Opastettu elämyspatikointi Paukanevan Pitkospuilla - Visit Seinäjoki
Paukanevan pitkospuut kulkevat pitkin alueen suota.

Opastettu elämyspatikointi Paukanevan Pitkospuilla

Tule ihastelemaan kaunista suomaisemaa ja viettämään aikaa sen erityisessä tunnelmassa. Luonnosta nauttimaan voit lähteä esimerkiksi ystävien, perheen tai työporukan kanssa. Pitkospuilta löytyy reitti myös liikuntarajoitteisille. Valittavanasi on kaksi eri lähtöpaikkaa ja reittiä ja matkalla on myös mahdollisuus tutustua Paukanevan erikoiseen luontoon ja elämyskohteisiin. Tutustu Paukanevan erikoiseen historiaan sivuiltamme.

Lähtöpaikka 1: Vaasantie – Lehtisalon Laavu: Lähtö Vaasantie 18 varrelta. Levähdyspaikalla on infomökki, jonka luota pitkosreitti alkaa.

Lähtöpaikka 2: Lehtisalon laavu – lintutorni: Lähtö Kiikuntieltä Lehtisalon louhokselle ja laavulle poikkeavan metsätien risteyksestä. Ennen tai jälkeen retken voi halutessaan käydä pulahtamassa tien päässä olevan Lehtisalon louhoksen kirkkaaseen veteen.

Molempien reittien pituus on 2,4 km ja kesto 1–3 tuntia riippuen kävelytahdista ja pysähdysten määrästä; 1 tunnin todella ripeää kävelyvauhtia ilman pysähdyksiä, 2 tunnin kävely ja tauko valmiiden eväiden kanssa, 3 tunnin rauhaisa kävely ja nuotioeväät. Vaellukset toteutetaan 4–10 hengen ryhmässä ja hinta sovitaan erikseen. Mukaan kannattaa ottaa tukevat kengät, juomapullo sekä eväät. Halutessasi voit myös varata nokipannukahvit ja pullatarjoilun Lehtisalon laavulle 5€/hlö tai kaakao- tee tai mehutarjoilun pullan kera 4€ / hlö.

Lakeuden Elämysliikunta ry on elämysliikunnan edelläkävijä, jonka tarkoituksena on viedä eteenpäin elämyksellisen liikunnan harrastusmahdollisuuksia. Yhdistyksen päämääränä on tämän lisäksi edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua sekä vaalia kulttuuriperinteitä. Elämysliikunnalle on tärkeää tuoda luonto kaikkien ulottuville ja heiltä voitkin varata opastettuja elämyskierroksia. Elämyskierroksilla tutustut Seinäjoen luontoreitteihin 4-10 hengen ryhmässä ja valittavanasi on retki Paukanevan pitkospuilla, lastenreitillä tai Jouppilanvuoren esteetön reitti.

NETTISIVUT
  • Osoite:

  • Kyrkösvuorentie 26, 60220 Seinäjoki

  • Puhelin:

  • 050 3727081
  • Sähköposti:

  • elamysliikunta@gmail.com
  • Sijainti kartalla:

  • Opastettu elämyspatikointi Paukanevan Pitkospuilla

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe