Seinäjoki ur fågelperspektiv – en stadsguidning från Lakeuden Risti kyrkotorn - Visit Seinäjoki
Seinäjoen keskusta kuvattuna Lakeuden Ristin tornista.

Seinäjoki ur fågelperspektiv – en stadsguidning från Lakeuden Risti kyrkotorn

Kyrkan Lakeuden Risti är ritad av arkitekten Alvar Aalto och från kyrktornet har man utsikt över staden och de omgivande slätterna. Stadsguidningen från tornet ger dig hela stadens historia i en och samma tur, från förr om åren till i dag. Guidningen är även ett smidigt alternativ till en mer traditionell guidad busstur.

Tillsammans med en lokal guide får vi lära känna Seinäjoki ur fågelperspektiv. Vi tar hissen upp till toppen av tornet till Lakeuden Risti, kyrkan ritad av den världsberömde arkitekten Alvar Aalto. Från det 65 meter höga tornets utsiktsplats ser vi en stad under utveckling och öppna vidder så långt ögat når.  De öppna vidderna breder ut sig omkring oss, och vid foten av tornet anar vi de unika linjerna hos Aalto-centrets byggnader. Vi får höra den äkta berättelsen om stadens utveckling, från tiden kring Östermyra herrgård, via järnvägen och utvecklingen till en köping, till att bli hela Södra Österbottens handelscentrum och förstahandsvalet för företagare.

Boka ”en guidad tur från tornet” och upplev Seinäjoki med alla dina sinnen! Turerna ordnas från maj till september, när vädret tillåter. Längd ca 1 timme. Max 15 personer per grupp.

Priser:
145 €/1,5 h
165 €/2 h
230€ söndag/1,5 h
265 € söndag/2 h
1–25 pers./guide
Till bokningen tillkommer en serviceavgift på 15 €/grupp

Be om en offert för din grupp Visit Lakeus Oy, +358 (0)6 420 9023, eller e-post sales@visitlakeus.fi

Lägg till liknande föremål