Etelä-Pohjanmaan viinaralli - Visit Seinäjoki
Koivukuja kulkee lakeusmaisemien läpil.

Etelä-Pohjanmaan viinaralli

Etelä-Pohjanmaan viinaralli yhdistää eteläpohjalaisen käsityötaidon ja viinanteon vaihteleviin pohjalaismaisemiin. Reitti kulkee Isonkyrön, Kurikan, Ilmajoen ja Seinäjoen maisemissa.

Etelä-Pohjanmaan Viinaralli ei kehota tankojuoppouteen vaan tutustumaan Etelä-Pohjalaisiin panimoihin ja viinatehtaisiin. Suomen ehkä tunnetuin juoma on saanut myös nimensä täältä. Moni on kuullut Koskenkorvasta, mutta kuka siellä on käynyt? Tällä rengasreitillä sekin tulee tutuksi. Reitti kulkee Isonkyrön, Kurikan, Ilmajoen ja Seinäjoen maisemissa. Reitin varrella on maineikas Kyrö Distillery Isossakyrössä ja Koskenkorvalta löytyy Koskenkorvan Trahteeri ja museo. Ylistarossa, joka on osa Seinäjokea, on juomatehdas Pirula. Reitiltä voi poiketa Seinäjoelle ja Mallaskosken panimolle vanhan vesitornin juurelle. Uusin panimo Etelä-Pohjanmaalla on Kurikan Lakkitehtaalla Panttilassa. Lakkitehdas huokuu historiaa, mutta oluenpano on vasta alkanut. Viinarallin reitiltä löytyy myös Orisbergin kartano. Kartanon yhteydessä on kappeli ja siellä voi myös yöpyä leirintäalueella.

Reitti tarjoaa tyypilliset eteläpohjalaiset maisemat: avarat peltoaukeat, metsän halki kulkevat hiekkatiet ja idylliset kylätiet. Reitin varrelta löytyy sekä historiallisia että erikoisempiakin kohteita, esimerkiksi Komia kirkko Ylistarossa sekä Jari Mäen amerikkalaishenkinen ranch ja myymälä Koskenkorvalta.

  • Osoite:

  • Oltermannintie 6

  • Sijainti kartalla:

  • Etelä-Pohjanmaan viinaralli

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe