Unelmatreffit Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Unelmatreffit Seinäjoella

Merkkipaalu näkyvissä? Yhteisen polun juhliminen onnistuu Seinäjoella! Erilaiset aktiviteetit tekevät päivästä ikimuistoisen. On aika viettää sinun ja rakkaasi unelmatreffit Seinäjoella!

Unelmatreffit Seinäjoella voivat sisältää esimerkiksi opastetun sähkömaastopyöräilykierroksen Kyrkösjärven ja Jouppilan vuoren metsissä, shoppailukierroksen Seinäjoen Ideaparkissa, Illallisen Talriikissa, auringon laskun Laivaravintola Joellan tunnelmissa ja yöpymisen historiallisessa Hotelli-Ravintola Almassa.

Seinäjoella yhdessä päivässä voi ehtiä vaikka ja mitä. Varatessasi Seinäjoen keskustasta hotellihuoneen kaikki palvelut ovat hyvän etäisyyden päässä. Vaihtoehtoja päivän sisältöön löytyy paljon myös keskustan ulkopuolelta.

Pariskunta taluttavat fatbikepyöriä luontoreitillä.

Wild Adventure Finland

Wild Adventure Finland vie sinut oppaan johdolla Seinäjoen metsien siimekseen. Voit varata verkossa oppaan mukaan reissulle tai lainata välineet, jos sähköpyöräily on sinulle tuttu laji: https://www.wildadventure.fi/

Ensimmäinen pysäkki unelmatreffeillä on Jouppilan vuoren ja Kyrkösjärven metsä, johon voi tutustua muun muassa sähköpyörällä. Seinäjoen alueella pyöräily on yllättävän hurjaa, sillä Kyrkösjärven ja Jouppilan vuoren luontopoluilta poiketessa eteen tulee suuria ylä- ja alamäkiä. Vaikka et olisi ennen  kokeillut sähköpyörää, käyttö tulee tutuksi oppaan avulla. Ennen luontopoluille suuntaamista, opas perehdyttää sähköpyörän avustustehojen käyttöön. Niitä hyödyntämällä mikään ylämäki ei ole esteenä metsäseikkailussa.

Unelmatreffien sisällöksi voi valita sähköpyöräilyn tilalle esimerkiksi melontaa. Wild Adventure Finland tarjoaa elämysohjelmia säähän kuin säähän.

Pariskunta opastetulla pyöräretkellä metsäisellä pyöräreitillä.

Seinäjoen Kyrkösjärven ja Jouppilan vuoren alue on kesäisin paikallisten suuressa käytössä. Alueelta löytyy monia levähdyspaikkoja pyöräilyretkelle. Halutessasi voit varata luontokokemukselle aikaa hieman enemmän ja rentoutua luonnossa nuotion äärellä opastetun pyöräretken jälkeen. Kyrkösjärven metsän laavuilla on komeat puitteet kesäiseen tunnelmointiin.

Metsäreissun jälkeen on hyvä aika hieman rentoutua ja tutustua kesän paahteen jälkeen Ideaparkin viileiden käytävien tarjontaan. Seinäjoen Ideaparkkiin pääsee Joupin kautta kulkevaan vihreään kaupunkijunaan hyppäämällä. Seinäjoen Ideaparkista on noin 3 kilometrin matka takaisin Seinäjoen keskustaan.

Ideaparkin vihreällä kaupunkijunalla taittuu välimatka helposti. Ideaparkin junan aikataulut ja pysäkit löydät verkosta.

Seinäjoen Ideapark

Seinäjoen Ideapark tarjoaa tekemistä ja kokemista laidasta laitaan. Seuraamalla Seinäjoen Ideaparkkia sosiaalisessa mediassa pysyt kärryillä tulevista tapahtumista, esiintyvistä artisteista ja muusta toiminnasta. Lue lisää Seinäjoen Ideaparkin sivuilta.

Pariskunta nauttimassa jäätelöstä jäätelökioskilla.

Ideaparkin pihalla sijaitsee kesällä 2021 Huvipark, hurjaa menoa tarjoava huvipuisto. Huviparkista löydät ulkoilmaravintolan ja Seinäjoen suurimman kesäterassin. Tarjolla on myös uima-allas sekä kaksi poreallasta, heti valmis sauna ja auringonpalvojille paikkoja altaan reunalla.

