Upplevelsemotion - Visit Seinäjoki
Pitkospuut Seinäjoen Paukanevalla illanlaskussa.

Upplevelsemotion

Seinäjoki är känd som en mångsidig idrottsstad, men i staden finns även ett nätverk av motionsrutter utan like. Inom Seinäjoki-området finns ett flertal motions- och spånbanor, friluftsrutter och skidspår. Det finns över 200 kilometer banor som ska upprätthållas.

Det största friluftsområdet finns i terrängen vid Jouppilanvuori, där man bland annat kan runda Kykkösjärvi, gå på en naturstig, jogga på konditionsbanan eller bekanta sig med Hinderlösa Joupiskas rutt och Hinderlösa rutten för upplevelsemotion som sträcker sig ända till Ahonkylä i Ilmajoki.

Inom kärnområdet i Seinäjoki finns ett tiotal vindskydd. Det finns vindskydd bland annat vid Hallilanvuoris fot, på rutterna Kyrkösjärvi, Upplevelse, Hinderfri och Honkakylä. Staden ser till att det vid Joupplianvuori hinderfria rutt finns brännved. Ta med dig egen brännved till vindskydden. Vintertid är den populäraste rutten den hinderfria rutten för upplevelsemotion som togs i bruk i november 2010, från Joupiska konditionsbana till Ahonkylä. Vid den 23 kilometer långa rutten finns ett flertal upplevelseobjekt.

I Nurmo finns den populäraste konditionsbanan i Hyllykallio. Hyllykallio konditionsbana förenas med Taneliranta rekreationsområde där ett snötillverkningssystem garanterar goda skidförhållanden redan tidigt på vintersäsongen.

I närheten av Seinäjoki centrum och i omedelbar närhet av Nurmo centrum kan man njuta av naturens lugn på spångleden i Paukaneva som hör till EU:s Natura 2000-skyddsnätverk. Paukaneva är ett utmärkt friluftsområde för hela familjen. Läs mer på Skogsstyrelsens webbplats Luontoon.fi www.luontoon.fi/paukaneva

I Ylistaro är Malkakoski ett naturskönt friluftsområde där man kan beundra fåglar från fågeltornet, göra en avstickare till vindskyddet, lyssna på Malkakoskens dån och fiska.

Den mest populära friluftsleden på området ligger vid sjön Kalajärvi där det finns en förnyad hinderfri geologisk naturstig, en fotvandringsled och cykelbana runt sjön, en badstrand, beachvolleyplaner, parkgolf, husvagns- och stugområde och en restaurang. Som nyhet öppnades på vintern 2013 en långfärdsskridskobana och man fick låna skridskor på restaurang Kalajärvi. Banan kunde iståndsättas även denna vinter.

Du hittar mer information på: www.elamysliikunta.fi

WEBBPLATSER

Lägg till liknande föremål