Njut av vintern i Seinäjoki - Visit Seinäjoki

Njut av vintern i Seinäjoki

Nu är den bästa tiden att till fullo njuta av det vackra vinterlandskapet genom roliga aktiviteter utomhus. Omständigheterna är perfekta: det finns snö så det räcker och blir över, och spåren är i toppskick. Tack vare det stora utbudet av aktiviteter, idrottsplatser och motionsspår kan du hitta det som passar dig och din familj bäst. Här hittar du en lista över allt som du kan göra i Seinäjoki.

Skridskoutflykt på Kalajärvi

Bredvid Kalajärvi fritidsområde finns en riktigt fin upplyst slinga för skridskoåkare, som hålls i toppskick. Den 1,5 km långa rutten slingrar sig fram genom vinterlandskapet. På helgen kan du hyra långfärdsskridskor hos Restaurang Kalajärvi (lör & sön) kl. 12–17. Skridskohyra 10 €. Slingan är öppen varje dag kl. 12–18 (om vädret tillåter), och den isas på morgonen innan kl. 12. Du kan även åka med dina egna skridskor. Ta med egen hjälm. Du kan även använda stavar. Unna dig en härlig upplevelse i det vackra vinterlandskapet. Adress Kalajärventie 6. +358 6 4289 300. Följ oss på Facebook för att få information om eventuella ändringar (fb/ravintola kalajärvi).

Underhållna skidspår

Få uppdateringar i näst intill realtid om skidspår och skridskobanor via stadens karttjänst Karttapalvelu. Läs merHär!

Via länken kommer du till stadens hemsida, där du hittar en lista över samtliga underhållna skidspår i hela Seinäjoki. Läs merHär!

Ett nytt vinterunderhållet promenad- och terrängcykelspår

På Jouppilanvuori har ett nytt motions- och terrängcykelspår öppnats. Det nya spåret på 8 km togs i vinterbruk i februari 2021. Spåret packas hårt med hjälp av en motordriven bandmaskin så att det håller för cyklister. Det är ca 60 cm brett. Om somrarna används spåret som promenadstig. Spåret kan användas av både terrängcyklister och fotgängare. Rutten utgår från Jouppilanvuori motionsspår, och du kan parkera bilen Jouppilanvuorentie 66 på parkeringsplatsen.

För underhåll av spåret ansvarar stadens idrottstjänster, cyklings- och triathlonsällskapet Ride Södra Österbotten samt cykelbutiken Cycli.

Se kartan Här!

Fler promenadstråk och motionsspår

Utöver terrängcykelspåret finns det vintertid även promenadspår på JouppilanvuoriDet hinderfria motionsspåretBarnslingan både Kyrkösvuorentie och Kyrkösjärvi naturstig. Naturstigen vinterunderhålls inte. På det hinderfria motionsspåret finns vindskydden Lepakkolaavu och Aarnikotka. På barnslingan finns ett vindskydd, och är man vid eller nära Kyrkösjärvi naturstig har man nära till vindskydden Järvilaavu och Latulaavu.

På höger sida om Kyrkösvuorentie går ett klassiskt skidspår som låter dig komma runt motionsspårets större uppförs- och nedförsbackar och till slutet av Kyrkösvuorentie. På vänster sida om vägen kan du ta dig fram till fots eller med bil. Hastighetsbegränsningen på vägen är 20 km/h.

Vi ber dig att vara försiktig och ta hänsyn till övriga trafikanter på vägen!

Paukanevas spångade led är inte öppen vintertid. Den är dock en populär rutt som man kan ta från parkeringsplatsen vid Vaasantie eller från Kiikuntie.  Det finns även ett vindskydd på rutten. Du hittar mer information om Paukaneva på våra sidor och Luontoon.fi

Skridskobanor

Du hittar alla skridskobanor (Alaseinäjoenkatu 9) i närheten av Jouppilanvuori samt deras öppettider Här!

Se var du hittar flera isar i Seinäjoki här!

Utförsåkning

Jouppilanvuori skidbacke (Lakeudentie 20) passar för skidåkare i alla åldrar! Backarna är öppna vardagar kl. 16–20.30 och helger kl. 12–18. Restaurang Juopiska serverar mat, fika och förfriskningar. Du kan följa nyheter och information från skidanläggningen Här!

Möjligheter till vintercykling finns bland annat på Jouppilanvuori motions- och terrängcykelspår. Fatbike-cyklar kan du bland annat hyra av Wild Adventure Finland och Cycli.

Vinterbad

I Seinäjoki kan du vinterbada på flera ställen. Vid Tanelinlampi finns en helt nyrenoverad bastu samt en vak för vinterbad. Vinterbadsällskapet Lakeuden avantouuimarit rf står för underhåll av området.

Öppettider och bokningskalender finns Här!

I Seinäjoki finns en badhytt och en vak vid Sahalampi strand. Du kan köpa en nyckel till badhytten i sim- och idrottshallens reception. Pris 5,50 €/st. Badhytten tas bort till sommaren. På våren kommer du in i omklädningsrummens toaletter med badhyttsnyckeln tills badvaktssäsongen börjar.

Vid stranden Veneskosken louhos kan du bada bastu och vinterbada. Läs merHär! Läs även Iltas blogg om vinterbad på våra sidor

Lägg till liknande föremål