Seinäjoen laadukkaat ulkosalit odottavat  - Visit Seinäjoki
Nainen hymyilee aurinkoa kohti ja nojailee ulkoliikuntapaikan kuntolaitteisiin

Seinäjoen laadukkaat ulkosalit odottavat 

Seinäjoen parhaat treenit tapahtuvat luonnon keskellä. Ulkokuntosaleja löytyy useiden lenkkipolkujen ääreltä Seinäjoen keskustasta, Kyrkösjärven varrelta ja Hyllykalliolta. Ulkokuntosalien käyttäminen on ilmaista ja niillä treenataan omalla vastuulla. Lumiseen aikaan ulkosaleilla ei ole talvikunnossapitoa.  

Nainen hyppii porraslaitteessa portaalta toiselle

Kyrkösjärventien ulkokuntosali 

Kyrkösjärventie 9, 60200 Seinäjoki 

Kyrkösjärventien ulkokuntosali on Pruukinrannan lähellä oleva mainio treenipaikka. Kyrkösjärvessä on mukava käydä pulahtamassa treenien välissä. Kyrkösjärventien ulkokuntosali omaa laajan valikoiman erityylisiin treeneihin tarkoitettuja välineitä. Telineiden reunoissa olevat selkeät opastetaulut näyttävät treeniin mallia ensikertalaisille.  

Opastuskylttejä Jouppilanvuoren liikuntareiteillä.

Jouppilanvuoren ulkokuntoilualue 

Jouppilanvuorentie 66, 60320 Seinäjoki 

Jouppilanvuoren ulkokuntoilualue on suunniteltu erityisesti Street workout -treeniin. Street workout -treenissä käytetään oman kehon painoa lihaskunnon kehittämisessä. Ulkokuntoilualueella on muun muassa kiipeilyseinämä, leuanvetotangot ja puolapuut. Samalla testiin voi ottaa Joupiskan kuntoiluportaat ja polkujuoksulle sopivat metsäreitit.  

Uimahalli-Urheilutalon kuntoilupiste 

Kirkkokatu 15, 60100 Seinäjoki. Uimahalli-Urheilutalo. 

Uimahalli-Urheilutalon kuntoilupiste on kompakti treenipaikka, jossa venyttelyt ja leuanvedot tehdään lenkkipolun varrella. Kehonpainon hyödyntäminen toteutuu helposti keskivartaloharjoitteluissa. Uimahalli-Urheilutalon kuntoilupiste sijaitsee kauniilla paikalla Seinäjoen keskustan lähellä. Seinäjoen uimahalli ja urheilutalo tarjoavat paljon energistä tekemistä ulkotreenin lisäksi.  

Hyllykallion kuntoradan ulkokuntosali 

Hyllykallion kuntorata, 60510 Hyllykallio. Lähellä osoitetta Kontiontie 10. 

Hyllykallion kuntoradan ulkokuntosalilla on käytössä vuoden 2015 liikuntatuotteeksi valitut David ulkokuntosalilaitteet. Käytössä olevista treenilaitteista on helppo säätää vastukset omalle keholle sopiviksi. Hyllykallion kuntoradan ulkokuntosali on täydellinen treenipaikka, sillä se sijaitsee lenkkipolkujen keskellä. Lenkkipolkujen varrelta löytyy myös Tanelinranta, joka on virkistävä uimapaikka lenkin jälkeen.  

SeAMKin ulkokuntosali 

Kampusranta 11, 60100 Seinäjoki (Frami f ja h rakennuksen välissä) 

Seinäjoen ammattikorkeakoulu, SeAMK, on saanut kattavan ulkokuntosalin vuonna 2020. Salilla on mahdollista monipuolinen Crossfit- ja Street workout -treeni. Ulkokuntosalilla on selkeät opastetaulut, joita noudattamalla treeni sujuu oikeaoppisesti. Seinäjoen ammattikorkeakoulun ulkokuntosali tarjoaa opiskelijoille oivan mahdollisuuden kuntoilla lähellä kampusaluetta.  

Mies ja nainen venyttelevät ulkoliikuntapaikalla

Kyrkösjärven uimarannan kuntoilupiste 

Kyrkösvuorentie 26, 60220 Seinäjoki 

Kyrkösjärven uimarannan ja kioskin vierellä sijaitseva kuntoilupiste soveltuu kaikenikäisille. Kuntoilupisteellä voi harjoitella tasapainoilua matalilla riippusillan kaltaisilla alustoilla. Lisäksi kuntoilupiste on hauska leikkipaikka lapsille. Kuntoilupisteellä on suuri kiikku, joka on perheen pienimpien suosiossa. Seinäjoen ulkokuntosalit on tarkoitettu kaikille vapaaseen käyttöön.  

Ihmisiä leikkimässä kyrkösjärven leikkikentällä ja ulkokuntosalilla

Poika leikkii leikkipuiston laitteissa

Teksti ja kuvat: Ilta Lahti, @ilta.lauriina – Kesällä 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita