Eteläisen Etelä-Pohjanmaan rengasreitti - Visit Seinäjoki
Peräseinäjoen Kalajärven ranta ja laituri.

Eteläisen Etelä-Pohjanmaan rengasreitti

Rengasreitti Peräseinäjoelta Alavuden kautta takaisin Peräseinäjoelle kiertää metsäisiä hiekkateitä sekä idyllisiä kyläteitä. Matkalle mahtuu myös isompia väyliä. Reitti piipahtaa myös Pirkanmaan puolella. Peräseinäjoen Kalajärvellä voi majoittua leirintäalueella tai mökkimajoituksessa. Matkailukeskus tarjoaa myös paljon muuta ajanvietettä pidempäänkin oleskeluun.

Peräseinäjoki tarjoaa myös mielenkiintoisen katsauksen historiaan Suomen Siirtolaisuusmuseossa. Kalajärven rannalla sijaitseva matkailukohde Maailman Raitti kertoo suomalaisten siirtolaisten asumisesta ja elinoloista eri puolilla maailmaa. Ensimmäinen Maailman Raitin rakennus, Hakalan ”Amerikan”  talo avattiin yleisölle kesällä 2008. Hakalan talo kertoo amerikansiirtolaisuudesta, mm. Matti Hakalasta sekä perheen jälkipolvesta. Muita rakennuksia ovat Australian Queenslandin Inghamista lahjoitettu sokerinleikkaajien parakki, Siperian Unkurin talo ja Kanadan Knuuttilan talo.

Alavudelta löytyy Taidekeskus Harri, jossa on kesäisin vaihtuvien näyttelyjen lisäksi pysyvinä näyttelyinä Arabian maitokannukokoelma, Toivo Kuula -huone, Matti Annala -seinä sekä Veteraanien perinnehuone. Alavuden keskustasta ei ole pitkä matka Keskisen Kyläkauppaan ja sen lähistöllä oleviin majoituskohteisiin.

  • Osoite:

  • Kalajärventie 6

  • Sijainti kartalla:

  • Eteläisen Etelä-Pohjanmaan rengasreitti

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe