Badstränderna i Seinäjoki - Visit Seinäjoki

Badstränderna i Seinäjoki

Seinäjoki har flera vackra stränder. I omedelbar närhet av centrum ligger Sahalampi strand. Lite längre från centrum ligger Kyrkösjärvi strand och Tanelinranta på Hyllykallio. Dessa stränder är övervakade stränder.

Sahanlampi strand ligger vid Vapaudentie 4. Omklädningsrummen och toaletterna är öppna när stranden är under uppsikt (kl. 12-20). Stranden lämpar sig väl för t.ex. för barnfamiljer. Det finns gott om gräs för att sola. Det finns även två beachvolleyplaner på strandområdet.

  • Kyrkösjärvi strand belägen på Kyrkösjärventie 26 har omklädningsrum, duschar och toaletter. Anläggningarna och kiosken har öppet under sommaren kl 10-20 dagligen. Dessutom finns två beachvolleyplaner i området, samt en kiosk vid Lakeuden Elämysliikunta ry, ett naturhus, en koja och en 9-banig frisbeegolfbana.
  • Tanelinranta ligger vid Lampitie 10. Strandprofilen är ganska brant, men för små barn finns en s.k. en vik som är grund. Det finns gott om sandstränder och gräsytor för solbad. Det finns omklädningsbås på stranden. Dessutom finns vattensportcentret Epop Wake på stranden, där du kan träna kabelvattenskidor och SUP-boarding.
  • I Kalajärvi Resort, vid Peräseinäjoki, ca 30 km från centrum, har en campingplats och massor av aktiviteter för barnfamiljer, som minigolf och vattenrutschbana. Det klarvatten Veneskoski stenbrottet ligger ca 5 km från centrum i riktning mot Kuortane och Alavus. Andra oövervakade badplatser är t.ex. Lehtisalo stenbrott nära Kiikunti, Malkakoskenranta i Ylistaro och Törnävä strand i Törnävänsaari.

  • Adress:

  • Många olika adresser

Lägg till liknande föremål