Alajoen kulttuurimaisemareitti - Visit Seinäjoki
Pyöräreitti halkoo keskeltä Etelä-Pohjanmaan peltolakeusmaisemia.

Alajoen kulttuurimaisemareitti

Alajoen kulttuurimaisema on Kyrönjoen molemmin puolin avautuva viljelylakeus, joka menneinä vuosina oli keväisin tulvajärvenä. Nyt tulvia on enää harvemmin tulviensuojelutöiden ansiosta. Alajoki sijaitsee Ilmajoen kunnan ja Seinäjoen kaupungin rajalla, ja sinne on helppo tulla molemmista suunnista. Alajoki on nimetty yhdeksi Suomen valtakunnallisesti arvokkaista maisema-alueista. Peltoaukeiden lisäksi reitillä löytyy metsätaipaleita ja tie halkoo pohjalaista kylämaisemaa.

Reitti kulkee osittain hiekkateitä. Keväällä ja syksyllä kannattaa kiinnittää huomiota isoihin maatalouskoneisiin, jotka kulkevat peltoteitä. Kannattaa myös huomioida, että teiden kuntoa ylläpidetään sepelillä. Valitettavasti näiden kunnostustöiden aikataulua ei tiedetä, joten kovin kapearenkaisella pyörällä ei ehkä kannata tälle reitille lähteä. Reitin varrelta löytyy kaksi kesäkioskia, Munakan ja Harjunmäen kesäkioskit.

Ilmajoen ja Seinäjoen keskustat ovat lähellä, joten myös niiden tarjoamat palvelut ja nähtävyydet ovat helposti saavutettavissa. Reitin pituus n. 44 km.

  • Herkoolin kartanolta (Nikkolan silta) 3,3 km Ilmajoen keskustaan
  • Alakylästä, Katilantieltä Ideaparkiin 1,7 km
  • Heikkilästä Seinäjoen keskustaan n. 3,5 km

  • Osoite:

  • Heikkilä

Lisää samanlaisia kohteita

Näe ja koe