Elämysliikunta - Visit Seinäjoki
Pitkospuut Seinäjoen Paukanevalla illanlaskussa.

Elämysliikunta

Seinäjoki tunnetaan monipuolisena urheilukaupunkina mutta kaupungissa on vertaansa vailla oleva liikuntareitistö. Seinäjoen alueella on useita kunto- ja pururatoja, ulkoilureitistöjä sekä hiihtolatuja. Kunnossapidettäviä latuja on yli 200 km.
Suurin ulkoilualue on Jouppilanvuoren maastossa, jossa voi mm. kiertää Kyrkösjärven ympäri, poiketa luontopolulla, lenkkeillä kuntoradalla tai tutustua Esteettömään Joupiskan reittiin sekä Esteettömään elämysliikuntareittiin, joka ulottuu Ilmajoen Ahonkylään asti.

Laavuja ydinseinäjoen alueella on kymmenkunta. Laavuja on mm. Hallilanvuoren juurella, Kyrkösjärven, Elämys-, Esteettömällä ja Honkakylän reitillä. Kaupunki huolehti, että Jouppilanvuoren esteettömällä reitillä on polttopuita. Otathan muille laavuille omat polttopuut.
Talviajan suosituin reitti on on v. 2010 marraskuussa käyttöön otettu Esteetön elämysliikuntareitti Ahonkylään, joka lähtee Joupiskan kuntoradalta. 23 km pitkän reitin varrella on useita elämyskohteita. Nurmon alueella suosituin kuntorata on Hyllykalliolla. Hyllykallion kuntorata yhdistyy Tanelinrannan virkistysalueeseen, jossa hyvät hiihtomahdollisuudet heti alkutalvesta takaa lumetusjärjestelmä. Lähellä Seinäjoen keskustaa ja Nurmon keskustan välittömässä läheisyydessä luonnonrauhaan pääsee Paukanevan pitkosreitillä, joka on EU:n Natura 2000-suojeluohjelmaverkoston kohde. Paukaneva on loistava koko perheen ulkoilualue. Katso lisää Metsähallituksen Luontoon.fi-sivustolta.

Ylistaron alueella Malkakoski on luonnonkaunis ulkoilualue, jossa voi ihastella lintuja lintutornista, poiketa laavulla sekä kuunnella Malkakosken pauhua ja kalastaa. Peräseinäjoen alueella suosituin ulkoilureitistö sijaitsee Kalajärven ympäristössä, josta löytyy uudistettu esteetön geologinen luontopolku, patikointi- ja pyöräilyreitti Kalajärven ympäri, uimaranta, rantalentopallokentät, puistogolf, karaavaani- ja mökkialue sekä ravintolapalvelut. Uutuutena talvella 2013 avattiin retkiluistelurata.

Lisää tietoja löydät elamysliikunta.fi –sivustolta.
Kattavat kuvaukset ja karttoja Seinäjoen reitistöstä löytyy Kartat-sivulla

NETTISIVUT
  • Osoite:

  • Useampia osoitteita

  • Puhelin:

  • 050 372 7081
  • Sijainti kartalla:

  • Elämysliikunta

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe