paikat Tanssikoulu Wimman, Miloff Tanssiopiston, Studio De Dancen, Esittävän taiteen koulu Glowdancen sekä Samba Tropicalin kotivisuilta.

Esirippu aukeaa ja jännitys tiivistyy… Tervetuloa nauttimaan Seinäjoen alueen kulttuuritarjonnasta!