Pariskunta kävelee Ideapark Seinäjoen parkkipaikalla jäätelöt ja ostokset kädessä

Seinäjoen suurimman terassin viereen sijoittuu muun muassa karting-rata, täysikokoinen minigolf, beach volley-kenttä, kaksi täysikokoista padel-kenttää sekä jääkiekkokaukalon synteettisellä jäällä, jossa pääsee luistelemaan läpi kesän. Rauhallisen kaupoissa kiertelyn lisäksi rohkeimmat voivat varata helikopteriajelun Seinäjoen yläilmoihin.

Shoppailukierroksen jälkeen vuorossa on romanttinen ruokailu Talriikissa. Seinäjoen ravintoloista ja kahviloista riittää jokaiselle omaa makua miellyttäviä makuelämyksiä. Laadukkaita ja paikallisia raaka-aineita hyödynnetään useassa Seinäjoen ravintolassa ja kahvilassa. Seinäjoen keskustan hotellien lähettyviltä löytyy aina mahdollisuuksia päästä paikallisten herkkujen äärelle.

Hotelli-Ravintola Alma

Seinäjoen juna-aseman vierellä sijaitseva toinen historiallinen helmi on Hotelli-Ravintola Alma. Tutustu Alman tarjontaan ja varaa hotellisi verkkosivuilta.

Pariskunta kävelemässä käsi kädessä pois Hotelli Almalta.

Hotelli-Ravintola Alma kätkee sisäänsä historiallisesti merkittäviä käänteitä, sillä Vapaussodan päämaja sijaitsi Seinäjoella tammi-maaliskuussa 1918 seitsemän viikon ajan. Silloin Alma oli rautatietyöntekijöiden talo ja seinäjokisten tärkeä kokoontumispaikka. Alman kauniin ravintolasalin oven viereltä löytyy muistomerkki siitä ajasta, kun Mannerheim ja päämajan upseerit ruokailivat Almassa.

Komeaa tunnelmaa korostaa aina merkityksellinen historia. Seinäjoella melkein joka kadulta löytyy jotain uutta ja mielenkiintoista kulttuurin ja historian ystäville. Seinäjoen historiaan voi tutustua lisää maakunnan lukuisissa museoissa.

Alman terassilla voi nauttia kaupungin menosta hyvän viinin kera. Helteellä Alman pihassa on usein pitkä jono Alman suositulle jäätelökioskille. Pariskunnan unelmatreffit Seinäjoella jatkuvat ihanan kesän lämmössä tunnelmoidessa. Miltä sinun unelmatreffisi Seinäjoella näyttäisivät? Voit jakaa kokemuksesi sosiaalisessa mediassa lisäämällä tagiksi #visitseinäjoki #visitlakeus.

Laivaravintola Paatti

Pariskunnan treffien päätöksen kruunaa Seinäjoen varrella kelluva Laivaravintola Paarri. Laivaravintola Paatin musiikkitapahtumista ja muista uutisista saat tietoa seuraamalla heitä heidän Facebook -kanavallaan.

Laivaravintola Joellan kesä koostuu musiikista, paikallisesta menosta, hyvästä juomasta ja  ruuasta. Lavalle nousevien esiintyjien musiikkityyli vaihtelee pitkin kesää joka makuun sopivasti.

Laivaravintola Joella tarjoaa viileitä juomia ja suolaisia herkkuja. Laivan keittiö käyttää paikalliseen makuun sopivia herkkuja. Tarjolla on muun muassa hampurilaisia ja ranskalaisia. Auringon viimeisten säteiden vaipuessa horisonttiin Joellan valot syttyvät tuomaan lämpöä viilenevään yöhön.

Pariskunta halaa toisiaan

Oletko sinä jo vieraillut Seinäjoella? Kesä on hyvä aika suunnata rakkaasi kanssa unelmatreffien vietäväksi Seinäjoelle!

Ilta Lauriina Lahti, tuottaja @ilta.lauriina
Joni Kuusisto, valokuvaaja @j.kuu

Lisää samanlaisia retkiä