Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo - Visit Seinäjoki
galleria alvar aalto suojeluskuntatalo 2

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museo toimii Alvar Aallon suunnittelemassa Etelä-Pohjanmaan suojeluskuntapiirin talossa. Kolmikerroksisessa, hienostunutta uusklassismia edustavassa talossa on piirteitä mm. funktionalismista ja pohjalaisesta rakennusperinteestä. Osa sisustuksesta, huonekaluista, valaisimista ja koristeiden yksityiskohdista on Aallon ideoimia.

Päärakennuksen ohella Aalto on suunnitellut pihan kaksikerroksisen tiilirakennuksen, puisen vajan ja pergolan. Rakennukset pihapiireineen on suojeltu rakennussuojelulailla 2002. Yksi päätöksen perusteluista oli, että päärakennuksen sisätiloissa on vielä jäljellä alkuperäisiä materiaali- ja maalipintoja vuodelta 1925. Pihan Suojeluskuntalainen-patsaan on valmistanut professori Pentti Papinaho.

Päärakennuksessa sijaitsevat näyttely- ja kokoustilat, info ja museokauppa. Piharakennuksessa on näyttelytiloja ja museon hallinnollinen toimisto.

Kauppakatu 17

Aukiloajat löytyvät Seinäjoen Kaupungin sivuilta.

Lisää samanlaisia kohteita

Aaltokohteet

Etelä-Pohjanmaan Suojeluskuntapiirin esikuntatalo

• Alvar Aallon uusklassismia edustava nuoruudentyö vuodelta 1925.

• Aalto on suunnitellut taloon osan sisustuksesta, huonekaluja, valaisimia ja muita yksityiskohtia.

• Talo on säilytetty muuttamattomana. Tällä hetkellä siellä toimii Suojeluskunta- ja Lotta Svärdmuseo. Taloa hallinnoi Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseo.

• Piharakennuksessa ovat näyttely- ja kokoustilat, info ja museokauppa.

• Rakennukset pihapiireineen on suojeltu rakennussuojelulailla vuonna 2002.