10. Juustoportti – Isabella–lehmän koti - Visit Seinäjoki
Juustoportti

10. Juustoportti – Isabella–lehmän koti

Kurikan Jalasjärvellä, Pentinmäen kylässä, on koko kansan tuntema Juustoportti.

Isabella–lehmä tervehtii tulijaa heti ovella. Matkailija pääsee nauttimaan herkkuja niin monipuolisesta lounaspöydästä, kuin á la carte –listaltakin. Juustokellarimyymälän laajasta valikoimasta pääset maistelemaan Juustoportin uutuuksia ja klassikoita. Myymälästä löytyy Juustoportin omien tuotteiden lisäksi tärkeimmät päivittäistavarat sekä kotimaisten pienten tuottajien erikoistuotteita. Saman katon alta löytyy myös Pentik ja Muotikulma.

Juustoportti on yli 50 vuotta vanha perheyritys. Juustoportin historia kulminoituu mustaan friisiläishieho Isabellaan. Tämä lehmä oli ensimmäinen rotuaan Etelä-Pohjanmaalla, se hankittiin Keski-Kasarin tilalle Jalasjärvelle vuonna 1965. Isabellan tuottamat maitomäärät olivat merkittävästi suuremmat kuin mihin oli aiemmin totuttu. Myös maidon laatu oli juuston valmistukseen paremmin sopivaa. Isabellan tarina jäi elämään osana Juustoportin historiaa – siitä kaikki alkoi.

Juustoportti on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta lähes 250 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportilla on Jalasjärven lisäksi toimipaikkoja Mäntsälässä, Kärsämäellä, Ylöjärvellä ja Kuopiossa. Jalasjärvellä Juustoportin meijerin vieressä seisoo ylväänä 1800-luvun lopulta peräisin oleva Vuohiluoman pappila, jolla on takanaan pitkä ja rikas historia. Nyt rakkaudella remontoitu pappila on valmis olemaan näyttämönä uusille tarinoille.

Juustoporttiin on Seinäjoelta matkaa n. 45 km ja pääset sinne omalla autolla.

Lisätietoja: juustoportti.fi

NETTISIVUT

Lisää samanlaisia kohteita