Seinäjoen skeittiskene tutuksi  - Visit Seinäjoki
Ihmisiä istuskelemassa skeittirampeilla Seinäjoen skeittiparkilla, yksi ihminen hyppää voltin rullaluistimet jalassa

Seinäjoen skeittiskene tutuksi 

Kesäisinä päivinä Seinäjoen seikkailijat rullaavat skeittilaudalla, pyörällä, skuutilla ja rullaluistimilla paikasta toiseen. Seinäjoen skeittiskene on vauhdikasta ja skeittihallien tarjonta runsasta. Tärkeimmät skeittispotit ovat Joupissa sijaitseva No Trouble Park ja Rytmikorjaamon pihalla sijaitseva Kolistelijat DIY skeittiparkki.  Nyt polkaistaan matkaan Seinäjoen kuumia asfaltteja pitkin kohti paikallista skeittiskeneä.  

No Trouble Park Joupiskalla 

Osoite: Lakeudentie 20, 60320 Seinäjoki 

Seinäjoen Jouppilanvuoren rinteen juurelle on saatu upea ja laadukas No Trouble -ulkoskeittiparkki vuonna 2021. Joupiskan skeittiparkki tarjoaa temppuilijoille paikan testata taitojaan ja hioa osaamistaan. Tilaa riittää usealle oli käytössä sitten skeittilauta, temppurullaluistimet, bmx-pyörä tai skuutti. Joupiskan skeittipuiston erilaiset rampit, obstaakkelit, elementit ja kaiteet odottavat rohkeiden skeittaajien taidonnäytteitä.  

Ihmisiä skeittaamassa ja tekemässä temppuja skeittiparkilla

Tässä ylemmän kuvan tempussa kaksi skeittaajaa pyrkii ajoittamaan yhtä aikaa Slappy nimisellä obstaakkelilla Back to back boardslide -tempun. Alemmassa kuvassa on tyhjän uima-altaan tapainen Bowl tai Pool niminen elementti. Tässä siinä toteutetaan sulava temppu nimeltä 50–50 Grind. 

Mies tekemässä temppua skeittilaudalla

Joupiskan skeittipuisto on No Trouble ry:n ja Seinäjoen kaupungin liikunta- ja nuorisopalveluiden taidonnäyte. Skeittipuiston lähelle on rakennettu wc-tilat ja viereisestä Huipulla Ravintolasta löytyy maittavia aterioita antamaan energiaa vauhdikkaaseen menoon. Joupiskan skeittipuistossa on tärkeässä roolissa valaistus, joka luo skeittaajille turvaa syksyllä. Skeittiparkki on valaistuksen ansiosta ahkerassa käytössä myös kesän valoisten iltojen hämärtyessä.  

Nainen rullailee skeittilaudalla samalla kun muut katsovat

Seinäjoen skeittiparkit ovat tärkeä kokoontumispaikka alan harrastajille säällä kuin säällä. Sisätiloissa olevissa skeittihalleissa on usein mahdollista lainata varusteita ja skeittivälineitä. Ulkoskeittiparkkeihin lähtiessä on hyvä muistaa ottaa oma kypärä ja suojat mukaan – Oma turvallisuus etusijalle! 

Mies tekee hurjan näköistä temppua rullaluistimilla kaiteen yli

Ihmisiä skeittirampin päällä

Kolistelijat DIY Rytmikorjaamon pihalla 

Osoite: Vaasantie 11, 60100 Seinäjoki 

Seinäjoen toinen ahkerassa käytössä oleva ulkoskeittiparkki on paikallisen skeittikulttuurin ylläpitäjien kädenjälkeä. Skeittaajien ja erilaisten yritysten kanssa yhteistyön tuloksena toteutettu Kolistelijat DIY skeittiparkki on mainio osoitus Seinäjoen skeittiskenen yhdessä tekemisen tuloksista. Lakeuden Wallriver Skateboarding yhdistys on ollut kasassa vuodesta 2004 lähtien. Päivänmäärät Seinäjoen skeittitapahtumista ja jopa grillihetkistä löydät yhdistyksen Instagramista.

Kolistelijat DIY skeittipaikka on tilava ja jatkuvasti kehittyvä skeittikulttuurin kehto. Skeittikulttuuriin kuuluu olennaisesti luovuus, rohkeus ja yhteisöllisyys. Seinäjoen ulkoskeittiparkeissa ja sisätilojen skeittihalleissa on vahvasti läsnä taide. Mukana on erityisesti eri mediatuottamisen tavat ja graffititaide. Luovuus yhdistyy persoonallisen skeittaustyylin hallitsemiseen kuin myös uusien temppuhaasteiden voittamiseen.  

Mies tekee temppua skeittirampilla rullalaudalla samalla kun muut katsovat

Ylemmässä kuvassa toteutuu Boardslide to fakie niminen temppu Kolistelijat DIY itsetehdyssä minirampissa. Alemmassa kuvassa sujuu taitavasti skeittauksen perustemppu Ollie. Käytössä on Kolistelijat DIY skeittiparkin hyppyri, eli hyndä.  

Mies hyppää hyppyristä ilmaan skeittilaudan kassa

Seinäjoen skeittiyhdistyksen toimintaan kuuluu yhdessä oppiminen. Lakeuden Wallriver Skateboarding toimii myös ympäröivillä alueilla toteuttaen tapahtumia, joissa opastetaan harrastelijoita temppujen pariin.  

Mies tekee temppua rullalaudalla skeittirampilla

Lakeuden puistoon lähitulevaisuudessa aukeava uusi skeittiparkki värittää Seinäjoen skeittikulttuuria entisestään. Seinäjoen skeittaajat odottavat innolla Lakeuden puiston skeittiparkkia. Nimensä mukaisesti skeittiparkki tulee olemaan aivan Seinäjoen keskustan ytimessä Lakeuden puistossa. Uusi punapintainen ulkoskeittiparkki tulee olemaan osoitteessa: Kirkkokatu 3, 60100 Seinäjoki. Sillä välin vauhdikas meno keskittyy Joupin No Trouble Parkille ja Rytmikorjaamon pihalla sijaitsevalle Kolistelijat DIY skeittiparkille. 

Mies temppuilee skettirampilla skeittilaudallaan

Mies tekee temppua skeittirampilla skeittilaudalla, hänellä on yllään kypärä sekä kyynär- ja polvisuojat

Aika lähteä testaamaan taitoja Seinäjoen skeittiparkeille! 

Kuvat ja tekstit – Ilta Lahti @ilta.lauriina – Kesällä 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita