Äijäretki Seinäjoelle - Visit Seinäjoki

Äijäretki Seinäjoelle

Mitä avaruuden pääkaupunki Seinäjoki tarjoaa äijäporukalle talvella? Kerää kaveriporukka ja lähtekää lähimatkalle. Hyvää seuraa, sopivasti talvisia elämyksiä ja hyvää ruokaa ja juomaa. Mitäpä sitä muuta tarvitseekaan?

Seinäjoelle on helppo tulla. Helpompi kuin ikinä arvaatkaan. Tampereelta reipas tunti, Helsingistä nippanappa 2,5 tuntia ja Oulustakin vajaat 3 tunti. Junassakin voi jo virittyä tunnelmaan. Asemalla tavataan muulta tulleet kaverit.

Ystävykset tapaavat Seinäjoen juna-asemalla
Ystävät tutkivat Seinäjoen karttaa

Majoituspaikoissa riittää valinnanvaraa. Useampiin hotelleihin on asemalta lyhyt kävelymatka. Otetaan nopeasti huoneet ja eikun menoksi. Ruokaa pitää saada, ollaanhan tultu Ruokaprovinssiin. Hyvä ruoka, parempi mieli.

Ystävät ovat saapuneet hotellille ja poseeraavat etuoven edessä
Ystävykset ovat saapuneet respaan

Seinäjoella on varaa valita ruokapaikoista. Suosittu japanilaisravintola Juku sijaitsee ihan ydinkeskustassa ja tarjoaa myös viikonloppuisin maittavan noutopöydän, sushi-valikoima on vaikuttava. Seinäjoen ravintola- ja baaritarjontaan voit tutustua sivuillamme.

Ystävykset nauttimassa hyvästä ruuasta ravintola Jukussa
Ystävykset nauttivat sushista Ravintola Jukussa

Nyt kun on tankattu vatsat täyteen voidaankin nauttia keväisestä Seinäjoesta. Wild Adventure järjestää ohjattuja elämysretkiä, tarjolla mm. suosittua fatbike-pyöräilyä lumisessa maastossa Kyrkösjärven, Joupiskan tai Paukanevan maastoissa. Ai että on hyvää paistaa makkarat laavulla ja juoda päälle nokipannukahvit. Nyt on talvipäivä parhaimmillaan!

Ystävykset valmistautuvat Talviselle pyöräretkelle metsään
Ystävysten pyöräretki johtaa mäntymetsän läpi
Pyöräilijät metsässä kuvattuna ilmasta.
Ystävykset levähtävät laavulla nauttien kuumaa nokipannukahvia
Kahvinkaato kuksaan nokipannusta
Ystävykset juttelevat ja syövät makkaraa laavulla

Lumisen metsäretken jälkeen on mukava harrastaa sisällä. Seinäjoella on useita pakopelihuoneita: Pakopeli Findout, Cube Escape Room sekä Run Out. Keskustassa sijaitsevassa Findoutin Aikakiipelissä koitetaan olla nokkelampia kuin Könninkellon ”pirut”. Jos pakopelihuoneet on jo koettu, voi varata ajan keilaamaan Seinäjoen Keilahalliin tai sitten voi poiketa ihailemaan Seinäjoen uusinta arkkitehtoonista kohdetta Apila-kirjastoa. Siellä voi vaikka lukea päivän aviisit.

Ystävykset ottavat selfien pakohuoneen edustalla.
Pakohuoneen rekvisiittaa

Ennen illan rientoja käydään hotellilla ottamassa huilaustauko. Seuraavaksi vuorossa yksi reissun odotettu kohde: Mallaskosken panimovierailu ja olutkoulutus. Mallaskoski on aito seinäjokelainen olutpanimo jonka historia ulottuu 1921 vuoteen. Mallaskosken Tehtailla alettiin valmistaa olutta Kuohu-tuotemerkillä v. 1929. 1960-luvulla toiminta lakkasi mutta alkoi uudestaan 1999. Nykyään panimo tuottaa lähes puoli miljoonaa litraa olutta vuodessa. Mallaskoskella on mahdollista tilata ryhmille panimokierros ja olutkoulutus. Talviaikana ravintola on avoinna vain tilauksesta, muuten ravintola avautuu vappuna.

Oluen maistelua Mallaskosken Panimolla.
Kaljan kaato Mallaskosken Panimoravintolassa.
Maisteltavat oluet rivissä pöydällä
Oluen haistelua mallaskosken panimon tuotantotiloissa.

Nyt kun on päästy vauhtiin, ilta jatkuu Rytmikorjaamolla. Rytmikorjaamo on yksi Suomen suurimmista klubitiloista, joissa on talvikautena joka viikonloppuna (usein sekä perjantaina että lauantaina) ohjelmaa. Suomen suosituimmat artistit esiintyvät täällä. Tsekkaa Rytmikorjaamon tarjonta täältä!

Ystävykset menossa Rytmikorjaamoon keikalle.
Ystävykset nauttimassa toistensa seurasta Rytmikorjaamon klubin edustalla.

Avaruus on avoin tunnetila, antakaa tähtihetkille tilaisuus. Meillä on Seinäjoella tarjota siihen sopivat mausteet.

Lisää samanlaisia retkiä