Seinäjoen kaupunginteatteri - Visit Seinäjoki

Seinäjoen kaupunginteatteri

Seinäjoen Kaupunginteatteri –
Suurella sydämellä teatterielämyksiä Seinäjoella koko perheelle, kesällä ja talvella

Tragedia, joka kosketti koko kansaa

13. huhtikuuta 1976 on päivä, jonka muistaa jokainen tuolloin elänyt suomalainen. Lapuan Patruunatehtaalla räjähti. 40 ihmistä sai surmansa ja useita kymmeniä loukkaantui. Lukuisten perheiden elämä muuttui iäksi. Patruunatehdas-näytelmä on kuvaus tuosta päivästä ja kohtalokkaista tapahtumista ennen räjähdystä. Se kertoo päivistä, jotka seurasivat tragediaa ja perheistä, joissa opeteltiin elämään ilman rakasta ihmistä.  Ensi-ilta 10.9.2022.

Komedia kypsymisestä

Groan Ups on komedia ekaluokkalaisista, jotka kasvavat yläkoululaisiksi ja kokoontuvat nelikymppisinä luokkakokoukseen. Mutta aikuistuvatko he koskaan oikeasti? Tämä kasari- ja ysärinostalgiaa tihkuva esitys sopii kaikille, jotka ovat tai ovat olleet lapsia ja nuoria. Esitykset 12.11.2022–22.4.2023.

Koskettava muistelmateos näyttämöllä

Kotimainen kantaesitys kysyy, voiko mikään täyttää äidin jättämää aukkoa? Äitiä ikävä on henkilökohtainen ja herkkä, riipaisevan kaunis muistelmateos, jossa Huovinen palaa lapsuutensa maisemiin ja 34-vuotiaana kuolleen äitinsä muistoon. Kaipauksen taival on pitkä. Nyt Huovinen on 78-vuotias, ja hänellä on yhä äitiä ikävä. Voiko äidin löytää uudelleen, ja jos voi, helpottaako ikävä koskaan? Esitykset 29.10.2022–21.4.2023.

Lisäksi kaupunginteatterin lavalla nähdään laaja kirjo vierailevia tähtiä ja konsertteja. Tulevan ohjelmiston ja aikataulut löydät Seinäjoen kaupunginteatterin sivuilta.

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe