Teatteri Hysteria - Visit Seinäjoki
Teatteri Hysteria kuvattuna Piirin alueella Törnävällä.

Teatteri Hysteria

Teatteri Hysteria on Törnävän Piirin alueella toimiva ammattiteatteri, joka tarjoaa monipuolista teatteria Improaallon huumoriesityksistä aina ajankohtaisiin näytelmiin. Teatterin yhteydessä toimii ravintola Verstas, joka palvelee lounas- ja teatterin väliaikaravintolana. Kesäisin Teatteri Hysteria toteuttaa kesäteatteria niin aikuisille kuin lapsillekin. Hysteria tuottaa palveluita työhyvinvointipäiviin sekä koulutuksiin. Hysteriasta voit vuokrata tilat myös yksityistilaisuuksiin tai tapahtumiin ohjelmistopalveluilla, ruokailuilla ja kahvituksilla, alkoholitarjoiluilla tai ilman.

Yksi lensi yli käenpesän

Yksi lensi yli käenpesän teatteri hysteria promokuva

Yksi lensi yli käenpesän -näytelmä sijoittuu 1960-luvun yhdysvaltalaiseen mielisairaalaan. Suljetulle osastolle tuodaan yhteiskuntaa vastaan kapinoiva pikkurikollinen Randle P. McMurphy, joka laittaa mielisairaalan arjen sekaisin ensimmäisestä päivästä lähtien. Pian McMurphy havaitsee epäkohtia sairaalan totutuissa tavoissa. McMurphy nousee puolustamaan potilaiden vapautta ja haastaa mielisairaalan hoitajan Ratchedin harjoittaman autoritäärisen vallan. Samalla hän inspiroi muita potilaita elämään vapaammin. Mutta meneekö McMurphy lopulta liian pitkälle?

Ken Keseyn klassikkoromaaniin perustuva Yksi lensi yli käenpesän -näytelmää esitetään keväällä ja syksyllä 2024. Teatteri Hysteria sijaitsee entisellä mielisairaala-alueella Seinäjoen Piirillä, mistä syntyy näytelmän aiheeseen aivan toisenlainen tunnelma. Kirjailija Ken Kesey työskenteli aikanaan Palo Alton sairaalan akuuttien osastolla. Kokemuksien pohjalta syntyi tämä tunnettu klassikkoteos, josta näytelmän on kirjoittanut Dale Wasserman. Jack Nicholsonin tähdittämän menestyselokuvan myötä teoksen maine levisi ympäri maailmaa.

Randle P. McMurphyn roolissa nähdään näyttelijä Rami Mäkilaine, Päällikkö Bromdenin roolissa näyttelijä Jussi Lampi ja Hoitaja Ratchedin roolissa näyttelijä Juulia Soidinaho. Näytelmä toteutetaan kymmenen näyttelijän voimin. Mukana Teatteri Hysterian näyttelijöiden lisäksi myös uusia näyttelijöitä.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri

Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri Teatteri Hysteria Promokuva KLASSIKKOSATU KAHDEN ERILAISEN KAVERIN YSTÄVYYDESTÄ

Heinä- ja elokuussa Teatteri Hysterian teatterisalissa nähdään lapsille suunnattu Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri -musiikkiteatteriesitys. Esitys kertoo ystävyydestä erilaisten toverusten välillä ja siitä kuinka tärkeää on pitää toisten puolia. Hurmaava Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri on klassikkosatu, jossa päästään seikkailemaan niin kaupungissa kuin maaseudulla. Sateestakaan ei tarvitse huolehtia, sillä esitykset toteutetaan Teatteri Hysterian sisätiloissa.

Lapsille suunnatun musiikkiteatteriesityksen toteuttavat Teatteri Hysterian nuoret näyttelijät.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Improaalto Verstaan kesäterassilla

Tule mukaan nauttimaan Improaallon showsta hyvän ruuan ja juoman äärelle Ravintola Verstaan kesäterassille Piirin historialliseen ympäristöön. Humoristinen esitys rakentuu yhdessä yleisön kanssa, sillä illan kulku rakentuu katsojien toiveista, eikä mikään aihe ole Improaallon esiintyjille liikaa. Kesän viihdyttävin show koettelee vahvasti nauruhermojen säikeitä! Esityksessä nähdään Improaallon koko porukka: Juulia Soidinaho, Rami Mäkilaine, Tapani Korhonen ja Jussi Lampi. Muusikoista iltaa säestää Jaakko Elenius tai Tuomo Tiitinen.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Tilaa Improaalto esiintymään

