Seinäjoki stadsorkester - Visit Seinäjoki
Seinajoen kaupunginorkesteri poseeraamassa soittimien kanssa.

Seinäjoki stadsorkester

Föreningsbaserade Seinäjoki stadsorkester grundades år 1936. Stadsorkesterns ordinarie bemanning omfattar en stråkkvintett och blåskvintett och därför utgör kammarmusik tyngdpunkten i orkesterns repertoar. Seinäjoki stadsorkester framför även regelbundet symfonimusik, varvid basensemblen kompletteras med andra yrkesmusiker.

Seinäjoki stadsorkester har fungerat som operaorkester i operaproduktioner av Seinäjoki stadsteater och operaförening, samt på musikfestivalen i Ilmajoki. Orkestern är en bekant besökare på Musikfestspelen i Korsholm. Stadsorkestern uppträder även varje år på Seinäjoki Tangofestival. Stora verk inom kyrkomusik framförs tillsammans med körer från orten. Samarbetet med Vasa stadsorkester är regelbundet och man ordnar gemensamma konserter 2–3 gånger per år.

Stadsorkesterns ordinarie konsertplats är Seinäjoki-salen som har planerats som en konsertsal och som stod färdig år 1992 (410 platser). Kammarmusikensemblerna har gett konserter på såväl sin hemort som på andra orter i Finland samt i Ryssland, Italien, Tyskland, Spanien, Argentina och Vietnam.

Aktuella konserter www.skor.fi

WEBBPLATSER

Lägg till liknande föremål