Maailman suurin Aalto-lasikokoelma - Visit Seinäjoki
Ihmiset ihastelemassa Aalto-lasi kokoelmaa Seinäjoen Aalto-kirjastossa.

Maailman suurin Aalto-lasi kokoelma

Seinäjoen kaupunki omistaa yli kahdensadan esineen Aino ja Alvar Aalto-lasikokoelman. Se sisältää pääsääntöisesti 1930-luvulla lasikilpailujen kautta syntyneitä kuuluisia töitä.
Aalto-Lasikokoelma on syntynyt edesmenneen kaupunginarkkitehti Touko Saaren määrätietoisen keräilyn tuloksena.

Touko Saari valittiin Seinäjoen kaupunginarkkitehdiksi marraskuussa 1958. Kuusissakymmenissä oleva maestro Alvar Aalto ja kolmekymppinen arkkitehti Touko Saari tutustuivat hyvin toisiinsa Aallon hallinto- ja kulttuurikeskuksen monien rakennusvaiheiden aikana 1960-luvulla Seinäjoella.

Seinäjoen kaupunki osti Touko Saaren lasikokoelman monien ristiriitaisten ja suurta yleisöä puhuttaneiden vaiheiden kautta vuonna 1997. Silloinen kaupunginarkkitehti Juhani Lahti on piirtänyt ja luetteloinut liitteenä olevan lasikokoelman yhteistyössä Touko Saaren kanssa. Virallisesti lasikokoelman näyttely avattiin Aallon 100-vuotissyntymän juhlavuonna 1998.

Avajaisten yhteydessä Touko Saari lahjoitti Seinäjoen kaupungille Wäinö Aaltosen muotoileman pronssipään (Alvar Aalto 50 vuotta). Samassa yhteydessä julkistettiin Aallon lasien hankkimiseksi toimeenpannun kansalaiskeräyksen tuotto, joka oli 15 000 markkaa. Aluksi lasikokoelma oli nähtävillä Seinäjoen kaupunginteatterin ylälämpiössä. Nyt kokoelmaan voi tutustua Aallon kirjastossa.

Aukioloajat
Kesäaika 1.6.–31.8.
ma–to 10–19
pe 10–17
la–su sekä juhannusaattona kiinni

Lisää samanlaisia kohteita