Opastettu kierros Seinäjoella

Naiset kävelevät kohti Lakeuden Ristiä.

Opastettu kierros tutustuttaa kaupunkiin ja kulttuuriin

Opastettu kierros on oiva tapa tutustua kaupunkiin, historiaan tai kulttuurikohteeseen. Oppaiden seurassa pääset kuulemaan kiehtovia tarinoita ja kiinnostavia yksityiskohtia. Missä käytössä vanhat rakennukset ovat aiemmin olleet, ja mitä niistä on vielä nykypäivänä jäljellä? Voit löytää myös tutuista kohteista täysin uusia ja yllättäviä puolia, kun tutustut niihin asiantuntevan oppaan johdolla.

Olitpa liikkeellä joko pienen tai isomman ryhmän kanssa, kannattaa lähteä mukaan opastetulle kierrokselle, joka tarjoaa rutkasti uutta tietoa ja tietysti myös mukavaa ajanvietettä! Seinäjoelta löydät monta kiinnostavaa vaihtoehtoa aina kiertoajelusta kävelykierrokseen. Opastettu kierros opettaa ja inspiroi kaikenikäisiä!

Seinäjoen opastetut kävelykierrokset ja kiertoajelut

Paikallisoppaat kertovat mielellään kaupungin tarinan aina historiasta nykypäivään saakka. Miten Seinäjoki on kehittynyt pienestä kauppalasta nykypäivän elinvoimaiseksi maakuntakeskukseksi? Kaupungin tarinaan voit tutustua joko perinteisellä kaupunkikiertoajelulla tai lintuperspektiivistä Lakeuden Ristin tornin näköalatasanteelta opastettuna. Halutessasi voit nauttia myös rauhallisesta kävelykierroksesta Seinäjoen jokirannassa, kuunnellen kiinnostavia vanhoja tarinoita ja nauttien kauniista rantamaisemista.

Todelliselle aikamatkalle pääset, kun lähdet rooliopastukselle ylikonduktööri Jakob Kronlundin vaimon Marian johdolla. Kävelykierroksella kuulet Seinäjoen keskusta-alueen kehittymistä viime vuosisadan alusta aina tähän päivään asti. Millaisia jännittäviä tarinoita Marialla onkaan kerrottavanaan? Kierroksen aikana tutustutaan myös keskustan vanhoihin rakennuksiin, torielämään ja asemanseudun kehittymiseen.

Opastetulla Aalto-keskuksen kävelykierroksella pääset tutustumaan rakastetun arkkitehdin ja muotoilijan Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin. Samalla kuulet mielenkiintoisia tarinoita Alvar Aallon eteläpohjalaisista juurista. Aalto-keskuksen rakennusten lisäksi kierroksella tutustutaan JKMM-arkkitehtien suunnittelemaan Apila-kirjastoon, joka on erityisesti arkkitehtuurinsa puolesta näyttävä kokonaisuus – tiesitkö, että kirjaston muoto muistuttaa ylhäältä päin katsottuna apilaa?

Historiasta kiinnostuneiden kannattaa suunnata Törnävän sairaala-alueen opastetulle kävelykierrokselle. Kierroksella kuulet vanhan piirimielisairaalan historiasta sekä nykyisistä suunnitelmista ja alueen kehittymisestä. Samalla pääset ihastelemaan alueen ainutlaatuista miljöötä: historiallisia rakennuksia, vehreitä puistoalueita ja tunnelmallisia metsäpolkuja.

Yhdessä asiantuntevan oppaan kanssa toteutettu opastettu kierros on monipuolinen elämys, joka tarkoittaa myös uusien asioiden oppimista sinua kiinnostavista aiheista: olipa kyse sitten kulttuurista, historiasta, taiteesta, arkkitehtuurista tai jostain muusta aihepiiristä. Sano sivistykselle kyllä ja tule viihtymään Seinäjoelle!