Perheen kesäpäivä Seinäjoella - Visit Seinäjoki

Perheen kesäpäivä Seinäjoella

Seinäjoki on täynnä seikkailun täytteisiä mahdollisuuksia lapsiperheelle! Mitä kaikkea mahtuu yhden perheen Seinäjoki seikkailulle? Eläinten vanhainkoti Wanha Markki, Duudsonit Activity Park, keskustan Liikennepuisto ja Kyrkösjärven kauniit luontokohteet ainakin!

Seinäjoelle matkustaa nopeasti junalla. Matka Tampereelta Seinäjoelle on lyhimmillään 1 tunnin ja 4 minuuttia. Bussilla tai autolla sama matka kestää noin 2 tuntia 30 minuuttia.

Lapset kurkkivat eläintarhan aitaukseen puiden välistä

Wanhan Markin eläimiä silittelemässä

Seinäjoen keskustasta 25 kilometrin päässä sijaitsevan idyllisen Ylistaron Wanha Markki on perheen seikkailun ensimmäinen etappi. Wanha Markki antaa kaupungin arkeen ihanan vastakohdan, varsinkin heille, joiden kotona ei ole eläimiä. Wanhalla Markilla osa elämistä tepsuttelee ihmisten joukossa sulassa sovussa. Miltä mahtaa tuntua possun hieman kiharainen turkki? Sen saat selville vain kokeilemalla!

Wanha Markki on perustettu 1800-luvun pihapiiriin. Mukaan kannattaa ottaa temmellykseen sopivat kengät. Wanhalla Markilla asuvat eläimet saavat viettää rauhallisia lomapäiviä turvallisessa kodissaan. Kesäisin asukeilla juhlaa vasta onkin, sillä loputtomia rapsutuksia on tarjolla kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin. Perhe voi viettää Wanhalla Markilla useitakin tunteja eläinten menoa ihmetellen.

Wanhalla Markilla on eläinasukkaita noin 150. Rauhallisessa ympäristössä jokainen eläin tuntee itsensä kotoisaksi ja osaa ottaa rennosti ansaittuja eläkepäiviään. Wanhan Markin hyvä ilmapiiri ja eläinten onnellisuus tarttuu myös vierailijoihin.

Hevonen yrittää syödä perheen äidin tukkaa leikkisästi

Perheen lapsille eläinten tapaaminen on varmasti päivän kohokohta. Wanhan Markin kahvila tarjoilee välipalaa, jota voi nautiskella terassilla eläinten menoa seuraten. Pihapiirissä on myös kaunis puoti ja lelukauppa. Ulkoalue on melkein kokonaan esteetön ja lastenrattaille sopiva.

Wanhalta Markilta löytyy muun muassa hevosia, pupuja, possuja, alpakoita, kanoja ja aasi. Jokaisella eläimellä on oma persoona ja tarina siitä, millainen reissu on kuljettu ennen Wanhalle Markille muuttamista. Ylistaron tunnelmallisista maisemista perhe ottaa ison askeleen seuraavaa vauhdikasta seikkailua kohti!

Poika ajaa polkuautolla Wanhan Markin pihassa perheen katsoessa vierestä

Lue lisää Wanhasta Markista eläintenvanhainkodin sivuilla.

Energiaa Duudsonit Activity Parkissa

Seinäjoen Ideaparkissa sijaitseva Duudsonit Activity Park on vauhdikkaalle perheelle hurjaa menoa lupaava kohde. Duudsonit Activity Park eli DAP on täydellinen energiasyöppö, jossa aikaa kulutetaan aktiivisen liikkumisen parissa. Pelit, trampoliinit ja muut välineet odottavat Seinäjoen Ideaparkissa!

DAP antaa mahdollisuuden kokea 30 erilaista aktiviteettia. Mukaan kannattaa ottaa urheiluvaatteet ja sisäkengät. Duudsonit Activity Parkkiin on myös mahdollista järjestää yksityisesti lapselle syntymäpäiväjuhlat. Tällöin monenlaiset välineet odottavat syntymäpäivätemppuilijoita. Duudsonit Activity Parkin jälkeen on hyvä vaihtaa maisemaa rauhallisempiin maastoihin, sillä ulkona paistaa aurinko ja Seinäjoen luonto kutsuu!

