Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa - Visit Seinäjoki

Piknikillä Seinäjoen kauneimmissa puistoissa

Eväskori täynnä herkkuja ja Seinäjoki täynnä upeita puistoja – Lähde nauttimaan kesästä ja upeista maisemista piknikille!

Kun eväskori oli pakattu, suuntasimme nokan kohti Myllysaarta. Tämä saarella sijaitseva arboretum, eli puulajipuisto on upea paikka Piknikille. Myllysaari on aivan keskustan lähettyvillä, mutta se on siitä huolimatta kovin rauhaisa alue erikoisten puiden suojassa.

Saareen on istutettu yli 200 eri puulajia ja puiston keskellä on upeita istutuksia. Vieressä kuohuaa Myllykoski. Paikka on kuin kaunis keidas, jota kovin moni ei ole vielä löytänyt.

Kroisantit, karkit, marjat ja eväskori viltillä

Otimme evääksi marjoja, croissanteja, mehua sekä karkkia. Myös täytetyt leivät, bagelit ja patongit olisivat varsinaisia piknik-klassikoita, joita voi varioida erilaisilla herkullisilla täytteillä. Piknikruoan suunnittelun ja valmistuksen voi toteuttaa myös nyyttäriperiaatteella, jolloin jokainen osallistuja kantaa vaikkapa oman bravuurinsa eväskoriin. Mikä parasta, piknikillä ei tarvitse olla kymmentä erilaista naposteltavaa mukana, sillä loppujen lopuksi se ei ole tärkeintä. Mukaan kannattaa pakata myös pieni pussi roskille.

Juomakuppien kilistys piknikillä

Hyvässä seurassa piknikistä ja auringonpaisteesta voisi nauttia tuntitolkulla. Kesäinen piknik on toteutettava ainakin kerran vuodessa, varsinkin kun lähellä on näin kauniita puistoja ja säät suosivat.

Juomakuppien kilistys piknikillä

Mitä muita piknikille sopivia puistoja Seinäjoelta löytyy?

Provinssin tapahtumapaikkana tunnettu Törnävän puisto ihastuttaa siellä vierailevia historian havinaa huokuvilla rakennuksillaan ja upealla luonnollaan. Törnävän kartanon lähettyvillä on myös pieni laituri, jolta voi pulahtaa uimaan.

Kirkkopuistossa on reilusti tilaa istuskella. Päivällä aurinko lämmittää mukavasti hienoin istutuksin varusteltua puistoa. Puiston laidalta kohoaa lakeuden risti.

Lakeuden risti kohoaa kukkapuskan yli

Seinäjoen opinto- ja yrityskeskittymä Framilta lähtiessä vastaan tulee useitakin hienoja paikkoja piknikille. Kumpaan tahansa suuntaan joen vartta lähdetkään, vastaan tulee vihreydellään hurmaavia puistoja. Toisessa suunnassa vastassa on Pohjolanpuisto ja Rakuunapuisto ja toisessa Koskipuisto suihkulähteineen.

Piknikpöytä ja penkit kampusrannan suihkulähteen vieressä.

Tietenkin myös uimarannat ovat suosittuja piknikpaikkoja. Esimerkiksi Sahalammi ja Tanelinranta tarjoaa pitkän rantaviivan lisäksi reilusti nurmialuetta piknikpeitoille. Seinäjoen uimarantoihin voit tutustua täältä.

Lähde sinäkin tutumaan Seinäjoen kauneimpiin puistoihin piknikin merkeissä!

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita