Muuta ajanvietettä

Matkustitpa Seinäjoelle autolla, junalla tai bussilla, valmistaudu kokemaan mahtavia elämyksiä! Voit viettää päiväsi Seinäjoella urheilullisissa merkeissä nauttien ulkoilmasta esimerkiksi golfin parissa, tai nauttia luonnosta luontopolulla. Paukanevan, Jouppilanvuoren ja Kyrkösjärven reitit ovat ihanteellisia paikkoja elämyksellisiin retkiin ja patikointeihin. Osa reiteistä on myös esteettömiä. Tai pulahda veteen lämpimänä kesäpäivänä – Seinäjoelta löytyy useita uimarantoja.

Yllättikö sadekeli? Ei hätää, Seinäjoelta löytyy myös paljon tekemistä sisätiloissa! Lähtekää porukalla keilaamaan tai pelaamaan squashia Seinäjoen keilahalliin. Myös uimahallissa riittää hauskaa tekemistä. Uskallatko hypätä vesihyppytornista? Kokeile nopeusennätystä vesiliukumäessä, testaa kanttiasi kylmävesialtaassa ja hemmottele lihaksiasi terapia-altaassa.

Talviaikaan Jouppilanvuoren laskettelukeskus houkuttelee laskettelijoita ja hiihtäjiä liikkumaan. Alue toimii erinomaisena kuntoilupaikkana myös kesäaikaan lenkkeilyreitteineen ja ratoineen. Jouppilanvuorelta löytyy myös sotilasesterata, jonka esteiden päihittäminen on samaan aikaan haastavaa ja hauskaa.

Lukuisten musiikkitapahtumien lisäksi Seinäjoella on yksi Suomen arvostetuimmista rock-klubeista. Rytmikorjaamon lavalle nousee vuosittain kymmeniä eturivin artisteja. Klassisempaan makuun säveliä soittaa Seinäjoen kaupunginorkesteri, joka konsertoi Seinäjoki Salissa, musiikkijuhlilla, Tangomarkkinoilla ja yhteistyössä teattereissa, oopperaproduktioissa ja kirkkomusiikkiteoksissa.

Seinäjoki on loistava kohde myös hevosurheilun ystäville, nimittäin Seinäjoella sijaitsee Etelä-Pohjanmaan suurin Ravikeskus. Koe ravien jännittävä tunnelma livenä tai osallistu ponikoulun ajo- tai ratsastustunneille. Ravikeskuksesta löytyy myös valvottu leikkipaikka Muksula, jossa perheen pienimmät viihtyvät ravien aikana.

Eteläpohjalainen elämänasenne on koko maan mittapuulla ainutlaatuista ja se näkyy myös monissa kaupungin matkailukohteissa. Sitä mitä ei ole, tehdään itse. Tiesitkö, että Seinäjoella ei alun perin ollut omaa järveä tai lasketteluun sopivaa rinnettä? Kyrkösjärvi ja Jouppilanvuori ovat molemmat esimerkkejä eteläpohjalaisesta toimeliaisuudesta. Ei myöskään heti uskoisi, että Seinäjoelta löytyy kaksi jokilaivaa. Toinen on rantaan ankkuroitu ravintolalaiva Joella, mutta toinen jokilaiva, Kaanaa Lines, järjestää jokiristeilyjä niin ryhmille kuin yksityisillekin risteilijöille. Näe Seinäjoki täysin uudesta perspektiivistä ja kuule mielenkiintoisia tarinoita kaupungin historiasta. Risteilyn voi yhdistää vierailuun talonpoikaistalossa tai kesäteatteriesitykseen.

Haluatteko kokea porukalla jotain erilaista? Tarttukaa perheen kanssa tai kaveriporukalla haasteeseen Find Out -pakopelissä, jossa ratkotaan kinkkisiä pulmia ja taistellaan aikaa vastaan. Sotikaa laserpyssyillä futuristisessa Megazone-lasertaistelussa tai päästäkää viha valloilleen Seinäjoen Vihahuoneessa, jossa tavaraa saa laittaa palasiksi oikein luvan kanssa.

Muuta ajanvietettä