Duudsonit Activity Parkin sisäänkäynti

Lue lisää Duudsonit Activity Parkista sisähuvipuiston sivuilla.

Kyrkösjärven leikkipuisto ja lasten reitti

Seinäjoen Kyrkösjärvellä on tekemistä kaikenikäisille. Kyrkösjärven uimarannalla on kioski, leikkipuisto, frisbeegolfrata ja lasten reitti.

Lasten reitin varrelta löytyy luontoaiheisia opasteita, joiden kautta tutuksi tulee metsän asukit ja niiden elintavat. Kyrkösjärven ja Jouppilan vuoren metsistä löytyy monia laavuja. Lasten reitin varrella on kaunis puinen laavu, jonka suojissa eväsretki on täydellinen. Laavulta löytyy valmiiksi puita. Reitti on helppokulkuinen ja lyhyt. Laavulle vievä reitti ei ole täysin esteetön. Polulla on muutamia kohtia, joissa vauvanrattaita joutuu nostelemaan.

Lasten puuhatessa leikkipuistossa ja lastenreitillä, voi toinen vanhemmista käydä tutustumassa haasteelliseen frisbeegolfrataan. Koko perheelle sopivia frisbeegolfratoja löytyy Seinäjoelta useita.

Kesällä Kyrkösjärven uimarannalla on kioski, joka tarjoilee kuumaan kesäpäivään sopivia herkkuja kuten jäätelöitä ja juomia. Paikalliset tulevat rannalle nautiskelemaan aamukahvejaan kioskin auetessa kello 10. Uimaranta on hienoa hiekkaa eikä rannan kohdalla ole äkkisyvää. Perhe voi viettää rantapäivää kaikessa rauhassa luonnon helmassa. Rannalta voi lainata kesän aurinkoisina päivinä kanootteja. Tämä aktiviteetti on upea mahdollisuus perheelle, jos perheen lapset eivät ole aivan pieniä.

Lapsi ja jäätelötötterö

Lue lisää sivuillamme.

Pandan unia Sokos Hotel Lakeudella

Rauhoittumisen aika alkaa palatessa pitkän päivän jälkeen Pandahuoneeksi kutsuttuun hotellihuoneeseen. Sokos Hotel Lakeus sijaitsee 500 metrin päässä Seinäjoen juna-asemalta.

Sokos Hotelli Lakeudelta löytyy kaksi huonetta, joiden seiniä koristaa Ähtärin Eläinpuiston mustavalkoiset veijarit Lumi ja Pyry. Seinäjoelta on Ähtärin Eläinpuistoon 84 kilometriä. Eläinpuiston pandatalon tunnelmaan voi virittäytyä pandahuoneessa yöpymällä.

Lue lisää Sokos Hotel Lakeuden sivuilta.

Aamun aloitus Liikennepuistossa!

30-vuotta täyttävä Seinäjoen Liikennepuisto on hyvä paikka aloittaa päivä vauhdikkaasti!  Liikennepuisto on auki ma 7.6.2021- su 8.8.2021. Toukokuun aikana puistossa vierailee erillisellä varauksella koulu- ja päiväkotiryhmiä. Jos oma kypärä unohtui kotiin, ei huolta! Liikennepuistossa on lainattavia kypäriä.

Opettavaisen liikennepuistosta tekee se, että alueelle pyritään noudattamaan liikennesääntöjä. Lapset voivat tutustua polkuautoilun avulla eri liikennemerkkeihin ja liikennesääntöihin. Seinäjoen nuorisopalveluiden ylläpitämä liikennepuisto  on maksuton. Liikennepuiston yhteydessä on Fiilispuisto, josta voi lainata erilaisia pelejä varten välineitä ilmaiseksi.

Seinäjoki on täynnä elämyksiä koko perheelle! Miltä teidän perheenne loma Seinäjoella näyttää? Merkitse sosiaalisen median julkaisuihin #visitseinajoki #visitlakeus ja jaa oman perheesi kesäpäivä Seinäjoella!

Lapset ja äiti poseeraavat Liikenne ja fiilispuistossa. Lapset istuvat polkuautojen kyydissä.

Lue lisää Seinäjoen Kaupungin sivuilta.

Ilta Lauriina Lahti, tuottaja @ilta.lauriina
Joni Kuusisto, valokuvaaja @j.kuu

Lisää samanlaisia retkiä