Improaallon huumorilla kuorrutetut improvisaatioesitykset ovat yllätyksiä täynnä, kun vauhdikkaat näyttelijät laittavat itsensä likoon mitä kummallisimmissa tilanteissa. Luvassa on aina yllättävä ja ainutlaatuinen huumorishow musiikilla höystettynä, kun energiaa pursuava poppoo astuu lavalle mittelemään, kenen pokka pitää. Jokainen esitys on ensi-ilta, sillä sketsit luodaan aina paikan päällä yleisön toiveiden mukaisesti yleisön toimialaan tai toiveisiin liittyen.

Improaalto räätälöi tilaisuuteesi sopivan esityskokonaisuuden toiveidesi mukaan. Sketsit valitaan tilanteen luonteen mukaisesti. Tilaaja voi esimerkiksi toivoa hurttia huumoria tai koulutuspäivän sisältöön sopivia sketsejä. Improaallon näyttelijät vuorovaikuttavat yleisön kanssa, pyytäen heiltä aiheita ja paikkoja sketsien pohjaksi. Näyttelijät kuuntelevat tarkalla korvalla yleisön tunnelmaa ja johdattelevat herkällä otteella katsojia hauskan äärelle. Esityksen kesto vaihtelee tilaajan toiveiden mukaan noin 30 minuutin ja 90 minuutin välillä. Improaallossa näyttelevät näyttelijät Juulia Soidinaho, Rami Mäkilaine, Jussi Lampi ja Tapani Korhonen.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta

Uutta virtaa työyhteisöön -Tyhypaketteja työyhteisöille

Teatteri Hysterian työhyvinvointityöpajasta saatte uutta energiaa työyhteisöönne. Työpajassa osallistujat pääsevät ryhmässä tutustumaan improvisaatioharjoitteisiin, joiden avulla ryhmätyöskentelyyn tuodaan mukaan iloa ja huumoria. Improvisaation perusajatus, “moka on lahja”, antaa osallistujille eväitä hyväksyä omia erheitään lämminhenkisessä tunnelmassa. Työpaja sisältää virittäytymistä läsnäoloon sekä vuorovaikutukseen, josta siirrytään ryhmähenkeä kohottaviin hetkiin. Työpajan aikana kutkutellaan nauruhermoja, nautitaan yhdessä tekemisestä sekä innostutaan unohtamaan ajan kulku.

Työpajat suunnitellaan ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaiseksi. Työpajat on mahdollista toteuttaa tilaajan toivomassa tilassa tai Hysterian tiloissa. Hysterian tiloihin on mahdollista saada kahvi- ja/tai lounastarjoilu sekä kierros Piirin uudistuvalla alueella.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

Vuokraa Teatteri Hysteria tapahtumaan tai kokouksiin

Törnävän Piiri on tunnettu laajoista puistoalueista sekä yhteisöllisyyttä henkivästä tunnelmasta. Hysterian tiloissa pystyt järjestämään tilaisuuden tai juhlan jopa 10-80 hengen ryhmille. Teatterisalista löytyy avaraa tunnelmaa tilaisuuden järjestämiseen sekä esiintymislava ohjelmanumeroihin. Törnävän Piirin alueelta löytyy myös intiimi kirkko ja kuvauksellisia puutarha-alueita. Hysterian vuokratilat soveltuvat hienosti myös kokouksiin ja kokoontumisiin. Oli sitten kyseessä yhdistyksen tai yrityksen kokous, voit vuokrata tilamme palveluilla tai ilman. Hysterian tilaan kuuluvat iso sali, aulatilat sekä vessat. Tilan vieressä on parkkipaikka jopa 70 autolle. Hysterian tilat käsittävät kokonaisuudessaan noin 200 neliömetriä. Hysterian tilat ovat anniskelualuetta syyskuusta 2022 lähtien ja mahdolliset tarjottavat on sovittava Ravintola Verstaan kautta toteutettaviksi. Hysteriasta saat kokonaisvaltaisen tarjouksen tarjottavineen ja ohjelmanumeroineen juhliisi.

Lue lisää Teatteri Hysterian sivuilta.

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe