Operaatio koirakivaa – Seinäjokea tassutellen - Visit Seinäjoki
Koira saa rapsutuksia eläinkaupassa omistajalta ja myyjältä.

Operaatio koirakivaa – Seinäjokea tassutellen

Lancashire heeler Chiara kävi koirakaveriensa Jupiterin ja Leksan kanssa nuuhkimassa Seinäjokea. Kolmikko löysi sieltä paljon mielenkiintoista tutkittavaa.

Huippujuttu, kokonainen vuorokausi koiraseikkailua Seinäjoella. Mukaan tutkimusmatkalle lähti pieni venäjäntoy Jupiter, meidän kesken Juppe vaan ja iso Leksa, joka edustaa niin monimutkaista rotua kuin petit basset griffon vendeen. Vaikeasta rodusta huolimatta Leksa on ihan ok uroskoiraksi, ei turhia hötkyile.

Päätimme porukalla tutustua oman alan liikkeisiin ja piipahtaa palvelusväen mieliksi syömässä ravintolassa. Toki mekin tykkäämme tosi paljon syömisestä, mutta koiraravintoloita ei tietääksemme Seinäjoella vielä ole. Eli toimimme tuttuun tapaan omat eväät mukaan -periaatteella.

Koira kuolaamassa Bar15streetin herkkulisen annoksen perään

Suuri haaveeni pinkeistä ballerinoista toteutui, kun vierailimme Finneron (lue lisää osoitteessa finnero.fi) päämajassa Seinäjoen teollisuusalueella. Siellä on kiva pikku myymälä ja iso varasto upeita koirakamppeita. Yrittäjä Tarja Keen on tosi mukava, antoi herkkuja ja luvan kierrellä nuuhkimassa pitkin varastoa. Olimme ihan päästä pyörällä, niin paljon värikkäitä koiratarvikkeita, mistä valita.

Koira päällään pieni tutua, muistuttava ballerina mekko, joka on pinkinvärinen.

Ja ne Finneron Ballerina Lacet ovat niin kauniit. Ei enää harmita niin paljon, kun tulee seuraavat juoksut. Täydellisesti istuvat juoksuhousut röyhelöineen houkuttelevat varmasti paljon sulhasia. Juppe testasi uusia valjaita, mutta sopiva koko oli varastoista loppu. Täytyy tilata verkkokaupasta, sillä ne valjaat antavat Jupelle lisää karismaa. Tarja esitteli meille vilauksen tulevasta mallistoista, ai että sieltä tulee taas herkkuja moneen makuun.

Koira nousee omistajan jalkaa pitkin uudet valjaat yllään.

Seinäjoella on uusi Dogmanin and friends (lue lisää osoitteessa: dogman.fi) suurmyymälä Päivölässä, sinne oli ihan pakko päästä. Ja se todellakin on valikoimaltaan ihan megaluokkaa, olisittepa nähneet, kun Juppe meni sekaisin leluosastolla. Se haisteli innosta täristen jokaista lelua eikä lopulta osannut päättää, minkä niistä valitsisi. Myymälässä on myös koirien kauneusstudio, seuraavalla kerralla pitää testata Trim & Spata sekä manikyyriä. Tai ainakin Spata, tuo trimmaaminen ei ole meidän juttumme. Tai ehkä voisi olla Leksan, pitääpä kysyä.

Koira valitsemassa sopivaa uutta lelua hyllystä iloisen omistajansa sylissä

Koirien keidas Törnävällä

Olimme aikaisemmin kuulleet kavereilta, että Seinäjoella must-paikka on Lemmikkipuoti Woof’s (lue lisää osoitteessa: woofs.fi) Siellä kuulemma käy väkeä ympäri Suomea, kun palvelu on niin priimaa. Minua vähän väsytti Bar15:ssa nautitun (tai siis emännät söivät, minä haistelin) lounaan jälkeen, joten ajattelin jäädä autoon prinsessapetiini kauneusunille.

