Kriikun museomylly - Visit Seinäjoki
Kriikun Myllykaffila kosken varrella Ylistarossa. Kuvassa vanha myllyrakennus ja sen yhteyteen rakennettu kesäterassi, jossa asiakkaat voivat juoda kahvia.

Kriikun museomylly

Kriikun museomylly tarjoaa aikamatkan Kyrönjoen kulttuurihistoriaan. Mylly sijaitsee Ylistaron keskustassa, suojellun Kyrönjoen rannalla. Mylly on valmistunut 1870-luvun lopulla ja se on edelleen perustajasukunsa Kriikun omistuksessa. Komeassa kolmikerroksisessa vesimyllyssä on neljä kiviparia ja ryynikoneita eri aikakausilta. Niillä jauhettiin paitsi Ylistaron myös lähiseutujen viljaa, erityisesti ruista ja ohraa sekä leipäjauhoiksi että ryyneiksi. Museomylly toimii nykyään kokous- ja juhlapaikkana ja lisäksi siellä on tarjolla herkullista kotiruokaa. Myllyllä järjestetään tilauksesta jauhatusnäytöksiä myllärin johdolla. Kesästä syksyyn kosken rantaan voi tulla herkuttelemaan idylliseen kesäkahvilaan, tai varata saunan ja kylpytynnyrin pienempiin juhla- tai perhehetkiin.

Myllykaffila on auki elokuun loppuun asti ti-pe 11-18, la 11-16, ja su 12-19. Muina aikoina ja ryhmät tilauksesta. Myymälässä myynnissä myös lähiseudulta olevien pienten käsityöyrittäjien valmistamia tuotteita, mm: lasten vaatteita, pellavatuotteita, Lappajärveläistä makuhunajaa, hilloja, hyytelöitä, kuohujuomia ja mehuja. Myymälästä löytyy myös Markku Huhdan runokirjat ja kortit, yksilölliset käsintehdyt hoitavat suolasaippuat, jalkakylvyt, hauskoilla teksteillä tehdyt herkut pohjanmaan murteella ja myllyaiheiset matkamuistot kaffeista kortteihin.

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe