Kulttuurivinkit - kuva festivaaliyleisöstä, pariskunnasta kalevan navetan edessä sekä henkilöstä, joka osoittaa lakeuden ristiä

Seinäjoella kulttuuri kohtaa sinut

Seinäjoen kulttuurielämykset tarjoavat monipuolista ja sykähdyttävää sisältöä. Seinäjoki on kulttuurikaupunki täynnä tähtiä, jonka tarjonta kattaa monipuolisesti musiikin, teatterin ja taiteenalat.

Seinäjoki on tapahtumien suurkaupunki, joka tarjoaa unohtumattomia kokemuksia jokaiselle vierailijalle. Seinäjoki on tunnettu vilkkaasta tapahtumatarjonnastaan, joka houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa. Alueen tunnetuimpia tapahtumia ovat ehdottomasti Provinssi, Tangomarkkinat, Solar Sound sekä Vauhtiajot Race & Rock.

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta on Seinäjoen keskustan tuntumassa sijaitseva monipuolinen ja säväyttävä taiteen, kulttuurin ja tapahtumien koti. 130-vuotias punatiilinen navettarakennus kokoaa korkean kattonsa alle mm. nykytaidenäyttelyitä, kerho- ja kurssitoimintaa, konsertteja sekä ruokaelämyksiä.  Kalevan Navetan monipuoliset tilat ja toiminnot kutsuvat viihtymään ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kesken.

Seinäjoen Aalto-keskus kokonaisuus yhdistettynä kaupungin palveluihin on ainutlaatuinen tilaisuus inspiroitua ja innostua, havaita kauneutta ja kulttuurihistoriallista painoarvoa Seinäjoella sekä tietysti nauttia Etelä-Pohjanmaan maakuntakeskuksen tarjonnasta. Seinäjoen Aalto-keskus tarjoaa jokaiselle vierailijalle upeita elämyksiä ja nähtävyyksiä, joissa voi viihtyä yksin, kumppanin tai koko perheen kanssa.

Seinäjoen tapahtumat

Kesä Seinäjoella on kuin tuulahdus vapautta – se on aikaa, jolloin arjen kiireet jäävät taakse ja elämä täyttyy valosta, musiikista ja yhteisöllisyydestä. Tapahtumat ovat kuin portti toiseen maailmaan, missä jokainen hetki on juhlaa, ja jokainen kappale kutsuu tanssimaan. Täällä, Etelä-Pohjanmaan sydämessä, kesäyöt ovat valoisia ja mieli korkealla, kun ihmiset kokoontuvat nauttimaan elämästä ja toistensa seurasta. Se on tunne siitä, että kaikki on mahdollista – kesä Seinäjoella on vapauden, ilon ja yhteisön juhlaa.

Lue Seinäjoen kesän tapahtumalistaus vuodelle 2024 täältä.

Seinäjoen Aalto-keskus

Alvar Aalto on legendaarinen suomalainen arkkitehti ja häntä voidaan varmasti kutsua oman aikakautensa maailmankansalaiseksi, kosmopoliitiksi. Kansainvälisesti tunnetun ja arvostetun Alvar Aallon kädenjälki näkyy vahvana myös Seinäjoella.

Kuortaneella 1800-luvun lopussa syntynyt Alvar Aalto on yhä tänäkin päivänä kenties se puhututtavin suomalainen arkkitehti maailmalla. Hänen muotokielensä on ajaton ja ajankohtainen – ehkä juuri siksi Alvar Aalto on niin monelle ehtymätön luovuuden tai sivistyksen lähde. Mestarin kädenjälki kiehtoo aina uusia arkkitehtuurin ja muotoilun ystäviä sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti. Aallolla on annettavaa meille kaikille.

Seinäjoen Aalto-keskus sijaitsee Seinäjoen matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä, lyhyen kävelymatkan päässä. Seinäjoella on kesäaikaan mahdollista liikkua vuokrattavilla sähköpotkulaudoilla. Aalto-keskuksen vieressä sijaitsee useita eri parkkialueita autoille, joista suurin sijaitsee Apila-kirjaston yhteydessä Alvar Aallon -kadulla. Pyörille löytyy runkolukitusmahdollisuus teatterin pääovien vierestä.

Lue lisää Seinäjoen Aalto-keskuksesta.

Kalevan Navetta

Kalevan Navetan ensimmäinen kerros tarjoaa monipuolisia taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksia mm. Seinäjoen kansalaisopiston sekä Taito Etelä-Pohjanmaan kurssien merkeissä. Katutasosta löytyy myös käsityö- ja lahjatavaroiden erikoisliike Taito Shop Seinäjoki, Taidelainaamo Parsi sekä viihtyisä kahvila- ja ravintola Äärellä. Talon toinen ja kolmas kerros kutsuvat nauttimaan Seinäjoen taidehallin vaihtuvista nykytaidenäyttelyistä sekä tapahtumista.

Kalevan Navetta mahdollistaa myös persoonalliset puitteet tapahtumille ja erilaisille tilaisuuksille. Talon keskikerroksessa sijaitseva 300-neliöinen Hugo-sali soveltuu niin konserttien, kokousten ja seminaarien kuin perhejuhlien järjestämiseen. Ylimmän kerroksen Vintti-näyttelytila puolestaan toimii mieleenpainuvana kokoustilana.

Lue lisää Kalevan Navestan sivuilta.

Seinäjoen kulttuurin helmet