Leksa oli elementissään tuossa liikkeessä, joka oli hänelle ennestään tuttu paikka. Näyteikkunalle asetetut herkkupalat katosivat suuhun, kun ihmisten silmä vältti. Leksalle ostettiin putiikista hieno ulkoiluasu, sellainen lila veden pitävä takki. Hän näyttää siinä tosi komealta.

Lemmikkipuodin pitäjä Marika Varjamo on kyllä jonkinlainen koirakuiskaaja. Hän osaa leikata koirien kynnet niin, että vauhkompikin tapaus pysyy rauhallisena. Jopa sellainen, joka on aikaisemmin pitänyt nukuttaa leikkauksen ajaksi.

Esimerkiksi Juppe, joka ulisee yleensä koko operaation ajan, käyttäytyi nyt kuin aikuinen uros. Leksa oli niin vaikuttunut leikkuupalvelusta, että haki minut autosta operaatioon. Hienosti Marika veti, kympin arvoinen suoritus. Eikä pelottanut pätkääkään, kun leikkaajan otteet olivat niin varmat.

Haukut mukaan kirpputorille

Onnellinen omistaja ja koira Ykkösbasaarin edustalla

Seinäjoen Ykkösbasaari (lue lisää osoitteessa: ykkosbasaari.fi) on ihan huippu kirpputori myös meille karvakorville. Sen leveillä käytävillä tapaa muita koiria, pikku haukut eivät näytä henkilökuntaa haittaavan. Me kohtasimme siellä Hämeenlinnasta kotoisin olevat Moomin ja Maksin, olivat päässeet oikein Seinäjoelle ostoskärryajelulle.

Koira kaksikko ostoskärryjen kyydissä Ykkösbasaarilla.

Kirpputorilla on jännittävää metsästää aarteita. Emäntä löysi minulle sinivalkoisen pehmolelun, euron maksavan kalan. Näin bloggausreissun kunniaksi sain hoitaa myyntitiskillä maksamisen ihan itse. No, hassustihan siinä kävi: euro pyöri lattialle. Hyvä palvelua, merkonomiharjoittelija Viivi Kanervisto ei suuttunut yhtään, vaan poimi hymyillen kolikon ylös. Innostuin kovasti tuosta kalasta, heittelin sitä hampaillani pitkin parkkipaikkaa. Kesti kuulemma yllättävän pitkään ennen kuin raatelin kalan sisälmykset ulos.

Koira leikkimässä pehmoleluhaulla Ykkösbasaarin tiskillä.

Palvelusväki oli valinnut majapaikaksemme Original Sokos Hotel Lakeuden ( lue lisää osoitteessa: sokoshotels.fi), joka sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Hotellin henkilökunta on tottunut palvelemaan hyvin myös meitä tassuttelijoita, sillä Seinäjoella järjestetään usein koiranäyttelyitä. Oikein viihtyisä hotelli, ihanat sängyt ja kaikin puolin siisti paikka. Siellä on myös hyvä äänieristys, mikä olikin tarpeen, sillä Juppe ei tykännyt yhtään, kun yritin livahtaa hänen emäntänsä viereen yöllä nukkumaan. Murisi ja meuhkasi kuin isompikin vahtikoira.

Koira nuuskimassa hotellin ilmaa sängyllä

Lakeudessa on ravintolassa erillinen tila, jossa lemmikit saavat olla palvelusväen seurassa heidän nauttiessa aamupalaa. Lisäksi hotellin naapurissa on ulkoiluun sopiva iso Lakeudenpuisto. Siellä voisimme järjestää vaikka uuden koiratapahtuman.

Näin ensinuuhkaisulta Seinäjoki tuntuu oikein passelilta paikalta meille koirille, miksei myös kissoille. Kannattaa matkustaa kauempaakin, sillä lakeudella on runsaasti tilaa hyville haukuille. Terveisin Chiara.

Koira istuu tyytyväisenä hotellin nojatuolilla

Blogin kirjoitti Outi Myllymäki marraskuulla 2023

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita