Berättelser från Seinäjoki

Här hittar du historier och bloggar skrivna av lokalbefolkningen och före detta lokalbefolkningen och utlandsbor. De har förmodligen rest hit eller så har de annars intressanta upplevelser och saker om staden att dela med andra. De kan ha blivit kär i den österbottniska staden och regionen och vill dela den för att inspirera andra.

Berättelserna innehåller äventyrliga grupper av vänner, par och familjer med barn. De utforskar stadens turistattraktioner, besöker mat och kaffe och njuter och rör sig i naturen. På vintern, våren, sommaren och hösten. Med hjälp av berättelser vill vi lyfta fram besökarens egna upplevelser och på så sätt hjälpa turisten att inspireras av staden och ta reda på mer om destinationerna. Beskriv cykelvägar, hoppa över stadens historia, shoppa och lära känna olika delar av staden. Seinäjoki bildas från huvudstaden Seinäjoki och, genom kommunala föreningar, även från Peräseinäjoki, Nurmo och Ylistaro.

Med hjälp av berättelserna kan du fördjupa dina kunskaper om Seinäjoki och förhoppningsvis bli inspirerad att utforska staden på egen hand. Berättelserna har producerats på ett par år, så några av dem kan innehålla lite föråldrad information, men kontrollera alltid öppettiderna för destinationerna före resan.

Ha en trevlig resa!