Makumatka Ruokaprovinssiin - Visit Seinäjoki
Ystävysporukka nauttimassa finedining ruuasta Ravintola Juurella

Makumatka Ruokaprovinssiin

Ota suunta kohti Ruokaprovinssin makuja.

Inspiroivia tislaamoelämyksiä

Satokauden aarteita

Annosten tarinoita

Kansainvälistä kahvilatunnelmaa

Persoonallisia majoituselämyksiä

Rakkaudella valittuja viinejä

Etelä-Pohjanmaalla elämyksellisyys, hyvä ruoka ja laadukkaat raaka-aineet ovat yhteisiä ylpeydenaiheita.

Ruokaprovinssi syntyi maakunnassa, joka rakastaa ruokaa ja elämyksiä. Meillä ruoka on jännittävää, sillä se kertoo paikallisten yrittäjien intohimosta ja maailman pohjoisimman maatalousmaan ammattiylpeydestä.

Ruuan juurilla ei ole vain tarinoita, vaan kokonainen kulttuuri: ihmiset, jotka jatkuvasti
uutta luoden elävät siitä hyvästä, jonka maa meille antaa.

Ruokaprovinssin intohimoiset ruoka- ja juomayrittäjät tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä käsi kädessä lähialueen tuottajien kanssa. Varusta mielesi uteliaisuudella ja lähde löytöretkelle Ruokaprovinssiin!

Valkoinen puu Cafe & shop: Valloittavia kakkuja ja kansainvälistä kahvilatunnelmaa

Valkoinen Puu on tunnelmallinen lifestyle-kahvila Seinäjoen keskustassa. Kahvilan kansainvälinen ja lempeä tunnelma välittyy kävijälle heti sisään astuessa. Vitriinit notkuvat toinen toistaan houkuttelevampia kakkuja ja leivoksia, joiden reseptit ovat kulkeutuneet Etelä-Pohjanmaalle sukuperintönä aina Amerikasta saakka.

Lounasaikaan kahvila tarjoaa kävijöilleen herkullisen comfort food -lounaan, jonka valmistuksessa suositaan erityisesti luomua ja laadukkaita lähellä tuotettuja raaka-aineita. Kahvilan hurmaava henki valloittaa kävijän tyylikkään rennolla sisustuksellaan, vieraanvaraisella asiakaspalvelullaanja ihastuttavalla valikoimallaan.

Lue lisää Valkoisen Puun sivuilta.

Kastikkeen kaato lautaselle Ravintola Juurella

Juurella: Ainutlaatuisia kohtaamisia ja annosten tarinoita

Ravintola Juurella on kooltaan pieni, mutta tunnelmaltaan suorastaan valtava ravintola Seinäjoen keskustassa. Sen valloittava Juurella-perhe ottaa vastaan jokaisen vierailijan lämpimästi kuin ystävänsä ja huolehtii siitä, että tunnelma on aina vapautunut ja hyväntuulinen. Tasokkaat satokauden ympärille rakentuvat ruoka- annokset ja ainutlaatuinen ravintolaelämys koostuvat lähialueen herkuista ja näiden takana olevista mielenkiintoisista tarinoista.

Lue lisää ravintola Juurella sivuilta.

Nainen hyppää sängyllä Hotelli Almassa

Hotelli-Ravintola Alma: Historian havinaa ja persoonallisia majoituselämyksiä

Hotelli Alma tarjoaa majoituselämyksen historiallisessa 1900-luvun alun miljöössä keskellä Seinäjokea, matkakeskuksenvälittömässä läheisyydessä. Jugend- henkinen päärakennus on toiminut tärkeänä kokoontumispaikkana jo yli sadan vuoden ajan ja tänä päivänä se toivottaa vierailijansa tervetulleeksi sekä vaikuttavalla ulkoasullaan että ”vanhan ajan” asiakaspalvelua kunnioittavalla paikallisella henkilökunnallaan. Persoonallisia majoituspalveluita on päärakennuksen lisäksi saatavilla samalla pihapiirillä sijaitsevasta Alman Tornista, joka on alun perin rakennettu VR:n höyryvetureiden vesitorniksi.

Lähituotteista koostuva
monipuolinen hotelliaamiainen tarjoillaan päärakennuksen tunnelmallisessa ravintolasalissa. Hotelli-ravintolasta löytyy myös näyttävät kokous- ja juhlatilat ja ravintolasalissa tarjoillaan aamiaisen
lisäksi myös lounas ja ala carté. Hotelli- ravintola tarjoaa vierailijoilleen perinteisen hotelliyöpymisen sijasta elämyksellistä majoitusta, jonka aikana pääsee tuntemaan historian vahvan läsnäolon ja nauttimaan henkilökohtaisesta palvelusta koko vierailun ajan.

Lue lisää hotelli Alman sivuilta.

Talriikin noutopöytä on täynnä erilaisia herkkuja.

Talriikki: Elämyksellisiä makuja, lähiruokaa ja satokauden aarteita

Talriikki on Original Sokos Hotel Vaakunan arvokkuutta, dramaattisuutta ja pohjalaisuutta henkivä ravintola Seinäjoen ytimessä. Ravintolan tarjoamassa näkyy vahvasti eteläpohjalainen Ruokaprovinssi ja kotimaisuus. Nämä ominaisuudet maistuvat satokausittain vaihtuvalla menulla sekä arvostetulla keittolounaalla puhtaina makuina ja unohtumattomina makuelämyksinä. Ravintolan annoksissa on hyödynnetty oivaltavasti lähellä tuotettua ruokaa ja satokaudenaarteita, kuten esimerkiksi nokkosta, pihlajanmarjoja ja sirkkoja.

Ruuan kruunaa Talriikin viinigallerian tarkasti valitut laadukkaat viinit sekä viihtyisän baarin loihtimat, paikallista juomaosaamista arvostavat rinkit. Ravintolan lämmin ja viihtyisä henki välittyy kävijälle onnistuneena kokonaisuutena aina letkeästä ja helposti lähestyttävästä asiakaspalvelusta kattauksessa esiintyvään kotimaiseen designiin.

Lue lisää Talriikin sivuilta.

Baarimikko tekee drinkkiä ja heiluttelee juomashakeria baarin takana.

Kyrö Distillery: Rukiin tuoksua, aitoja tarinoita ja uniikkeja cocktaileja

Kyrö Distillery on kansainvälisiä palkintoja voittanut ruistislaamo Isossakyrössä. Tislaamo ja vierailukeskus sijaitsevat vanhan osuusmeijerin historiallisesti arvokkaissa tiloissa, jotka henkivät autenttista pohjanmaalaista tunnelmaa.

Kyrön saunan lauteilta lähtenyt seikkailu on uniikki tarina uskalluksesta ja unelmien täyttymisestä, johon tislaamokierroksella pääsee uppoutumaan. Kyrön kodin aukioloaikoina vierailijoilla on mahdollisuus hypätä avoimelle kierrokselle, maistella tastingissa sekä istuskella nauttien paikallisista raaka-aineista valmistetuista cocktaileista. Ryhmille on mahdollisuus tilata lähiruokaillallinen Kyrön keittiön valmistamana. Kyrö Distilleryn ainutlaatuisessa ympäristössä jokainen vierailija voi tuntea olonsa lämpimästi tervetulleeksi ja viihtyä rukiisten tarinoiden äärellä. 

Lue lisää Kyrö Distilleryn sivuilta.

Lisää samanlaisia retkiä