Suomen siirtolaisuusmuseo / Hakalan talo - Visit Seinäjoki

Suomen siirtolaisuusmuseo / Hakalan talo

Peräseinäjoella sijaitsevassa siirtolaisuusmuseossa eli Maailman Raitilla voi tutustua suomalaisen siirtolaisuuden historiaan. Alueen kaikki rakennukset ovat suomalaisten siirtolaisten rakentamia ja asumia, ja ne on siirretty nykyiselle paikalleen Kalajärven rannalle eri puolilta maailmaa. Rakennukset ja niiden esineistö sekä kuvat kertovat värikkäitä tarinoita suomalaisten siirtolaisten elämästä. Maailman Raitin ensimmäinen rakennus, Hakalan Amerikan talo, avattiin yleisölle vuonna 2008.

Hakalan talo kertoo Matti ja Sanna Hakalasta sekä heidän jälkipolvistaan. Ilmajoelta kotoisin ollut Matti Hakala työskenteli 1900-luvun alussa USA:ssa rautateiden palveluksessa ja hankki rahat talon rakentamista varten. Rakennuksessa on runsaasti esineitä ja kuvia Hakaloiden elämän varrelta ja niiden aito tunnelma siivittää museovieraan yli vuosisadan takaiseen siirtolaiselämään. Tule tutustumaan myös muihin siirtolaisten rakennuksiin. Maailman Raittia hallinnoi Suomen Siirtolaisuusmuseon Tuki ry.

Hakalan Amerikan talon lisäksi Maailman Raitilla on Australiasta tuotu sokeriruokofarmin työntekijöiden talo eli keinikämppä, Siperiasta tuotu ylihärmäläisen rangaistusvangin Matti Unkurin talo ja Kanadan Saskatchewanista tuotu alahärmäläislähtöisen Knuuttilan suvun talo. Kaikki rakennukset on saatu lahjoituksina irtaimistoineen ja kalusteineen.

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe