Irtiotto Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Irtiotto Seinäjoella

Parin päivän aikana luotte yhteisen tarinan, jota voitte muistella vuosien päästä hymyillen. Millainen on irtiottonne Seinäjoella?

Irtioton ohjelma:

Tervetuloa Seinäjoelle. Aloittakaa päivä kilistämällä teille. Samalla voitte läpikäydä päivän reittisuunnitelman. Kaupungin suosituimmassa kohtaamispaikassa Valkoisessa Puussa viihtyvät kaikenikäiset. Lounaslistalla on maistuvia salaatteja, lämpöisiä ruokia ja herkkuja, joissa on kansainvälistä twistiä. Kannattaa tutustua kakkuvalikoimaan, siellä on todellisia helmiä. Valkoisessa Puussa on kotiin vietävää myös sisustusnälkäisille.

Naiset tutkailevat Seinäjoen keskustan karttaa juna-asemalla.
Naiset kohottavat drinkkimaljat terassilla.

Shoppailu jatkuu kierroksella paikallisiin erikoisputiikkeihin, kuten huippumerkkien Boutique S, alusvaatteiden Shop Evelyn, rokkivaatteiden Pretty Poodle, trendivaatteiden Pompshop ja Manual. Palan kauneutta kotiin vietäväksi voitte hankkia sisustusta ja lifestyleä tarjoavista Zico’s ja SisustusRoom2 -sisustusliikkeistä. Kannattaa tutustua ainakin seinäjokisen muotoilija Irina K:n kuvittamiin julisteisiin ja tuotteisiin. Jos shoppailu riittää, ettekä ole vielä kokeilleet suosittua suppailua, nyt on siihen mainio mahdollisuus. Kokeilkaa, kuka tipahtaa ensin.

Ystävyket sisustusliikkeessä tutkimassa tuotteita
Ystävykset pitävät hauskaa torilla.
Kaksi naista tasapainoilevat sup-laudoilla kampusrannan lähellä
Naiset nappaavat selfien sup-lautojen kyydistä

Nyt on sopiva hetki hengähtää. Rautatieaseman vieressä sijaitsee Hotelli-Ravintola Alma, jonka Tornissa jokaisen pitäisi kerran elämässään yöpyä. Entisestä höyryvetureiden vesitornista on historiaa kunnioittaen rakennettu uniikki hotelli, jossa jokainen huone on omanlaisensa. Kuulostelkaa tunnelmaa, kuinka se kuiskii entisajasta. Heittäytykää sängylle, nostakaa jalat kohti kattoa ja hengittäkää syvään: hetki on nyt tässä.

Nainen hyppää sängyllä hotelli Almassa.
Naiset makaavat sängyllä ja tutkivat lomareissun kuvia kameralta.

Pienen levon jälkeen on seinäjokelaisen naislenkin aika. Laittakaa mukavat kengät jalkaan,  suuntana on vanhan sairaalan naapurissa majaileva laivaravintola Joella. Saatte tutustua lähialueen juomakulttuuriin. Naislenkin ensimmäinen rasti avaa makuhermot karpalon ja ginin liitolle. Maakunnan kuuluisan Kyrö Distillerin tuotantoa voi tilata Barbuurin tiskiltä. Punainen Kyrö Long Drink ei jätä kylmäksi.

Ystävykset ottavat selfien jokirannassa
Naiset laivaravintola Paatin kannella katsomassa maisemia
Naiset laivaravintola Paatin kannella katsomassa maisemia
Naurava nainen kukkaniityllä

Seuraava rasti on pienen kävelylenkin päässä Mallaskosken Panimoravintolassa. Joenvartta kulkeva reitti vie paikkaan, jossa tehdään oluet itse. Kokeilkaa rohkeasti, millaisen makujäljen seinäjokelainen olut jättää: suosittelemme palkittuja vaaleaa Rainy Summeria tai tummempaa High Hopes Oat Pale Alea. Mallaskoskella on usein myös viihdyttävää iltaohjelmaa. Ja ihan komeita pohjalaismiehiä silmänruokaa kaipaaville. Seikkailijoiden reitti jatkuu kohti keskustaa.

Naislenkin kolmas rasti on Lakeuden Ristin näköpiirissä Culture Club Still Standingissa, jossa on ihan tätä matkaa varten luotu drinkki. Tilatkaa Irtiotto, sitä on saatavilla myös alkoholittomana, jos naislenkki tuntuu tässä vaiheessa liian rankalta. Pub on yksi kaupungin suosituimmista, olette nyt seinäjokelaisuuden ytimessä. Kulttuurikeitaassa on vaihtuvia näyttelyitä ja usein elävää musiikkia.

Naiset lenkkipolulla kampusrannalla metsikön edessä nauraen.
Naiset tutkailevat Seinäjoen keskustan karttaa drinkkien äärellä.

Pikku piipahdus hotellilla, iltavaatteet ylle ja ilta jatkuu Ravintola Talriikissa. Original Sokos Hotel Vaakunan Ravintola Talriikki tarjoaa miellyttävän miljöön kerrata päivän tapahtumia herkutellen ja viihtyen. Talriikin meno on alusta loppuun Eepeen omien ammattilaisten käsialaa. Ravintola tarjoaa Ruokaprovinssin makuja parhaimmillaan.

Olutlasien kilistys ravintolan pöydässä ystävysten kesken.
Drinkkien tekoa Ravintola Talriikissa.
Viinilasien kilistys ravintolan pöydässä ystävysten kesken.
Fine dining ruokailua Ravintola Talriikissa

Hyvää huomenta, siitä vastaa Hotelli-Ravintola Alman aamupala. Sen jälkeen vaihtoehtoista ohjelmaa tarjoilee Aaltokeskus. Jos henkinen tarve kaipaa, löytyy hiljentymisen paikka Lakeuden Rististä. Apila-kirjasto ja Alvar Aallon suunnittelemat rakennukset ovat Seinäjoen suuri ylpeys.

Naiset Aalto-keskuksen edessä
Ystävä nappaa kuvan naisesta, joka koittaa taiteilla Lakeuden ristin käsiensä väliin kuvassa.
Naiset Apila-kirjaston koloissa
Naiset makaavat kukkaniityllä

Seinäjoki kiittää teitä ihanat naiset, jotka kuljetitte omaa tarinaanne meidän kaupungissamme. Toivottavasti saamme siitä palasen sosiaalisessa mediassa tunnuksella #irtiottoseinäjoella #visitseinäjoki

Lisää samanlaisia retkiä