Näe ja Koe – Piirin kierros – opastus historiallisella Törnävän sairaalan alueella

Opas kierrätämässä ryhmää Törnävän Piirin alueella.

Törnävän sairaala-alueen historiaa huokuvaan ympäristöön rakentuu Seinäjoen uusin kaupunginosa: Piiri. Alue käsittää vanhan Törnävän piirimielisairaalan noin 20 hehtaarin alueen, johon sisältyy useita rakennuksia, metsäalueita sekä laajat puutarha-alueet.

Varaa ryhmällesi opastettu kävelykierros Seinäjoki-oppaan johdolla historiallisella piirin alueella. Ulkona tapahtuvalla kierroksella kuullaan niin alueen toiminnoista ennen vanhaan sairaalan aikaan kuin nykyisistä suunnitelmista ja alueen kehittymisestä perheyritys Karhun käsissä.

Piirin alueen vihreät puistoalueet, tarumaiset metsäpolut ja historiallinen ympäristö muodostavat ainutlaatuisen alueen. Piirin historia osoittaa, kuinka alueella on arvostettu hyvinvointia, kulttuuria, omavaraisuutta ja yhteisöllisyyttä kautta vuosikymmenien. Piirin yhteisö on 1920-luvulta alkaen järjestänyt alueella liikunta- ja hyvinvointitapahtumia sekä kulttuuria potilaille ja hoitohenkilökunnalle. Alue on ollut omavarainen aina leipomosta puutarha-alueisiin ja se on nojannut voimansa alueen yhteisöllisyyteen. Piirin alue sykkii mielenrauhaa, inspiraatiota ja uutta energiaa. Kierroksella nähdään myös Matti Visannin suunnittelema kauppalan talo uutena versiona nykyisenä Steinerkouluna. Opastuksen kesto 1,5 tuntia.

Opastushinnat:

  • 7,5 € / hlö, kun ryhmässä väh. 20 hlöä
  • 15 € / hlö, kun ryhmässä väh. 10 hlöä
  • Suosittelemme enintään 25 hlö / opas

Alueella on mahdollista tutustua myös sairaanhoidon historiaan Etelä-Pohjanmaan terveydenhuollon perinneyhdistyksen ylläpitämässä Sairaalamuseossa.

Lisätietoja Seinäjoen oppaista ja opastuksista Seinäjoen oppaiden sivuilta.

Lisätiedot ja varaukset:
Visit Lakeus Oy, ryhmämyynti
puhelinnumero: 06 420 9023, sähköposti: sales@visitlakeus.fi