Seinäjoen kaupunginteatteri - Visit Seinäjoki
Niin kuin taivaassa pressikuva, jossa pariskunta pyöräilee peltotiellä auringonlaskussa

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen Kaupunginteatteri –
Suurella sydämellä teatterielämyksiä Seinäjoella koko perheelle, kesällä ja talvella

Seinäjoen kaupunginteatterin ohjelmistossa nähdään aikamme ihanin musikaali Niin kuin taivaassa, Seinäjoelle sijoittuva kotimainen kantaesitys Ennen lintuja sekä lapualaisesta presidenttiehdokkaasta kertova Kekkosen tytär -komedia. 

Niin kuin taivaassa

Esitys kertoo pienestä kyläyhteisöstä, jonka elämä muuttuu, kun maailmalla uraa tehnyt kapellimestari palaa lapsuutensa maisemiin. Suurien tunteiden musikaali käsittelee isoja teemoja tavallisten ihmisten näkökulmasta. Meitä tavallisia ihmisiä iloineen ja suruineen kuvaavassa Niin kuin taivaassa –musikaalissa tavataan paitsi maailmankuulu ja lapsuudenmaisemistaan rauhaa etsivä kapellimestari, myös kylän asioita järjestelevä kyläkauppias, omanarvontuntoinen kirkkoherra, lämminsydäminen kauppa-apulainen ja unelmansa kadottaneita kyläläisiä, joilla jokaisella on oma tarinansa. 

Juhlavuoden musikaali on iso satsaus Seinäjoen kaupunginteatterilta, jonka suurelle näyttämölle nousee 60-vuotisen historian kookkain esiintyjäkaarti. Komeana soiva Niin kuin taivaassa kertoo sydämellisesti ja tunteikkaasti pikkukylän ihmisistä 

Kekkosen tytär

Lapualaislähtöisen kirjailija-toimittaja Taina Latvalan kirjoittama Kekkosen tytär –komedia kertoo viisikymppisestä Katasta, jonka maailma mullistuu hänen iäkkään äitinsä paljastaessa presidentti Kekkoseen liittyvän salaisuuden. Perhe tempautuu mukaan armottomaan presidenttipeliin, jossa totuus ja valhe ottavat mittaa toisistaan. Luvassa on tarina vahvatahtoisista pohjalasinaisista, jotka ryhtyvät hiihtämään omia latujaan. Miehet puolestaan joutuvat kyseenalaistamaan vanhan maailman mallit. 

Vuoden 2021 parhaana näytelmänä palkittu Kekkosentytär on kuumottavan ajankohtainen saadessaan ensi-iltansa 3. marraskuuta, aivan presidentinvaalien kynnyksellä.  

Ennen lintuja

Merja Mäen suositun ja palkitun Ennen lintuja –romaanin näyttämösovitus saa kantaesityksensä 11. marraskuuta Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. 
Talvisodan käynnistämästä evakkotaipaleesta kertova näytelmä seuraa nuoren Allin tuloa ja sopeutumista Seinäjoelle. Laatokalle on jäänyt koti ja tulevaisuuden suunnitelmat. Vaikka lakeudella kaikki on erilaista, löytyy avaruutta maiseman lisäksi myös pohjalaisten sydämistä. Karjalasta Seinäjoelle -tarinaillassa eläydytään evakkojen kokemuksiin musiikin ja kertomusten avulla. Esitystä varten kerätään siirtokarjalaisten ja heidän jälkeläistensä tosikertomuksia 

Lisäksi kaupunginteatterin lavalla nähdään laaja kirjo vierailevia tähtiä ja konsertteja. Tulevan ohjelmiston ja aikataulut löydät Seinäjoen kaupunginteatterin sivuilta. 

 

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe