Uuden opiskelijan vinkkilista - Visit Seinäjoki
Ystävykset istumassa Pumppurannan laiturilla viettämässä aikaa.

Uuden opiskelijan vinkkilista

Onnea uudesta opiskelupaikasta Seinäjoella – valitsit hyvin! Seinäjoki tarjoaa uusille opiskelijoille rutkasti erilaista tekemistä ja kokemista kaikkien makuun, jokaiselle löytyy varmasti jotain. Paras lahja, jonka voit antaa itsellesi on hankkia unohtumattomia muistoja opiskeluajoilta, joita on mukava muistella pitkään opintojenkin jälkeen. Nappaa alta meidän Seinäjoki vinkkimme sinulle!

Tutustu rohkeasti ja osallistu moneen!

Tämä vinkki pätee niin opiskeluyhteisöön, kun uuteen kotikaupunkiisikin. Erityisesti ensimmäisten viikkojen aikana on tärkeää osallistua yhteisiin tapahtumiin, sillä tällöin tutustut uusiin koulukavereihisi sekä opiskelijakulttuuriin. Onneksi et ole yksin, sillä myös ihmiset ympärilläsi ovat uudessa tilanteessa totuttelemassa uuteen elämänvaiheeseen.

Sinua rohkaistaan osallistumaan koulun oheistoimintaan, kuten opiskelijajärjestöihin tai tutorointiin. Tämä myös kannattaa, sillä näin luot ympärillesi arvokasta verkostoa. Aktiivisuus opiskelija-aikana näyttää myös hyvältä CV:ssä ja useista pesteistä saat vieläpä opintopisteitä. Älä ahmi lautasellesi kuitenkaan liikaa, jotta aikaa jää myös opiskelulle ja vapaa-ajalle. Opiskelijajärjestöt järjestävät bileiden lisäksi viikoittain matalan kynnyksen ohjelmaa, kuten alkoholittomia illanistujaisia Torni-saunalla sekä lajikokeiluja. SAMOn sekä oman alan opiskelijajärjestön sometilit kannattaa ottaa heti haltuun, ettet missaa mitään!

Tutustu myös Seinäjokeen!

Seinäjoella on tarjota jokaiselle jotakin! Ehkäpä tunnetkin Seinäjoen jo kesän kovimpana festarikaupunkina tai monipuolisena shoppailukohteena. Visit Seinäjoki tarjoaa vinkkejä muun muassa ajanviettoon, tapahtumiin sekä mielenkiintoisiin kohteisiin liittyen. Esimerkiksi näistä on hyvä aloittaa tutustuminen:

Seinäjoen yritykset tarjoavat reilusti hyviä opiskelijatarjouksia, joihin pääset käsiksi Slice-sovelluksella sekä SAMOn jäsenyydellä. Tarjouksia on laaja kirjo ravintoloilta, katsastuskonttoreilta, kauneudenhoitopalveluilta, sisustuksesta ja niin edelleen. Parhaimmillaan nautit ravintola-annoksen puoleen hintaan.

Löydä oma tapasi opiskella ja elää

Opiskelun alussa on hyvä pohtia myös, mikä on juuri sinulle paras tapa opiskella. Opitko parhaiten kirjoittamalla tarkkoja muistiinpanoja luennoilla vai kertaamalla asiat kotona? Miten säilytät muistiinpanojasi – tietokoneella vai kansiossa? Yksi monelle toimiva tapa on kirjoittaa luennolla tunnin pääpointit ylös ja viimeistellä muistiinpanot kotona kertaillen. Älä kuitenkaan stressaa asiasta vielä liikaa, sillä oma tapa opiskella löytyy ja hioutuu ajan kanssa.

Myös oma tapa elää uudessa kaupungissa muodostuu ajan kanssa. Kiertele paikkoja ja pian löydätkin omat suosikkisi. Etsitkö tunnelmallista kahvilaa? Puoti ja kahvila Ihana tai Valkoinen Puu tarjoavat makeita makuelämyksiä. Onko kiikarissasi menomesta illanviettoon kavereiden kanssa? Kabacka, Vekseli tai uusi elokuvateatteri Biorex Seinäjoki ovat teidän makuunne. Haluatko rauhoittua hetken luonnon helmassa? Paukanevan pitkospuut ja Joupin kuntoportaat tarjoavat palan rauhaa. Nämä ja monet muut mielenkiintoiset kohteet löydät kätevästi osoitteesta visitseinajoki.fi.

Seuraa Instagramissa:

Jaa kuvasi hashtagilla #visitseinäjoki

Tsemppiä opiskeluun! <3

Lisää samanlaisia tarinoita

Lue lisää tarinoita