Inspiroidu Aallosta Seinäjoella ja Alajärvellä - Visit Seinäjoki
Kaksi naista tutustuu Aalto-keskuksen pienoismalliin kaupungintalolla.

Inspiroidu Aallosta Seinäjoella ja Alajärvellä

”Inspiroidu Aallosta” antaa jokaiselle mahdollisuuden nauttia omasta luovuudestaan ja ammentaa sitä Aallosta. Se innoittaa näkemään, tekemään, kokemaan ja kokeilemaan. Seinäjoelle ja Alajärvelle sijoittuva kokonaiselämys sisältää opastettujen Aalto-kierrosten lisäksi korkealaatuisia ravintolapalveluita, eteläpohjalaisia käyntikohteita sekä tasokkaan majoituksen. Aalto-kaupungit Seinäjoki ja Alajärvi sijaitsevat vain 70 km etäisyydellä toisistaan.

Päivä 1.

Kahden päivän ohjelma aloitetaan Seinäjoelta tutustumalla Seinäjoen Aalto-keskukseen, joka on ainutlaatuinen rakennustaiteellinen kokonaisuus kävelymatkan päässä rautatieasemalta.  Opastettu kierros yhdistettynä kaupungin keskustan palveluihin on ainutlaatuinen tilaisuus inspiroitua ja innostua, havaita kauneutta ja kulttuurihistoriallista painoarvoa.

Opastetun Aalto-kierroksen aikana tutuksi tulevat Lakeuden Risti, seurakuntakeskus, kaupungintalo, kirjasto, valtion virastotalo ja kaupunginteatteri. Kesäaikaan on mahdollista käydä Lakeuden Ristin tornissa ihailemassa maisemia 55 metrin korkeudesta. Kierroksella tutustutaan myös JKMM-arkkitehtien suunnittelemaan Apila-kirjastoon, joka on yhdistetty maanalaisella käytävällä Aallon kirjastoon. Aallon kirjastossa on nähtävillä maailman laajin yksityinen Aalto-lasikokoelma.

Lounaasta nautitaan kaupunginteatterin teatteriravintolassa tai Kalevan Navetan taide- ja kulttuurikeskuksen Äärellä ravintolassa. Lounaan jälkeen tutustutaan oppaan johdolla 1900-luvun alun miljöössä toimivan Kalevan Navetan taide- ja kulttuurikeskuksen tarjontaan, piipahdetaan saman katon alla toimivan Seinäjoen Taidehallin näyttelyissä ja tehdään pohjalaisia ostoksia Taito Shopissa.

Seuraavaksi suunnataan Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museoon, joka toimii Alvar Aallon 1920-luvulla suunnittelemassa rakennuksessa. Tutustutaan museo-oppaan johdolla vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön. Ennen Original Sokos Hotel Lakeuteen tai Hotelli Almaan majoittumista nautitaan iltapäiväkahvit ihastuttavassa Valkoinen Puu kahvilassa.

Lisämaksusta päivän loppuhuipennukseksi on varattavissa elämyksellinen illallinen Seinäjoen keskustorin laidalla sijaitsevassa Juurella ravintolassa. Satokauden ympärille paikallisista raaka-aineista rakentuva illallinen on ikimuistoinen elämys.

Päivä 2.

Toisena päivänä suunnataan ryhmän bussilla Seinäjoelta Alajärvelle. Matka kestää noin tunnin ja sen voi tehdä joko Lapuan tai Kuortaneen kautta. Matkan varrella Kuortaneella voi nähdä ulkoapäin Alvar Aallon synnyinkodin. Lapuan Kauhajärvellä nähtävissä on Alvar Aallon suunnittelema kellotapuli Kauhajärven kirkon vieressä.

Alajärvellä inspiroiva päivä aloitetaan tutustumalla oppaan johdolla Aalto-keskukseen; kaupungintalo, seurakuntatalo, nuorisoseuran talo, Alvarin veljelleen Väinölle suunnittelema Villa Väinölä sekä Alvar Aallon arkkitehtitoimiston viimeistelemä kaupunginkirjasto. Kierroksella ihastellaan myös Alajärven rannassa sijaitsevaa C. L. Engelin suunnittelemaa Gabrielin kirkkoa. Kirkon vieressä hautausmaalla nähdään mm. Aaltojen sukuhauta sekä Alvar Aallon suunnittelema sankarihautausmaa muistomerkkeineen.

Lounaalle suunnataan ryhmän bussilla Punaisen Tuvan Viinitilalle. Noutopöytäherkuttelun lisäksi on mahdollisuus nauttia tilan tuottamia viinejä ruokailun yhteydessä ja ostaa tuotteita mukaan tilan myymälästä. Viinitila sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa isojen koivujen katveessa n. 5 km Alajärven keskustasta.

Päivän päätteeksi tutustutaan Nelimarkka-museolla suomalaisen taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan taiteeseen. Nelimarkka-museo on Etelä-Pohjanmaan taidemuseo ja museorakennuksen on suunnitellut arkkitehti Hilding Ekelund. Eero Nelimarkka rakennutti sen taidemuseokäyttöön vuonna 1964. Museossa on esillä Eero Nelimarkan taidetta sekä vaihtuvia nykytaiteen näyttelyitä. Valoisassa Cafe de Nelimarkassa nautitaan taiteilijan nimikkoleivoskahvit.

Ryhmähintaesimerkki 179 € / hlö, kun ryhmässä on väh. 25 hlöä

Hintaan sisältyy:

  • Opastettu kävelykierros Seinäjoen Aalto-keskuksessa, (1,5 h)

  • Lounas teatteriravintolassa tai Äärellä ravintolassa Seinäjoella

  • Tutustuminen Kalevan Navettaan opastetulla talokierroksella Seinäjoella

  • Pääsymaksut ja opastettu tutustuminen Seinäjoen Taidehallin näyttelyyn Seinäjoella

  • Pääsymaksut ja opastettu tutustuminen Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museoon Seinäjoella

  • Kahvit makean kera kahvila Valkoinen Puu Seinäjeolla

  • Majoittuminen Seinäjoella Original Sokos Hotel Lakeudessa tai Hotelli Almassa kahden hengen huoneessa aamiaisineen

  • Opastettu kierros Alajärven Aalto-keskuksessa (1,5 h)

  • Lounas Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärvellä

  • Pääsymaksu, opastus ja leivoskahvit Nelimarkka-museossa Alajärvellä

Ohjelmaan lisättävissä / lisämaksusta:

  • Elämysillallinen ravintola Juurella Seinäjoella

  • Ruokajuomat ruokailujen yhteydessä

  • Tutustuminen ja ostosmahdollisuudet Lapuan Kankureiden tehtaanmyymälässä Lapualla

Ohjelma on muokattavissa ryhmän toiveitten mukaan. Esimerkkihinta on laskettu vähintään 25 osallistujan ryhmälle. Hintaan ei sisälly kuljetusta, vaan matkat tapahtuvat ryhmän erikseen varaamalla kuljetuksella. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Tutustu ryhmämatkaehtoihin Visit Lakeuden verkkosivuilla.

Lisätiedot ja varaukset:
Visit Lakeus Oy, ryhmämyynti
puh. 06 420 9023, sales@visitlakeus.fi
#visitlakeus

Lisää samanlaisia kohteita