Apila Kirjasto - Visit Seinäjoki

Apila Kirjasto

Seinäjoki sai uuden kaupunginkirjaston vuonna 2012, kun Apilaksi nimetty, JKMM Arkkitehtien suunnittelema näyttävä rakennus valmistui. Kirjaston muoto muistuttaa ylhäältä katsottuna apilaa, ja sen suunnittelussa on otettu vaikutteita myös japanilaisesta origamista.

Julkisivu on kuparia, jossa on suomumainen kuvio. Uuden kirjaston valmistumiseen saakka pääkirjastona toimi Alvar Aallon piirtämä vuonna 1965 valmistunut Aalto-kirjasto, joka on osa Aallon suunnittelemista hallinto- ja kulttuurikeskuksen rakennuksista koostuvaa Aalto-keskusta. Nykyisin vanhassa Aalto-kirjastossa sijaitsevat lukusali, taide-, historia-, ja kansatiedekirjat sekä maakuntakokoelma, kotimaisten lastenkirjojen kokoelma sekä opetus- ja ohjauskäyttöön tarkoitetut ryhmäaineistot. Aalto-kirjaston ja palkitun Apila-kirjaston yhdistää maanalainen käytävä.

Seinäjoen kaupunginkirjastoon kuuluu pääkirjaston lisäksi kolme lähikirjastoa, laitoskirjasto Törnävällä sekä kaksi kirjastoautoa. Kirjaston sydän on lukuportaikko, jonka äärellä voi järjestää tapahtumia mutta myös lukea ja viettää aikaa. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat kirjaston tilauslehdet ja asiakaskäyttöön tarkoitetut internet-koneet sekä kahvila. Lisäksi ensimmäisessä kerroksessa on kokoontumistila Jaaksi-sali ja Lasten Piilomaa, jossa lapset pääsevät tutustumaan teemojen mukaan järjesteltyihin kirjataloihin. Piilomaan vierestä löytyy aikuisten kirjasali. Kirjaston pohjakerroksesta löytyvät musiikkiaineisto sekä nuorten aineisto. Lisäksi pohjakerroksessa on pelitila, näyttelytila ja musiikinkuunteluhuone sekä digitaalinen piano. Alakerrasta on kulku myös Aalto-kirjastoon.

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita